Desert delicios pentru copii mofturoși
Desert delicios pentru copii mofturoși
Ingrediente:
- 300 g de făină; Faină Dietetică (Măciniș Integral)
- 3 ouă
- 300 ml de lapte;
- 250-300 ml de apă minerală;
- 3 linguri de unt topit (opțional);
- 1 praf de sare;
- opțional: sirop de agave
- aproximativ 50 de ml de ulei pentru prăjit; (Ulei De Floarea Soarelui presat la rece de la Turnu Apiplant)
Ingredientul principal al acestei rețete este făina dietetică care este obținută prin măcinarea integrală a grâului provenit din cultura mănăstirii Turnu, păstrându-se în totalitate componentele nutritive naturale ale acestuia (vitamine, minerale, fibre). Cel mai important este că făina nu conține agenți de creștere și nici conservanți.
Un al ingredient important este și uleiul pe care îl folosim , atunci când ne dorim un desert cât mai sănătos.
Uleiul de floarea-soarelui presat la rece se obține prin extracția și presarea semințelor de floarea-soarelui.
Are o aromă neutră, este galben – deschis la culoare și este uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol). Are punct de ardere ridicat (232 °C), fiind recomandat pentru gătirea termică.
Mod de preparare:
Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este tigaia. Numai o tigaie bună, de calitate, vă asigură niște clătite delicioase.
Spargem ouale într-un bol, adăugăm sare peste ele și le mixăm energic până se omogenizează.
Adaugăm siropul de agave(opțional) și din nou amestecăm, după care adăugăm laptele și făina dietetică.
Desert delicios pentru copii mofturoși
Făina dietetică facilitează o nutriție diversificată și echilibrată, îmbunătățește digestia.
Omogenizăm din nou compoziția și o diluăm cu puțină apă minerală.
La final putem adăugam și puțin ulei de floarea-soarelui presat la rece.
Acizii grași Omega-6 din uleiul de floarea-soarelui și conținutul de fitosteroli ajută la reglarea cantității de lipide din sânge și reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.
Uleiul adăugat în compoziție reduce efectul de bule de aer din timpul preparării clătitelor.
Lăsăm aluatul să stea 10-15 minute, apoi îngingem tigaia unsă cu puțin ulei de floarea-soarelui.
Cu un polonic turnăm din compoziție în tigaia încinsă.
Lăsăm clătita să se rumenească pe prima parte, apoi o întoarcem și pe cealaltă parte.
Cu ce umplem clătitele?
Le putem umple cu CREMĂ DE CACAO. Cu siguranță copii ador ciocolata.
CREMA DE CACAO a fost descoperită la mănăstirea Turnu.
Proprietățile ingredienelor din CREMA DE CACACO:
Beneficiile consumului de pudră de cacao:
- Contribuie la sănătatea inimii, aceasta conține antioxidanți care neutralizează acțiunea radicalilor liberi care produc boli;
- Cacaoa este o sursă bogată de flavonoide;
- Flavonoidele din pudra de cacao curăță vasele de sănge, protejând organismul de boli cardiovasculare.
Ce ziceți? Mâine dimineață încercați această rețetă?
Sperăm că v-am fost de folos cu această rețetă de clătite. Vă dorim spor la clătite și poftă bună!