Cartofi aromați cu ulei de cimbrișor și oregano
Cartofi aromați cu ulei de cimbrișor și oregano
Cartofii se pot pregăti în foarte multe feluri, sunt delicioși, hrănitori și ieftini.
Ingrediente
- 6-8 cartofi mărișori;
- Sare;
- Piper;
- Cimbru;
- 3-4 linguri de ulei aromat de cimbrișor și oregano;
Mod de preparare
Pasul 1. Cartofii se spală bine. Apoi tăiem cartofii în rondele cu o grosime de 1,5-2 cm.
Pasul 2. După această etapă punem cartofii în tavă. Îi săram și îi piperam ușor și presăram deasupra puțin cimbru proaspăt. După aceea se stropesc ușor cu ulei aromat de cimbrișor și oregano, după care se mișcă tavă astfel încât uleiul să ajungă și sub cartofi.
Ulei aromat de cimbrișor și oregano menţine motilitatea gastro-intestinală normală. Susţine fluidificarea şi eliminarea secreţiilor bronşice. Protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
Acesta se recomandă pentru: balonare, enterocolită, helmintiază (infestare cu paraziți intestinali), anorexie, anemie, astenie, stres oxidativ.
Cartofi aromați cu ulei de cimbrișor și oregano
Uleiul de măsline păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor.
Pasul 3. Cartofii se introduc în cuptorul preîncălzit la 200° C și se lasă 30 de minute.
Pasul 4. Se verifică aspectul lo după cei 30 de minute, dacă sunt complet rumeniți se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă 10 minute tot la 200° C.
Pasul 5. Îi verificăm cu furculița. Normal ar trebui să fie moi. În funcție de cuptor s-ar putea să mai aibă nevoie de 10-15 minute de coacere în plus. Ideea e ca aceștia să fie rumenți la exterior și moi, cremosi, în interior.
Cartofii noștri sunt gata! Aromați, aurii și gustoși!
Poftă bună și spor la gătit!