Ceai lămâie cu Miere cu ghimbir

Ceai de lămâie și scorțișoară îndulcit cu Miere de albine cu ghimbir de la Mănăstirea Dragomirna
Ingrediente necesare Ceai lămâie cu Miere cu ghimbir:
1 baton de scorțișoară
1/2 lămâie
1 linguriță de Miere de albine cu ghimbir de la Mănăstirea Dragomirna
300 ml de apă
#Trai #sănătos
Modul de preparare Ceai lămâie cu Miere cu ghimbir:
- Rulați lămâia pe un blat și apoi stoarceți-o.
- Într-o cratiță, fierbeți apa și coaja de la ½ de lămâie.
Luați de pe foc și adăugați scorțișoara, acoperiți cratița.
Lăsați la infuzat timp de 3 – 5 minute, apoi scoateți scorțișoara și turnați compoziția într-o cană. - Adăugați sucul de lămâie și Miere de albine cu ghimbir de la Mănăstirea Dragomirna, amestecați și serviți ceaiul cât timp este cald.
Pentru cei doritori pot să servească Ceai de lămâie și scorțișoară îndulcit cu Miere de albine cu ghimbir de la Mănăstirea Dragomirna alături de niște biscuiți sau pâine cu unt.
Poftă bună!
(rețetă inspirată după: petitchef.ro)
Vă invităm să descoperiți toate beneficiile Mierii de albine cu ghimbir de la Mănăstirea Dragomirna .
Proprietățile ingredientelor din Mierea cu ghimbir:
Miere de albine cu ghimbir
Numită și „medicamentul vieții” mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice. Dintre care minerale, vitamine și enzime care fac din ea cel mai rapid și cel mai puternic energizant natural. În plus, mierea are puternice proprietăți antiinfecțioase. Acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor. Acest produs al stupului este un puternic stimulent al digestiei și al metabolismului. Favorizează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Mierea este utilă și în menținerea echilibrului endocrin. Ea reglează activitatea principalelor glande din corp producătoare de hormoni.
Ghimbirul
Miere de albine cu ghimbir
este un adevărat izvor de substanțe cu efect terapeutic. Preparatele care conțin rădăcină de ghimbir sunt indicate în debutul răcelilor sau gripei, în dispepsii și balonare. În plus, ele au efect de liniștire, de reglare a echilibrului intern al organismului. Previn bolile cardiovasculare, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Ameliorează durerile articulare, combat greața, migrenele și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestate de studii de specialitate. De la susținerea imunității în lupta cu o serie de bacterii până la intensificarea metabolismului, ghimbirul este un ajutor de nădejde într-o serie de afecțiuni.
Beneficiile Ghimbirului:
- Stimulează funcția digestivă,
- Previne infecțiile orale,
- Antioxidant și energizant,
- Remediu contra răcelii și gripei,
- Ajută la scăderea colesterolului,
- Calmează greața,
- Contribuie la reducerea inflamațiilor,
- Contribuie la îngrijirea pielii și a părului