Comandați produse în valoare de 100 lei minim și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

 

Daruri Mănăstirești

Descoperirea „ leacurilor tradiționale mănăstireşti” într-o  manieră nouă, respectând cerințele societății moderne, a fost ca o revelație pentru mine, pentru-că m-a bucurat gândul că putem avea acces la produse realizate cu rugăciune, într-un mediu binecuvântat, diferit de o fabrică oarecare. Acest lucru s-a întâmplat după ce am vizitat  Mănăstira Slatina-Nera din Caraș-Severin, unde existau produse precum siropuri ,uleiuri , oţeturi , tincturi , ceaiuri , gemuri , condimente și pesto , săpunuri , creme , loţiuni și ape de față , toate de o calitate excepţională. Aici am aflat că produsele sunt preparate manual, după reţete cu rădăcini în vechile leacuri tradiţionale şi mănăstireşti. Procesele de preparare aveau menirea să păstrareze  proprietăţile naturale ale plantelor folosite.  Între timp, am aflat că, de fapt, sunt foarte multe Mănăstiri în ţara noastră unde se găsesc astfel de produse.

Singura problemă rămânea dificultatea de a avea acces la ele.

Aşa s-a născut ideea de a ajuta la acest proces de a face cunoscute produsele mănăstireşti, din dorinţa de a le aduce cât mai aproape de cei ce le apreciază şi le doresc în casele lor.

Prof. Simona Lance

Daruri Mănăstirești
De ce

“produse mănăstireşti”?

Pentru că suntem români, gândim româneşte, simţim româneşte, şi, pentru-că “neamul” nostru „s-a născut creștin” iar mănăstirile sunt simbolul perpetuării fiinţei/esenţei pure româneşti peste veacuri. Iar asta dincolo de orice necestiate imediată …

pentru-că necesităţile imediate ni le putem satisface în “secunda 2” la orice colţ de stradă, sau de pe orice website printr-o simplă accesare

- pentru că un produs mănăstiresc înseamnă

o încărcătură energetică pozitivă venită prin rugăciuni şi binecuvântări divine;

- pentru-că

doar în Mănăstiri darurile lui Dumnezeu rămân “nealterate”;

- pentru-că suntem şi suflet ….

Dar, dacă toate acestea nu sunt motive suficiente, …, atunci … doar …

- pentru că suntem oameni

şi oamenii sunt într-o continuă căutare de satisfacere a necesităţilor, urmărind, binenţeles, garanţia calităţii …

Căutăm produse pentru a ne îmbrăca , pentru a ne hrăni , pentru a ne înfrumuseţa, pentru a ne distra s.a.m.d. Uneori căutările noaste au rezultate mulţumitoare, alteori mai puţin. Din fericire un ajutor de nădejde în căutările noastre este internetul. Din păcate însă, internetul nu ne “găseşte” de fiecare dată cele mai bune soluţii.

De exemplu, in ceea ce priveşte produsele de înfrumuseţare sau de sănătate, toată lumea caută să găsească produse BIO (organice) , ştiind că doar “natural” nu înseamnă acelaşi lucru. Oricine poate observa că internetul, farmaciile, magazinele abundă de asemenea oferte. Câţi dintre voi v-aţi gândit sau v-aţi amintit (în căutările voastre) că noi românii deţinem adevărate “comori” spirituale şi nu numai în mănăstirile noastre?

Mănăstirile noastre sunt, din cele mai vechi timpuri, nu doar lăcaşe de rugăciune, ci  locuri în care darurile lui Dumnezeu (plante, fructe, etc.) sunt puse în valoare prin rugăciune şi pricepere de călugări  spre folosul tuturor.

Din păcate, aceste daruri sunt descoperite foarte rar, şi doar dacă oamenii merg să viziteze aceste mănăstiri, sau ştiu să le caute pe internet. În ultima variantă ,de fapt, cele mai multe dintre ele,nu pot fi găsite. De aceea, mi-am dorit să rezolv cumva această problemă şi să sprijin în felul acesta şi pe cei care îşi doresc să cumpere produse autentice, provenite din natura nealterată,  cunoscând astfel şi mănăstirile noastre dar şi “comorile” lor.

 Pe de altă parte, cumpărând produsele mănăstireşti ne amintim de Dumnezeu, ne amintim de darurile Sale, ne amintim de Mănăstiri ca simbol al neamului nostru. Este singurul mod prin care aducem în case pentru nevoile noastre nu doar un obiect, ci o binecuvântare.

Cine suntem ?

Suntem o mică echipă din Reşiţa (Caraş-Severin) care a îndrăznit să privescă  dincolo de latura practică a activităţii, şi să vadă în acest demers o datorie. Am simţit nu doar ca ne promovăm ţara şi valorile ei, ci şi ce are ea mai sfânt: Mănăstirile neamului nostru.

0770 948 482

Suntem pe facebook