Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.
De ce răcim? Cauza răcelilor și soluții
7 noiembrie 2019/Articole sănătate
 • de admin
 • 0
Cauzele răcelii și soluții mănăstirești – Introducere în articol

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești – este un articol ce cuprinde remedii naturiste mănăstirești pentru prevenirea și ameliorarea afecțiunilor aparatului respirator.

Răceala este ceva atât de banal și totuși, cu niște cauze atât de prețioase. Aceste cauze pun problema dacă răceala vine doar ca efect a schimbărilor de vreme, a unei neglijențe sau poate chiar este un semn că trebuie să schimbăm ceva în stilul nostru de viață.

Apoi – cum o prevenim și cum o tratăm? Iată câteva idei folositoare despre răceală și cum o putem aborda atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic.

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești
Cauze emoționale ale răcelii

Răceala vine mereu pe fond de imunitate scăzută. Imunitatea scade din cauza:

 1. unei alimentații nepotrivite
 2. lipsei de activitate fizică sau mentală
 3. lipsei de grijă față de propriul eu
 4. că am lăsat jos bariera noastră de protecție – atât interioară, cât și exterioară

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești

Care sunt deci, cauzele emoționale ale răcelii?

 • Am lăsat jos scutul de protecție al sinelui
 • Nu mai ne punem pe primul plan, nu suntem o prioritate în propria viață
 • Ne gândim mereu la ceilalți
 • Trăim deseori în starea de victimă, lamentându-ne și găsind mereu motive pentru care să fim nefericiți
 • Lăsăm pe alții să ne încalce limitele firești și impuse de noi pentru a ne crea starea de bine și armonie de zi cu zi
 • Nu știm să spunem NU și lăsăm pe alții să ne spună ce să facem (deseori înspre binele lor și devafoarea noastră)
 • Nu suntem asertivi (diplomați în a ne impune punctul de vedere fără a-l încălca pe al celorlalți sau a judeca)

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești

Cu siguranță, toate aceste cauze duc la scăderea imunității și duc la răceală. Manifestarea lor exterioară este rezultatul a unor greșeli capitale pe care le facem față de noi înșine, uneori fără să ne dăm seama. Multe dintre aceste comportamente și credințe limitative le-am preluat din familie, din societate și din obiceiurile altora față de propriul sine. Vestea bună este că pot fi schimbate, pentru că sunt doar niște mecanisme mentale ce răspund la idei și obiceiuri noi.

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești
Cauze fizice ale apariției răcelii

Fie că am stat în frig (curenții de aer favorizează răspândirea bacteriilor) sau am mâncat rece, cauzele fizice ale unei răceli sunt numeroase. Iată o parte din ele.

 • Nu ne-am spălat pe mâini atât de des cât era nevoie
 • Am băut lichide prea reci când temperatura corpului era prea caldă
 • Am ieșit de la cald la rece în mod constant fără să schimbăm garderoba (mai ales pe extremități)
 • Nu am mâncat hrană vie, care să aducă aportul de vitamine, minerale și nutrienți corpului. Acesta intrând într-o stare de foame pentru cele enumerate anterior
 • Nu am făcut mișcare, fapt care a dus la digestia îngreunată și încetinirea tuturor funcțiilor firești ale organismului, inclusiv cea de vindecare a țesuturilor
 • Nu am făcut cure de întărire a organismului în nici un fel, beneficiind astfel de darurile naturii
Cauzele răcelii și soluții mănăstirești pentru întărirea imunității

Capsulele Nera Plant Imuno Complex – remedii mănăstirești pentru răceli

Conține fructe de Cătină care au o concentraţie mare de vitamina C, aproape de zece ori mai mare decât o au  citricele. De asemenea, conţin în cantităţi mari vitamina A şi vitamina E, beta-caroten. În doze variabile mai conțin și vitaminele complexului B, vitamina K, F, PP.

Datorită conținutului bogat în vitamine, sunt bune energizante, mărind rezistenţa organismului în faţa bolilor și jucând un rol însemnat în reglarea proceselor din organism.

