Beneficiile uleiului din semințe de dovleac
Beneficiile uleiului din semințe de dovleac
Uleiul de dovleac este realizat prin presare la rece, din semințele de dovleac. Este bogat în nutrienți importanți pentru organism și are beneficii atât pentru sănătatea, cât și pentru frumusețea ta.
Conține toate mineralele importante pentru organism: fier, cupru, mangan, cobalt, zinc, fosfor, magneziu, potasiu, calciu, sodiu, sulf.
Din cauza conținutului ridicat de carotenoizi, dar și de vitamine liposolubile, uleiul de semințe de dovleac este un ingredient care previne o mulțime de afecțiuni, dar este de ajutor și în tratarea unor boli.
Semințele de dovleac sunt recunoscute pentru tratarea multor afecțiuni, și anume:
- Benefic pentru sănătatea mintală;
- Ajută la buna funcționare a rinichilor;
- Ajută la sănătatea prostatei;
- Reduce inflamația;
- Eficient în tratarea diabetului de tip 1 sau 2;
- Util pentru femeile aflate la menopauză.
Ulei presat la rece din semințe de dovleac, 100% natural, decantat natural și nefiltrat, vâscos, de culoare verde-rubin, cu gust plăcut de semințe de dovleac crude, neprăjite, achiziționate de la fermieri locali.
Ulei de dovleac Luna Solai 250 ml este un produs 100% natural, cu un rol important în alimentație, în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase.
Uleiul obținut din semințe neprajite de dovleac, este un produs 100% natural, extravirgin, cu un rol important în alimentație, mai ales în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase.
Beneficiile uleiului din semințe de dovleac
Pastă din semințe de dovleac, obținută în urma decantării naturale a uleiului presat la rece de dovleac, 100% naturală, fără conservanți și aditivi.
Pasta de semințe de dovleac:
- calmează nervii;
- normalizează tractul gastrointestinal;
- îmbunătățește metabolismul și metabolismul apei;
- îmbunătățește starea pielii și a părului.
Cum să consumi ulei de dovleac:
- În salate, pe post de dressing, combinat cu zeamă de lămâie și cu mirodenii;
- În supe-creme;
- Pentru prepararea legumelor la cuptor (turnat peste morcovi, cartofi albi, cartof dulce, sparanghel);
- Pe post de ingredient în sosuri.