ANGHINAREA-Nimfa cu părul violet
ANGHINAREA-Nimfa cu părul violet
În mitologia greacă, Zeus s-a îndrăgostit de o fată plină de grație cu părul violet, pe nume Cynara, care, îl respingea mereu.
Zeus, la un moment dat, mânios că nimfa nu-i accepta iubirea, a transformat-o în anghinare.
Frumoasa zeiță este amintită chiar și azi de numele științific pe care îl are anghinarea – Cynara Scolynmis.L., iar floarea mare pe care o face, amintește de părul frumos și violet al nimfei.
Această plantă miraculoasă, a fost cultivată deja din antichitate de egipteni, greci și români, fiind prezentă pe mesele de ospăț ca delicatese.
În Evul Mediu, anghinarea a fost una dintre cele mai scumpe și mai gustoase alimente.
Datorită conținutului mare de fibre, vitamina A și a complexului de vitamina B, extractul de anghinare contribuie la:
- susținerea digestiei;
Ceai de Anghinare Turnu Apiplant din infuzia din frunze de anghinare are acțiune antiinfecţioasă la nivel hepatic, stimulează secreția și evacuarea bilei, favorizează regenerarea celulelor hepatice, normalizează valorile colesterolului, stimulează funcţia antitoxică a ficatului, stimulează peristaltismul gastric .
- menținerea funcțiilor hepatice;
Tinctura Hepatofor pentru afecțiuni hepatobiliare este un remediu natural mănăstiresc care protejează celula hepatică, fierea și ficatul de radicali liberi.
- menținerea structurii celulelor hepatice în fața radicalilor liberi și a mucoasei intestinale;
- echilibrarea nivelului de colesterol din sânge;
Tinctura Noncolest pentru colesterol este un remediu natural mănăstiresc care ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și normalizarea colesterolului și trigliceridelor.
- susținerea secreției biliare (actiune coleretica) și la favorizarea eliminarii sucurilor biliare în duoden;
- suport în eliminarea compusilor toxici din ficat;
Tinctura Colecalm pentru litiază biliară este un remediu natural mănăstiresc care protejează fierea și ficatul de pietre și toxine.
- echilibrarea tranzitului intestinal;
- menținerea concentrațiilor normale ale acidului uric din sange.
Anghinare conține cinarină, oxidaze, polifenoli, flavone, vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri.
Este de asemenea și o importantă sursă de fibre, de inulină:
- substanță care stimulează sistemul imunitar, facilitează tranzitul intestinal, crește asimilarea magneziului și a calciului în organism.
Prin urmare, inserarea anghinarei în dieta zilnică poate avea numeroase efecte pozitive asupra sănătății fiziologice și mentale.
Mai multe informații găsiți pe site-ul nostru darurimănastiresti.ro.