Ciorba de urzici cu usturoi verde
Ciorba de urzici cu usturoi verde
Ingrediente Ciorba de urzici cu usturoi verde:
400 de grame de urzici
1 morcov
2 legături de ceapă verde
1 legatură de usturoi verde
1 legatură de leurdă
1 rădăcină de păstârnac
50 de grame de orez cu bob rotund
2-3 linguri de ulei de măsline de la Mănăstirea Ormylia din Grecia
500 de mililitri de borș sau sucul de la o lămâie, după gust
sare și piper
Mod de preparare Ciorba de urzici cu usturoi verde:
Fierbe urzicile, strecoară-le și păstrează apa. Toacă morcovul, păstârnacul și ceapa verde, pune uleiul grecesc de măsline de la Mănăstirea Ormylia la încins într-o oală, adaugă apoi legumele tocate și căleste-le la foc mic.
Adaugă orezul și prăjește totul pentru încă două minute. Adaugă apa rămasă de la opărirea urzicilor și puțină sare și lasă la fiert pentru aproximativ 12 minute.
Adaugă apoi urzicile tocate și mai lasă să fiarbă încă cinci minute. Adaugă borșul și mai lasă la fiert încă un minut. Toacă la final usturoiul verde și leurda, oprește focul și adaugă-le peste ciorbă.
(rețetă inspirată de la mega-image.ro)
Poftă bună!
Vă invităm să decoperiți mai multe informații despre Uleiul de măsline de la Mănăstirea Ormylia din Grecia:
https://darurimanastiresti.ro/produse/alimente/ulei-de-masline/
Ce proprietăți are Urzica- darul naturii pentru sănătate?
Urzica este atât un aliment delicios ce poate fii gătită sub formă de ciorbă, piure, tocăniță, cât și o plantă de leac utilizată pentru uz intern și extern.
Are o acțiune benefică în anemii, boli de sânge, reglarea tensiunii arteriale, susținerea pancreasului și automat ajută la controlul glicemiei din sânge.
Totodată este de ajutor celor care suferă de ulcer, având efect laxativ, depurativ, diuretic, hemostatic, antiseptic, emolient. Previne și ajută în refacerea bolilor de rinichi.
Combate reumatismul, ulcerele varicoase și hemoroizii. Combate problemele de sciatică și nevritele, sprijină refacerea rănilor. Are acțiune antialergică, stimulează creșterea părului și îi redă naturalețea.
Urzica- darul naturii pentru sănătate
În cultura tradițională urzica a fost apreciată pentru aportul său de săruri minerale precum calciu, potasiu, fier, magneziu, siliciu. Conține vitamine din complexul B, vitamina A, C, K. Mai este apreciată și datorită conținutului său ridicat de clorofilă, amine, lecitină, flavonoide, acizi, taninuri și uleiuri volatile.
Studiile au confirmat faptul că urziciile au proprietăți:
- hematopoetice
- hemostatice
- vitaminizante
- remineralizante
- antiinflamatoare
- hipoglicemiante
- diuretice
- depurative
- decongestive
- expectorante
- fluidificatoare (a sângelui, a secrețiilor bronșice)
- stimulatoare (digestiv, secreția glandelor mamare)
- tonice