Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.
Ce sunt tincturile?
7 ianuarie 2020/Articole sănătate
Definiție tincturii

Ce sunt tincturile? Tinctura este considerată, conform DEX online, un medicament obținut prin dizolvarea în alcool sau eter a elementelor active dintr-o plantă. Termenul de tinctură provine din latinescul tinctura, fiind cunoscută și cu denumirea de leac sau licoare colorată.

Tincturile preparate de maici și călugări în mănăstirile din România sunt obținute din plante culese manual. Plante precum isop, busuioc, Coada-Calului, Coada-Șoricelului, Salvie, Gălbenele etc. Acestea sunt puse la macerat în alcool etilic de 90 grade.

Ce sunt tincturile?
Ce sunt tincturile și pentru ce se recomandă?

Tincturile se pot folosi intern sub formă 20-30 picături amestecate cu ceai sau apă. Pentru uz extern, tincturile se aplică sub formă de comprese sau frecții locale.

Echipa Daruri Mănăstirești dorește să vă pună la dispoziție mai multe tipuri de tincturi pentru o gamă variată de afecțiuni, de la banale răceli până la afecțiuni tumorale.

În cele ce urmează ne-am propus să vă aducem în atenție câteva din tincturile noastre.

Care sunt tincturile mănăstirești?
bitter bio nera plant cu plante românești 500ml

Bitterul Nera Plant este obținut din 20 de plante aromatice și medicinale. Este recomandat atât pentru uz intern cât și pentru uz extern.

Pentru uz intern Bitterul este recomandat pentru afecțiuni:

 • respiratorii
 • circulatorii
 • digestive
 • renale
 • psiho-emoționale
 • imunitate scăzută
 • densitate osoasă scăzută

-Pentru uz extern Biterul poate fi folosit pentru:

 • răni, fracturi, entorse
 • boli de piele
 • afecţiuni oculare
 • afecțiuni O.R.L, sinuzite – prin comprese locale

Tot extern mai este recomandat și pentru dureri provocate de înfundarea trompelor auditive în gripe sau răceli. Tampoane de vată îmbibate în bitter, stoarse bine și introduse în ureche.

Ce sunt tincturile?

Tinctura de propolis are acțiune: 

 • bactericidă
 • antimicotică
 • antitoxică
 • antivirală
 • analgezică
 • antiinflamatoare
 • cicatrizantă
 • antitumorală
 • regeneratoare
 • stimulentă al sistemului imunitar

Propolisul este cunoscut astăzi ca fiind unul dintre cele mai surprinzătoare produse naturale. Studiilor și cercetările efectuate îi atribuie acestuia nenumărate acțiuni biologice și efecte terapeutice. Propolisul este recomandat pentru:

 • afecțiuni ORL (stomatite, faringite, laringite,  traheite)
 • afecțiuni digestive
 • parazitoze intestinale
 • ateroscleroză, artrite
 • bronșite, tuse
 • infecții urinare
 • susținerea imunității
 • eczeme, răni

Ce sunt tincturile?

Tincturi pentru afecțiuni respiratorii

În sezonul rece se resimt și probleme aparatului respirator: răceli, viroze, bronșite, laringite etc. Măicuțele de la Mănăstirile Nera Plant, Dragomirna și Paltin Petru-Vodă au pregătit cu multă trudă tincturi pe măsura fiecărei afecțiuni respiratorii:

Tinctura Pneumo-Complex și Tinctura Imuno-Complex de la Mănăstirea Nera Plant sunt obținute din plante și fructe bogate în antioxidanți care tonifică și revitalizează întregul organism. Cele două tincturi previn și tratează totodată infecțiile virale, cresc rezistența psihico-fizică. Ameliorează stările de astenie, oboseală cronică, convalecență, bronșite, emfizem, tuse, astm.

tinctură de echinacea

Tinctura de Isop și Tinctura de Echinaceea de la Mănăstirea Dragomirna contribuie la calmarea iritațiilor gâtului și faringelui. Acestea au efect benefic și în tratamentul traheitelor, bronşitelor sau orice afecţiune care evoluează cu tuse cu expectoraţie.

Tinctura Tusoc, Tinctura Torosan și Tinctura Salipin de la Mănăstirea Paltin Petru- Vodă contribuie la ameliorarea:

 • faringo-amigdalitelor acute și cronice
 • rinitei, laringitei, sinuzitei
 • bronșitei acute, pneumonii, laringitei
 • gripei, virozelor respiratorii, avitaminozelor

Ce sunt tincturile?

Tincturi pentru afecțiuni nervoase și cardiace

Tinctura Cardio-Complex de la Mănăstirea Nera Plant contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, susținând relaxarea şi obţinerea stării de bine mental.

Tinctura de Păducel de la Mănăstirea Dragomirna are o acţiune tonică asupra aparatului cardiovascular. Este bună și pentru hipertensiunea arterială, insuficienţa cardiacă, tulburările de ritm cardiac, palpitaţiile cardiace, angoasă.

Tinctura Linocard și Tinctura Linonerv de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă contribuie la funcționarea normală a sistemului cardio-vascular. Acestea ajută și la menținerea funcțiilor cardiace în parametrii optimi, la instaurarea stării de calm și relaxare. Mai ajută la îmbunătățirea calității somnului.

Tincturi pentru detoxifiere și aparatul digestiv

Tinctura Digesto-Complex și Tinctura Detoxi-Complex de la Mănăstirea Nera Plant susțin buna funcționare a aparatului digestiv. Acestea elimină disconfortul gastric și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Tinctura de Gălbenele și Tinctura de Cătină de la Mănăstirea Dragomirna contribuie la: susținerea funcției normale a ficatului și a sistemului imunitar. Acestea susțin depășirea stres-ului și epuizării, susținerea organismului pentru a face față schimbărilor fiziologice asociate vârstei.

Tinctura Hepatofor, Tinctura Noncolest și Tinctura Salvitan de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă susțin funcționarea normală a aparatului digestiv, hepato-biliar și intestinal. Tincturile contribuie la eliminarea grăsimilor.

Tincturi pentru afecțiuni oftalmologice

Tinctura Oftalmo-Complex de la Mănăstirea Nera Plant susține și îmbunătățește acuitatea vizuală. Datorită amestecului optim de plante precum: afin, crăițe, silur și soc aceasta asigură ochilor vitaminele, mineralele și substanțele hrănitoare necesare.

Tinctura Silur de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă este recomandată intern în cantitate de 20 de picături diluate în apă sau ceai. Este un bun adjuvant în conjunctivite, inflamații oculare, secreții oculare purulente, fotofobie, ochi obosiți ca urmare a solicitărilor intelectuale, catar ocular.

Ce sunt tincturile?

Tincturi pentru pancreas și glicemie

Tinctura glicemo-complex de la Mănăstirea Nera Plant acționează asupra nivelului ridicat de glicemie în cazul diabetului de tip II, contribuind la menținerea acesteia la nivel optim.

Tinctura Pancrestim de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă contribuie la funcționarea normală a pancreasului, la menținerea glicemiei normale în sânge. Ajută și la buna funcționare a mecanismelor de eliminare a apei și a produșilor toxici de metabolism. Se recomandă pentru diabet zaharat tip II și este adjuvant în diabetul de tip I.

Tincturi pentru prevenirea infecțiilor și alergiilor

Tinctura Alergo-Complex de la Mănăstirea Nera Plant este un complex natural cu concentrație mare de principii active. Acționează ca un tonic imunitar și ajută la preîntâmpinarea reacțiilor alergice.

Tinctura Trei frați pătați și Tinctura Cătină și propolis de la Mănăstirea Dragomirna contribuie la combatarea alergiilor grastrice și dermatologice, fortificând sistemul imunitar.

tinctură Imutin

Tinctura Imutin și Tinctura Zimar de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă susțin sistemul imunitar și ajută la contracararea manifestărilor neplăcute cauzate de acțiunea agenților alergeni.

Ce sunt tincturile?

Tincturi pentru sistemul endocrin

Tinctura Endocrino-Complex de la Mănăstirea Nera Plant acționează ca un reglator hormonal.  Aceasta contribuie la menținerea echilibrului hormonal al femeii, stimularea glandei hipofize și tiroidei. Ajută la menținerea stării de calm și de confort la menopauză. Stimulează fertilitatea, diminuează simptomele asociate sindromului premenstrual.

Tincturi pentru aparatul uro-genital

Tinctura Renalo-Complex și Tinctura Prostal-Complex de la Mănăstirea Nera Plant susțin buna funcționare a prostatei și vezicii urinare.

Tinctura Meripin, Tinctura Menocel și Tinctura Xantropos de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă contribuie la funcționarea normală a aparatului genito-urinar și la menținerea prostatei.

Ce sunt tincturile?

Tincturi pentru sistemul osteo-muscular

Tinctura Osiprot și Tinctura Arnisal de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă sunt produsele care prin acțiunea sinergică a compușilor activi din aceste plante. Acestea susțin dezvoltarea și menținerea sistemului osos-muscular în condiții de sănătate.

Tincturi pentru gută

Tinctura Mesal și Tinctura Socal de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă susțin eliminarea toxinelor din organism. Tinctura Mesal este recomandată pentru gută în faza acută. Tinctura Socal este recomandată pentru gută în faza cronică, artrite, artroze, artroze cu diferite modificări.

Vă invităm să descoperiți și celelalte Tincturi de la Mănăstirile Nera Plant, Dragomirna și Paltin Petru-Vodă precum și ce beneficii vă pot aduce sănătății.

Vă dorim sănătate și prosperitate!

Ce sunt tincturile? Recomandări

Dorim să vă aducem în atenția dumneavoastră că produsele alimentare și de leac pregătite manual în Sfintele Mănăstiri Nera, Dragomirna și Paltin Petru-Vodă sunt suplimente alimentare și nu substituie tratamentul prescris de medic. Produsele au un rol terapeutic și contribuie la ameliorarea simptomelor cu care vă confruntați. Produsele cosmetice pot fi utilizate doar pentru uz extern.

Vă recomandăm consumul produselor noastre de leac cu cel puțin 30 minute înainte sau după masă. A nu se consuma concomitent cu tratamentul de specialitate fără aviz medical.

                                                                                      Florentina Aenoaei

Responsabila în relaţia cu oamenii

4 Comments

 1. Simona
  21 ianuarie 2020 la 20:36

  Toate tincturile mi se par minunate, dar preferata mea este cea cu ISOP , poate pentru că apare menţionată şi în Psalmul 50 „Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi; spăla-mă-vei şi mai vârtos decât zăpada mă voi albi.”

  • Costa Florentina
   22 ianuarie 2020 la 15:40

   Vă mulțumim pentru feedback! Să vă fie de folos!

 2. dan
  12 aprilie 2020 la 21:50

  interesante aceste tincturi.doresc si eu.

  • Costa Florentina
   14 aprilie 2020 la 19:37

   Vă mulțumim frumos pentru feedback. Dacă doriți comenzi ne puteți suna la telefon 0770948482 sau puteți comanda direct pe site. Vă dorim sănătate!

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook