Comandați produse în valoare de 100 lei minim și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

 

Emoțiile și evoluția copiilor

Copiii preiau inconştient reacţiile pe care le văd la părinţi în diverse momente. Temperamentul şi comportamentul părinţilor este preluat nu doar genetic, cât mai ales prin imitaţie. De aceea, este important ca părintele să fie model de credință și inteligenţă emoţională pentru copil. Atâta timp cât adultul reacţionează bine în situaţii dificile, copilul se va simţi în siguranţă. Atâta timp cât copilul își va vedea părintele cerând ajutor de la Dumnezeu, mergând la Biserică, participând la Sfânta Taină a Spovedaniei și a Împărtășaniei, în momentul în care va fi pus în faţa unei situaţii similare, va şti cum să procedeze, pentru că a avut cândva un exemplu demn de încredere.

Familia în 2020

De prin martie 2020, părinții și copiii s-au trezit peste noapte, fără voia lor, fără consimțământul lor, într-o nouă dimensiune: coabitarea 24 din 24h. Dintr-o dată spațiul comun- casa – mediul familial, a devenit un teren de cunoaștere și autocunoaștere. Orice trăsătură sau comportament al unui membru din familie care era tolerată sau trecută cu vederea mai ușor pentru-că nu era observată în permanență, a devenit factor de stres. Mai mult decât atât, sintagma „distanțare socială” , a început să capete valențe în „distanțarea familială”. Din fericire, familiile creștine, care au o rânduială bisericească, care au ales să respecte și să practice în continuare Sf. Spovedanie și Sf. Împărtășanie, au rămas „neatinse” de formele oricărei distanțări.

Internetul și influența acestuia asupra învățării

Ştim cu toţii că rolul şcolii este de a pregăti copii pentru o viaţă mai bună, de a le oferi o perspectivă, de a-i determina să aleagă opţiunile cele mai bune pentru viitorul lor.

0770 948 482

Suntem pe facebook