Articole sănătate

Secretul unui corp plin de vitalitate

Secretul unui corp plin de vitalitate Dacă vrei un energizant cu efecte rapide, dar care să nu îți crească pofta de mancare

Cât mâncăm, cât dormim-cât facem mişcare?

Cât mâncăm, cât dormim-cât facem mişcare? Fiecare dinte noi ne dorim să ne menținem sănătoși și în formă pentru cât mai mult

Minte curată-Trup sănătos-Suflet liniștit

Minte curată-Trup sănătos-Suflet liniștit “Dictonul antic „Minte sănătoasă în trup sănătos” ne afirmă faptul că dacă ai un corp sănătos, e mai

Schimbă alimentația și uită cuvântul “dietă”.

 Schimbă alimentația și uită cuvântul “dietă”. O alimentație sănătoasă este întotdeauna cea mai bună modalitate de a slăbi sănătos, fără a ne

Postește-Slăbește-Curăță-Mulțumește

Postește-Slăbește-Curăță-Mulțumește Postește -Slăbește-Curăță-Mulțumește  –  Postul nu înseamna numai  abținerea de la anumite mâncăruri. În anumite zile ale săptămânii sau pe perioade mai

Mugurii de brad și pin-Remedii naturiste

Mugurii de brad și pin-Remedii naturiste Mugurii de brad sunt acele părți noi ale bradului care cresc doar  primăvara la capătul crenguțelor

Beneficiile necunoscute ale măslinelor

Cu siguranță cei mai mulți dintre noi asociază măslinele cu kilogramele în plus. Însă puțini știu cât de numeroase sunt beneficiile măslinelor

23 de curiozități despre inima omului

23 de curiozități despre inima omului Inima omului este cea mai importantă parte a sistemului circulator din organismul nostru. Ea este compusă

Arta Ceaiului de a Face Bine-I

Arta Ceaiului De a Face Bine- I Cu siguranță toți aveam acasă minim un ceai și cu siguranță știm măcar o persoană

Arta Ceaiului De-a face Bine- II

Arta Ceaiului De-a Face Bine-II Dacă în prima parte am prezentat 9 ceaiuri pentru partea de imunitate, detox, revitalizare și tractul urinar

Alimentul ieftin cu efecte miraculoase

Alimentul ieftin cu efecte miraculoase este aceea plantă sau produs natural care ne asigură sursa necesară de vitamine și minerale.

Remedii naturiste mănăstirești pentru afecțiunile respiratorii

Remedii naturiste mănăstirești pentru afecțiunile respiratorii sunt produse naturale preparate manual de către măicuțe cu post și rugăciune.

Cum culegem plantele medicinale?

Cum culegem plantele medicinale? Plantele au avut întotdeauna o importanță majoră în dezvoltarea unei imunități potrivite.

Remedii mănăstirești: procesul de creație

Remedii mănăstirești: procesul de creație este un articol ce prezintă câteva din etapele prin care sunt preparate manual de către măicuțe.

Cum ajutăm sistemul imunitar al copiilor?

Alegând să dăm copiilor acest produs dar și multe altele – ceaiuri potrivite momentului vârstei și provocării întâmpinate, produse naturale, cât mai multe legume și fructe, produse locale a căror sursă o cunoaștem – putem să le oferim o viață mai sănătoasă și mai lipsită de… severa pedeapsă de a sta acasă (sau în casă), pentru că este bolnav. Sănătatea, la fel ca joaca, au prioritate!

Crinul combate cearcănele și ridurile

Crinul, petele și ridurile, sau cum estompezi blând semnele bătrâneții Crinul alb utilizat în cosmetice naturale mănăstirești combate cearcănele, ridurile, petele și

Tratamente naturiste pentru diferite afecțiuni

Tratamente naturiste pentru diferite afecțiuni preparate cu post, nevoință și rugăciuni de către maici în Sfintele Mănăstiri din România.

Plante medicinale mănăstirești

Plante medicinale mănăstirești întrebuințate cu pricepere de către maici sunt darurile lui Dumnezeu pentru sănătatea noastră.

Ce sunt tincturile?

Echipa Daruri Mănăstirești dorește să vă pună la dispoziție mai multe tipuri de tincturi pentru o gamă variată de afecțiuni, de la banale răceli până la afecțiuni tumorale.

Săpunurile naturale – un dar mănăstiresc prețios

Săpunurile naturale sunt un dar mănăstiresc prețios deoarece sunt preparate cu nevoință din plante, uleiuri vegetale și esențiale.

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești

De ce răcim? Cauze și soluții – articol ce cuprinde remedii mănăstirești pentru prevenirea și ameliorarea afecțiunilor aparatului respirator.

Articole sănătate

Seria „Articole sănătate” își propune să abordeze diverse teme și idei pentru combaterea unor probleme de sănătate frecvente.

Aceste teme abordate au caracter actual și își propun să aducă în atenția cititorului idei și metode de întreținere a sănătății cu produse naturiste mănăstirești.

Care sunt temele abordate? De la ce reprezintă unele produse și cum ajută sănătatea până la teme controversate despre diferite afecțiuni contemporane. De la combaterea ridurilor până la modalitatea de preparare a produselor naturiste pe bază de plante.

Produse bio pentru sănătate

Mănăstirile noastre sunt, din cele mai vechi timpuri, nu doar lăcaşe de rugăciune. Ci  locuri în care darurile lui Dumnezeu (plante, fructe, etc.) sunt puse în valoare prin rugăciune. Și pricepere de călugări  spre folosul tuturor.

Din păcate, aceste daruri sunt descoperite foarte rar. Și doar dacă oamenii merg să viziteze aceste mănăstiri, sau ştiu să le caute pe internet. În ultima variantă ,de fapt, cele mai multe dintre ele,nu pot fi găsite. De aceea, mi-am dorit să rezolv cumva această problemă. Și să sprijin în felul acesta şi pe cei care îşi doresc să cumpere produse autentice. Provenite din natura nealterată,  cunoscând astfel şi mănăstirile noastre dar şi “comorile” lor.

 Pe de altă parte, cumpărând produsele mănăstireşti ne amintim de Dumnezeu, ne amintim de darurile Sale, ne amintim de Mănăstiri ca simbol al neamului nostru. Este singurul mod prin care aducem în case pentru nevoile noastre nu doar un obiect, ci o binecuvântare.

Cine suntem ?

Suntem o mică echipă din Reşiţa (Caraş-Severin) care a îndrăznit să privescă  dincolo de latura practică a activităţii, şi să vadă în acest demers o datorie. Am simţit nu doar ca ne promovăm ţara şi valorile ei, ci şi ce are ea mai sfânt: Mănăstirile neamului nostru.

Vă invităm să descoperiți aceste produse pe site-ul nostru: https://darurimanastiresti.ro