Brioșe de post cu cremă de cacao

Brioșe de post cu cremă de cacao
Brioșele sunt, unele dintre cele mai gustoase deserturi pe care le poți prepara oricând ai poftă de un dulce. Acestea sunt foarte ușor de preparat și e aproape imposibil să greșiți rețeta.
Ingrediente:
- 200 gr Făină Dietetică (Maciniș Integral);
- 50 gr Cremă de cacao;
- 1 plic Praf de copt;
- 1 praf Bicarbonat de sodiu
- 200 gr Zahăr;
- 0,25 gr Sare;
- 80 ml Ulei de floarea soarelui:
- 250 ml Lapte de cocos/migdale/soia;
- 1 buc Esență de vanilie.
Pași de urmat:
Pasul 1. Amestecăm toate ingredientele uscate : făina, zahărul, praful de copt , bicarbonatul de sodiu și cacaoa, sarea.
Făina dietetică este obținută prin măcinarea integrală a grâului provenit din cultura mănăstirii Turnu, păstrându-se în totalitate componentele nutritive naturale ale acestuia (vitamine, minerale, fibre).
Pentru a i se păstra în totalitate calitățile, la moară grâul nu este spălat. Făina obținută nu este îmbogățită în compuși bioactivi.
Brioșe de post cu cremă de cacao
Crema de cacao -produs de post
Aceasta conține: zahăr, amestec din uleiuri vegetale(rapiță și floarea soarelui), porumb în procente variabile, amestec de grăsimi vegetale parțial hidrogenate și total hidrogenate, cacao pudră, emulsificator lecitină din soia, aroma.
Beneficiile consumului de pudră de cacao:
- Contribuie la sănătatea inimii. Cacaoa conține antioxidanți care neutralizează acțiunea radicalilor liberi care produc boli. Acești antioxidanți ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Pasul 2.
Adăugăm laptele de migdale, uleiul, esența de vanilie și mixăm bine cu un tel. Amestecăm bine să nu se formeze cocoloașe.
Pasul 3.
Apoi avem nevoie de o tavă pentru brioșe, în care punem hârtiuțe de unică folosință și punem în ele câte puțin din compoziția noastră, procedam așa până umplem toate formele.
Pasul 4.
Se pune tava la cuptor pentru 20-25 de minute la temperatura de 180-200 grade °C.
Pasul 5.
După acest timp, scoateți tava cu brioșe din cuptor. După care, încercați să desprindeți din forme fiecare brioșă pe un prosop de bucătarie sau pe un grătar, să se răcească.
Pasul 6.
Servește brioșele cu cremă de cacao după ce se răcesc.
Le servim cu poftă! Sunt delicioase! Vă dorim spor la gătit și poftă bună!
Pentru mai multe detalii ne găsiți pe darurimanastiresti.ro.