Ciorbă de văcuță cu mămăliguță
Ciorbă de văcuță cu mămăliguță
Ingrediente.
700 g carne de vita pentru ciorba (bucata intreaga)
- 3 morcovi;
- carne de vită, pulpă 700 g;
- 2 rădăcini de pătrunjel;
- 1 rădăcină de păstârnac;
- 1 țelină mai mică;
- 1 ceapă medie;
- 3 cartofi medii;
- 150 g mazare boabe;
- 150 g păstai de fasole verde;
- 300 ml suc de roșii sau bulion de casă;
- sare după gust;
- 1 lingură de ulei (Ulei De Floarea Soarelui Turnu Apiplant)- presat la rece;
- frunze proaspete de leuștean.
1.Pune carnea de vită la fiert în apă, cu puțină sare. Spumează carnea periodic până ce supa rămăne limpede.
Carnea fiartă se scoate într-un bol și se lasă la răcorit puțin iar supa se strecoară și se pune într-o oală curată.
2.Între timp , putem toca legumele (se pot da pe răzătoare sau se pot tăia cubulețe).
3.Călește ceapa tocată mărunt în 3 linguri de ulei presat la rece, adaugă morcovul, țelina și păstârnacul. După 1-2 minute, pune toate legumele (cu tot cu ulei) în supa de vită, împreună cu cartofii tăiați cuburi.
Ciorbă de văcuță cu mămăliguță
Ulei de floarea soarelui obținut prin presare.
Uleiul de floarea-soarelui se obține prin extracția și presarea semințelor de floarea-soarelui. Are o aromă neutră, este galben – deschis la culoare și esteu uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol). Are punct de ardere ridicat (232 °C), fiind recomandat pentru gătirea termică.
- După 25 de minute adaugă ardeiul, mazărea și păstăile de fasolea verde în ciorbă, iar după 5 minute pune pasta de tomate.
- Când ciorba a dat bine în clocot, adaugă sare și leuștean după gust. Poți servi ciorba de vacuță cu smântână , ardei iute și o mămăliguță.
Mămaligă preparată cu Mălai Extra Din Cultura Mănăstirii Turnu.
Beneficiile mălaiului:
Mălai extra din cultura mănăstirii Turnu- Prahova
-Nu conține gluten;
-Are fibre și proteine;
Porumbul conține o cantitate echilibrată de fibre. Spre exemplu, 112 g de făină de porumb conține 16 grame de fibre.
-Are antioxidanți puternici.
Vă dorim spor la gătit și poftă bună!