fbpx

Despre noi

Despre noi

Descoperirea „ remediilor tradiționale mănăstireşti” într-o  manieră nouă, respectând cerințele societății moderne, a fost ca o revelație, pentru-că ne-a bucurat gândul că putem avea acces la produse realizate cu rugăciune, într-un mediu binecuvântat, diferit de o fabrică oarecare. Există multe surse de unde putem procura produse pentru sănătatea noastră, însă există prea puține de unde ne putem primi și o binecuvântare împreună cu acestea.

Despre noi și produsele din mănăstiri

Produsele sunt preparate manual, după reţete cu rădăcini în vechile leacuri tradiţionale şi mănăstireşti. Procesele de preparare au menirea să păstrareze  proprietăţile naturale ale plantelor folosite.

Cele mai multe dintre mănăstiri își expun mai puțin sau deloc produsele, acestea putând fi descoperite doar dacă le vizităm.   Aşa s-a născut ideea de a ajuta la acest proces de a face cunoscute produsele mănăstireşti, din dorinţa de a le aduce cât mai aproape de cei ce le apreciază şi le doresc în casele lor.

Mai mult, cumpărând leacuri mănăstirești, ne amintim că avem și suflet și trebuie „să-l îngrijim” și pe acesta prin Sfânta Spovedanie și prin Sfânta Împărtășanie.

„ Mai înainte de boală, smereşte-te şi în vremea păcatelor

arată întoarcere.” (Ecclesiasticul 18:21)

De ce “daruri mănăstireşti”?

…pentru-că suntem români, gândim româneşte, simţim româneşte, şi, pentru-că “neamul” nostru „s-a născut creștin” iar mănăstirile sunt simbolul perpetuării fiinţei/esenţei pure româneşti peste veacuri. Iar asta dincolo de orice necestiate imediată … pentru că necesităţile imediate ni le putem satisface în “secunda 2” la orice colţ de stradă, sau de pe orice website printr-o simplă accesare

…pentru-că primim o încărcătură energetică pozitivă venită prin rugăciuni şi binecuvântări divine;

…pentru-că doar în mănăstiri darurile lui Dumnezeu rămân “nealterate”;

… pentru-că oamenii sunt într-o continuă căutare, dar uită să-L caute pe Dumnezeu…

… pentru-că nădăjduim că amintindu-le de Dumnezeu oamenilor, își amintesc că la Dumnezeu vor găsi orice alinare, pentru orice suferință…

Despre noi

Căutăm produse pentru a ne îmbrăca , pentru a ne hrăni , pentru a ne înfrumuseţa, pentru a ne distra s.a.m.d. Uneori căutările noaste au rezultate mulţumitoare, alteori mai puţin. Din fericire un ajutor de nădejde în căutările noastre este internetul. Din păcate însă, internetul nu ne “găseşte” de fiecare dată cele mai bune soluţii.

De exemplu, in ceea ce priveşte produsele de înfrumuseţare sau de sănătate, toată lumea caută să găsească produse BIO (organice) , ştiind că doar “natural” nu înseamnă acelaşi lucru. Oricine poate observa că internetul, farmaciile, magazinele abundă de asemenea oferte. Câţi dintre voi v-aţi gândit sau v-aţi amintit (în căutările voastre) că noi românii deţinem adevărate “comori” spirituale şi nu numai în mănăstirile noastre?

Darurile lui Dumnezeu

Mănăstirile noastre sunt, din cele mai vechi timpuri, nu doar lăcaşe de rugăciune, ci  locuri în care darurile lui Dumnezeu (plante, fructe, etc.) sunt puse în valoare prin rugăciune şi pricepere de călugări  spre folosul tuturor.

Din păcate, aceste daruri sunt descoperite foarte rar, şi doar dacă oamenii merg să viziteze aceste mănăstiri, sau ştiu să le caute pe internet. În ultima variantă ,de fapt, cele mai multe dintre ele,nu pot fi găsite. De aceea, ne-am dorit să rezolvăm această problemă şi să sprijinim în felul acesta şi pe cei care îşi doresc să cumpere produse autentice, provenite din natura nealterată,  cunoscând astfel şi mănăstirile noastre dar şi “comorile” lor.

 Pe de altă parte, cumpărând produsele mănăstireşti ne amintim de Dumnezeu, ne amintim de darurile Sale, ne amintim de mănăstiri ca simbol al neamului nostru. Este singurul mod prin care aducem în case pentru nevoile noastre nu doar un obiect, ci o binecuvântare.

Cine suntem ?

Suntem o mică echipă din Reşiţa (Caraş-Severin) care a îndrăznit să privescă  dincolo de latura practică a activităţii şi să vadă în acest demers o datorie. Am simţit nu doar că ne promovăm ţara şi valorile ei, ci şi ce are ea mai sfânt: Mănăstirile neamului nostru.

Facebook
Instagram