Brioșe de post cu gem Bio
Brioșe de post cu gem Bio
O zi binecuvântată, pentru azi vă sugerăm Brioșe de post cu Gem Bio.
Pentru că weekendul ne bate la usă și pentru că suntem încă în perioada sfântului Post Pascal, dorim să venim cu o propunere de dulce dar care respectă regulile postului și anume Brioșe de post cu Gem Bio de la Nera Plant
Ingrediente:
- 1 cană zahăr
- 1/2 cana ulei
- 1 cană apa
- 2 cani faină
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 praf de copt + 2 lingurițe de oțet
- 2 linguri de Bio Gem de la Nera Plant
Descoperiți cum se prepară rețeta pe blogul nostru:
Mod de preparare
Punem intr-un bol făina cernută apoi zahărul, zahărul vanilat, uleiul, apa și praful de copt .Praful de copt se amestecă în prealabil cu 2 lingurițe de oțet apoi mixăm până la obținerea unei compoziții omogene.
BONUS
Ulei de floarea soarelui poate fi înlocuit cu uleiul de cocos.
Pentru a face brioșe cât mai diverse ca și gust compoziția principal poate fi împărțită astfel:
I Compoziția principală + 2 linguri de cacao și gem aronia și portocale sau 2 linguri de gem aronia și portocale.
II Compoziția principal + 2 linguri de cacao și gem de afine sau 2 linguri gem de afine.
III Compoziția principal + 2 linguri de cacao și gem de coacăze negre sau 2 linguri gem de coacăze negre.
IV Compoziția principal + 2 linguri de cacao și gem de zmeură și aronia sau 2 linguri de gem de zmeură și aronia.
BONUS
Cacao poate fi înlocuită cu pudra de roscove.
Compoziția brioșelor o data omogenizată se așează în forme de care dispuneți (tavă, forme de silicon sau hârtie) și se lasă aproximativ 5-10 minute în forma acestora înainte de a fi introduse iar apoi se pun în cuptorul la foc mediu (180°) pentru cca 40-45 de minute.
BONUS
Compozițile obținute se pot alterna.
Gemul se poate amesteca în compoziție sau se poate pune separat în câte o linguriță în forma brioșei.
Poftă bună!
Proprietățiile Gemurilor BIO
BIO GEM DE ARONIA CU PORTOCALĂ
Gemul Nera Plant de aronia cu portocală– „o linguriță de sănătate dulce”. Îmbină fructele acrișoare de aronia cu prospețimea portocalelor dulci și suculente și savoarea sucului de lămâie. Gemul de aronia cu portocală vitaminizează prăjiturile preparate în casă cu brânză dulce, budincile, plăcintele, clătitele și papanașii. Poate fi folosit și ca topping pentru înghețată și brioșe. Ideal și pentru micul dejun, pe pâine.
BIO GEM DE AFINE
Gemul Nera Plant de afine– „o linguriță de sănătate dulce” – dă savoare și vitamine deserturilor preparate în casă: budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste, plăcinte, clătite, prăjituri cu brânză proaspătă, rulade și tarte. Gemul de afine este ideal și pentru micul dejun, pe pâine.
BIO DE COACĂZE NEGRE
Gemul Nera Plant de coacăze negre – „o linguriță de sănătate dulce” – dă savoare și vitamine deserturilor: budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste, plăcinte, clătite, prăjiturilor, rețete sănătoase de tort preparate în casă, mai ales celor cu pastă de brânză dulce, frișcă și smântână.
BIO DE ZMEURĂ ȘI ARONIA
Gemul Nera Plant de zmeură și aronia – „o linguriță de sănătate dulce” – dă gust, savoare și vitamine rețetelor de prăjituri (cornulețe, rulade, croissante, etc.) și tuturor tipurilor de desert: cozonaci, gogoși, melcișori, plăcinte, clătite, vafe, gofre, deserturi de post precum budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste.