Ceai aromat cu Miere cu cătină

Ceai aromat cu mere, pere și Miere de albine cu cătină și propolis de la Mănăstirea Dragomirna
Ingrediente necesare pentru 1 ceașcă de Ceai aromat cu Miere cu cătină:
- 100 ml apă
- 1 măr potrivit
- 1 pară potrivită
- 1 lingură de Miere de albine cu cătină și propolis de la Mănăstirea Dragomirna
#Trai #sănătos
Modalitate de preparare
- Merele și perele sunt fructe ușor de găsit pe tot parcursul anului, iar savoarea lor este incontestabilă. Tot ce trebuie să facem este să spălăm și să curățăm bine fructele și să le tăiem bucățele.
- Punem apa la fiert, apoi se toarnă în cană. Adăugăm bucățelele de fructe și lăsăm ceaiul la infuzat 10-15 minute.
- La final strecurăm ceaiul, dar nu uităm de bucățelele de fructe rămase pe care merită să le consumăm.
- Pentru a obține un ceai cât mai aromat, adaugăm 1 lingură de Miere de albine cu cătină și propolis de la Mănăstirea Dragomirna.
- Opțional se poate adăuga scorțișoară.
Poftă bună!
(rețetă inspirată de pe gradinamax.ro)
Ceai aromat cu Miere cu cătină
Vă invităm să descoperiți toate beneficiile Mierii de albine cu cătină și propolis de la Mănăstirea Dragomirna
Miere cu cătină și propolis
Numit și „medicamentul vieții” mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice, dintre care minerale, vitamine și enzime care fac din ea cel mai rapid și cel mai puternic energizant natural.
În plus, mierea are puternice proprietăți antiinfecțioase. Acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor. Acest produs al stupului este un puternic stimulent al digestiei și al metabolismului. Favorizează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism.
Mierea este utilă și în menținerea echilibrului endocrin. Ea reglează activitatea principalelor glande din corp producătoare de hormoni.
Propolisul
este un produs apicol primar cu compoziţie complexă. Provine din culegerea de pe mugurii arborilor şi prelucrarea de către albine a unor substanţe răşinoase, aromate, plastifiante. Albinele adaugă secreţii glandulare, ceară etc.
Propolisul reprezintă o substanţă bioactivă deosebit de valoroasă. Are rol biostimulator şi bioregulator, acţionând în special la nivelul nucleilor hipotalamici. Produs bogat în vitaminele B1, B2, B3, B6, B12, C, D, A, biominerale: Zn, Ca, Mg, Fe, Cu, K, bioenzime, substanțe antifungice și antiseptice, propolisul și-a demonstrat eficienţa în peste 200 de afecţiuni.
Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis. Este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut.