Biscuiți de post cu măsline verzi
Biscuiți de post cu măsline verzi
Pentru a prepara niște biscuiți fragezi și absolut gustoși. Nu e necesar să folosim neaparat ouă, unt sau lapte.
Fragezi, cu o aromă delicioasă de oregano și măsline verzi, sunt ideali pentru un aperitiv delicios de post.Îi puteți savura împreună cu o pastă gustoasă, preparată dintr-un pate vegetal.
Măslinele sunt alimente extrem de bogate în acizi grași sănătoși și vitamina E.O porție de măsline este reprezentată de aproximativ 16 măsline medii.
Oregano este o plantă cu beneficii destul de puternice atunci când vine vorba de sănătatea organismului. Are un conținut ridicat de antioxidanți și poate ajuta la combaterea bacteriilor și a virușilor
Biscuiți de post cu măsline verzi
Ingrediente
- 200 g faină
- 20 g Măsline Verzi Halkidiki Nera Plan
- 50 ml Ulei Măsline Extravirgin Presat La Rece
- 50-60 ml apă foarte rece
- O linguriță mică de oregano
- 2 g praf de copt
- 4 g sare
Crema de pate vegetal:
- O conservă pate vegetal
- Smântână de soia pentru gătit-20 g
- O linguriță masline Verzi Halkidiki Nera Plan
- Piper proaspăt măcinat
Biscuiți de post cu măsline verzi
Mod de preparare
Etapa 1.Adăugăm într-un vas făina, praful de copt și sarea și mixăm bine. Turnăm apa rece, uleiul de măsline, măslinele și rozmarinul tocate foarte micuț.
Puteți folosi Măsline verzi Halkidiki Nera Plant, care conțin compuși cum ar fi oleuropeina și oleocantal.
Etapa 2.Amestecăm până când obținem o compoziție omogenă. Înfășurăm aluatul în folie de plastic alimentară și îl punem la frigider pentru 30 de minute.
Etapa 3.După odihnă, întindem aluatul pe masa pudrată cu faină, într-o foaie potrivită.
Etapa 4.Așezăm biscuiții de post în tava de cuptor tapetată cu hartie de copt. În mijlocul fiecărui biscuit, punem o felie de măslină și o apăsăm ușor în aluat.
Etapa 5.Punem biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15 minute.
Etapa 6.Scoatem biscuiții de post din tavă și îi vom lăsa să se răcească complet.
Etapa 7. Punem pateul vegetal într-un bol, adaugăm smăntăna, măslinele și piperul.
Etapa 8. Mixăm câteva secunde ,până când avem consistență cremoasă.
Etapa 9. Servim cu poftă biscuiții de post cu delicioasa cremă de pate vegetal.
Vă dorim poftă bună și spor la bucătărit!