Clătite delicioase cu gem
Clătite delicioase cu gem
Ingrediente clătite:
- 3 ouă;
- 300 de grame de făină;
- 300 de ml. de lapte;
- bio gem;
- 250-300 de ml. de apă minerală;
- 3 linguri – 50 de grame – de unt topit (opțional);
- 1 praf de sare;
- optional: 1-3 (maximum) linguri zahăr;
- arome (numai dacă faceți clătite cu umplutura dulce): 1 linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat, coajă rasă de lămaie;
- în plus: aproximativ 50 de ml. de ulei pentru prăjit.
Clătite delicioase cu gem
Prepararea aluatului de clătite:
1. Ouăle întregi se sparg într-un castron și se bat cu sarea.
2. Se adaugă făina, alternativ cu laptele, amestecând bine cu țelul în formă de pară după fiecare nouă tranșă adăugată. De la început putem adăuga extractul de vanilie și zahărul, dacă se folosește. Atenție, nu puneți mult zahăr în compoziție pentru că veți obține clătite negricioase. Zahărul se caramelizează în tigaie și le închide la culoare.
Se amestecă totul cu țelul, cu mixerul sau cu lingură de lemn. Insistați asupra cocoloașelor să se desfacă bine.
3. Puțin câte puțin, se încorporează în aluat lichidele și anume laptele, apa minerală și untul topit dar nu fierbinte. Amestecăm insistent și energic. Apa minerală se adaugă treptat, pentru a adapta consistența aluatului de clătite.
4. În final, aluatul trebuie să fie mătăsos, fără urmă de cocoloașe. Trebuie să aibă o consistență destul de lichidă dacă vreți clătite subțiri sau ceva mai grosuț dacă le vreți mai groase. Eu prefer clătitele fine și subțiri. Pentru asta adaptez consistența aluatului până la una asemănătoare înghețatei topite.
Gemul Nera Plant de zmeură și aronia – „o linguriță de sănătate dulce” – dă gust, savoare și vitamine rețetelor de prăjituri (cornulețe, rulade, croissante, etc.) și tuturor tipurilor de desert: cozonaci, gogoși, melcișori, plăcinte, clătite, vafe, gofre, deserturi de post precum budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste.
Ideal pentru micul dejun, pe pâine integrală cu unt.
Produs natural fără aditivi, conservanți sau coloranți.