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești

Sirop Nera Plant EchinoFruct Forte

Conține Echinacea, o plantă minune, care are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, motiv pentru care poate lupta împotriva oricărui fel de infecție microbiană. Antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar, echinacea curăță sângele și sistemul limfatic, catalizează acțiunea celulelor albe și acționează eficient în cazul bolilor de plămâni, al gripei și virozelor.

Preparatele din echinacea se recomandă pentru răceli, ca stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode, printre care și creșterea producerii de anumite celule albe din sânge și întărirea pereților celulari astfel încât bacteriile și virușii să nu intre atât de ușor în celule. Datorită proprietăților sale antivirale, echinacea este folosită în tratarea cu precădere a bolilor respiratorii și ca remediu preventiv pentru anumite tulburări, dureri, mai ales la copii, la persoanele în vârstă care au un sistem imunitar slăbit, convalescenți etc.

Echinaceea este foarte recomandată pentru vindecarea gripei și a răcelilor; a afecțiunilor gâtului (precum faringita sau angina); a bolii pulmonare obstructive cronice (EPOC), a alergiilor, a febrei fânului. Studiile clinice au arătat că echinacea stimulează organismul să producă mai multe globule albe, mai ales limfocite și o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substanțe anti-infecțioase naturale). Echinacea este un foarte bun remediu care întărește sistemul imunitar, fiind recomandată pentru prevenirea sau vindecarea bolilor infecțioase atunci când organismul este slăbit.

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești pentru întărirea imunității

Bitter Nera Plant

Ce ingrediente conține?
Busuioc (Ocimum basilicum), Coada-calului (Equisetum arvense), Coada-şoricelului (Achillea millefolium), Creţişoară (Alchemilla vulgaris), Gălbenele (Calendula officinalis). Isop (Hyssopus officinalis), flori şi frunze de Păducel (Crataegus monogyna), Pelin (Artemisia absinthium). Părți aeriene de Rozmarin (Rosmarinus officinalis), Salvie (Salvia officinalis). Sânziene (Galium verum), părți aeriene de Schinel (Cnicus benedictus), Sulfină (Melilotus officinalis), Sunătoare (Hypericum perforatum). Trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor), Turiţă-mare (Agrimonia eupatoria), Urzică (Urtica dioica), Ceai verde, Ceai negru, flori de Hibiscus (Hibiscus sabdariffa).

Conține Isop, care este o plantă medicinală folosită încă din Antichitate, fiind considerată o plantă purificatoare. Are acţiune antispasmodică şi sedativă, producând o uşoară bronhodilataţie. De asemenea, elimină apa din organism, uşurează transpiraţia, expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie totodată la scăderea presiunii sanguine prin dilataţie arterială. Se recomandă în traheite, bronşite, astm, afecţiuni digestive.

Sunătoarea este excelentă pentru întărirea imunității datorită uleiului esenţial, a hipericinei şi a taninului pentru că are proprietăţi antiseptice, astringente şi cicatrizante. Reduce procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Intern, se recomandă în colite şi colecistopatii, iar extern este un bun cicatrizant şi dezinfectant în arsuri, răni şi plăgi purulente.

În încheiere, vă dorim sănătate, că-i mai bună decât toate!

Cauzele răcelii și soluții mănăstirești

Dorim să vă aducem în atenția dumneavoastră că produsele alimentare și de leac pregătite manual în Sfintele Mănăstiri Nera, Dragomirna și Paltin Petru-Vodă sunt suplimente alimentare și nu substituie tratamentul prescris de medic. Produsele au un rol terapeutic și contribuie la ameliorarea simptomelor cu care vă confruntați. Produsele cosmetice pot fi utilizate doar pentru uz extern.

Vă recomandăm consumul produselor noastre de leac cu cel puțin 30 minute înainte sau după masă. A nu se consuma concomitent cu tratamentul de specialitate fără aviz medical.

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook