Cât mâncăm, cât dormim-cât facem mişcare?
Cât mâncăm, cât dormim-cât facem mişcare?
Fiecare dinte noi ne dorim să ne menținem sănătoși și în formă pentru cât mai mult timp.
Principali factori sunt alimentația, somnul și mișcarea, renunțarea la consumul substanțelor dăunătoare și abordarea unei atitudini pozitive.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), sănătatea este starea deplinei bunăstări fizice, spirituale şi sociale, nu numai lipsa bolilor sau a defectelor fizice.
Somnul, un constitutiv important pentru sănătate. Orele de somn au o importanță sporită, pentru sănătatea noastră. Este important să dormim între 7 și 8 ore pe noapte, fără pauze, pentru a ne trezi odihniți și cu un dinanism bun pentru întreaga zi. Iar o perioadă prielnică de timp pentru odihnă este cuprinsă între orele 22:00 – 06:00. Pe o perioadă mai lungă de timp, lipsa odihnei poate duce la apariţia unor boli foarte grave.
Un alt factor la fel de important este alimentația.
Cât mâncăm, cât dormim- cât facem mişcare?
Ca urmare, a unor studii ”la temelia piramidei alimentației se află legumele și fructele. Fiind succedate de de cereale integrale și uleiurile sănătoase.
Spre exemplu, Uleiul extravirgin de măsline, reduce colesterolul, previne inflamarea arterelor și formarea plăcilor de aterom.
Cât mâncăm,cât dormim-cât facem mişcare?
Acestea sunt surse deosebite de energie, vitamine și minerale, de care corpul are nevoie zilnic.
Ulei Nera Plant de busuioc, busuiocul energizează şi vitaminizează.
În cealaltă parte a piramidei se găsesc proteinele „slabe” de origine animală și derivatele acestora, chiar și cele de origine vegetală. Iar în vârful piramidei sunt alimentele pe care trebuie să le consumăm rar.
Și, nu în ultimul rând, pilonul numărul 3 este mișcarea.
Puteți opta pentru orice fel de mișcare: alergarea în parc, sala de fitness, urcatul scărilor, mersul pe jos. Exerciţiile fizice aduc o mulțime de beneficii psihologice, dar şi fizice mai mult.
Purtarea de grijă pentru trup, trebuie întregită de purtarea de grijă pentru suflet.