Clătite de post cu apă minerală
Clătite de post cu apă minerală
Cui nu îi plac clătitele? Descoperă o rețetă gustoasă de clătite de post.
Ingrediente
- 300 gr. Făină (Faină Dietetică (Maciniș Integral)
- 600 ml. apă minerală
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat)
- arome (opțional), esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
- 3 linguri ulei
Clătite de post cu apă minerală
Mod de preparare:
1.Pentru a face clătite de post pufoase , punem toată făina într-un bol.
Folosim Făina dietetică de la Mănăstirea Turnu care este obținută prin măcinarea integrală a grâului provenit din cultura mănăstirii Turnu, păstrându-se în totalitate componentele nutritive naturale ale acestuia (vitamine, minerale, fibre).
Pentru a i se păstra în totalitate calitățile, la moară grâul nu este spălat. Făina obținută nu este îmbogățită în compuși bioactivi.
Adăugăm apă minerală treptat. Amestecăm fără întrerupere cu un tel tip pară, pentru a nu se forma cocoloașe.
Cantitatea de apă poate varia în funcție de textura și densitatea aluatului, care trebuie să fie fluid, dar destul de consistent ca să nu se rupă clătitele.
Apa minerală din rețetă are rolul de a face aceste clătite de post pufoase și fragede.
2.Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecând continuu.
3.Se potrivește aluatul cu sare și zahăr, se amestecă bine. Se pot pune și aromele: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale.
4.Consistența aluatului de clătite de post trebuie sa fie grosuță, asemănătoare celei de înghețată topită. Evident, aluatul trebuie să fie fluid.
5.Se amestecă bine pentru un aluat omogen, mătăsos, fără cocoloașe.
6.Se încinge foarte bine o tigaie antiaderentă.
7.Se toarnă un pic de ulei și se întinde pe toată suprafața tigăii. Pentru asta, poți folosi un servețel de hârtie.
8.Se toarnă aluatul în fir subțire cu un polonic în timp ce învârtim tigaia de coadă, circular, pentru a distribui aluatul într-un strat uniform.
9.Aceste clătite se coc la foc mediu spre iute, nu le întoarceți până nu se coc bine pe o parte.
10.După ce s-a rumenit pe o parte am întors clătita și pe verso. Lăsați-o însă la rumenit pentru că așa trebuie să fie clătitele – cu pete de rumeneală, nu albe, palide și crude.
Se servesc cu dulceață, gem sau alte umpluturi după preferință. Cea mai potrivită umplutură de post este Crema de Cacao- cremă de post , descoperită la Mănăstirea Turnu.
Clătitele sunt pufoase, marginile nu sunt tari și se pot umple și rula cu ușurință.
Vă dorim spor la gătit și poftă bună!