Fursecuri de post cu Gem zmeură
Fursecuri de post cu Gem Nera Plant cu zmeură și aronia
Fursecuri de post cu Gem de zmeură și aronia de la Mănăstirea Nera Plant
Ingrediente necesare Fursecuri de post cu Gem zmeură și aronia:
#Trai #sănătos
(cantitate pentru cca 30 bucăți)
– pentru aluat:
- 300 grame făină
- 250 grame margarină vegetală (puteți folosi ulei de cocos sau unt de arahide în loc)
- 150 grame zahăr pudră
- 150 grame nucă măcinată
– pentru cremă:
- 400 grame Gem de zmeură și aronia de la Mănăstirea Nera Plant
– pentru toping:
- 200 grame zmeură (proaspătă sau congelată)
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri apă
- 2 linguri amidon
- frunze mentă pentru decor
Mod de preparare Fursecuri de post cu Gem zmeură:
- Batem margarina cu zahărul pudră până devine cremos.
- Adaugăm miezul de nucă și făină și omogenizăm compoziția. Vom obține un aluat moale pe care îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru două- trei ore.
- Scoatem aluatul din frigider îl frământăm puțin ca să îl omogenizăm. Dacă este cazul mai adăugați puțină făină. Aluatul obținut este puțin moale și lipicios.
- Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți o foaie de aluat nu foarte groasă. Dacă veți observa că aluatul totuși se lipește de suprafața de lucru îl puteti pune între două folii alimentare și îl întindem astfel. Decupăm cu ajutorul unei forme discuri din aluat.
- Le desprindem cu lama unui cuțit și le așezăm în tavă tapetată cu formă de copt.
- Coacem fursecurile în cuptorul preîncalzit la 180 grade vreme de 10 minute sau până se rumenesc foarte ușor pe margine. Nu le lăsați prea mult în cuptor fiindcă vor deveni tari.
- Când se răcesc le ungem cu Gem de zmeură și aronia de la Mănăstirea Nera Plant și le lipim două câte două astfel încât Gem de zmeură și aronia de la Mănăstirea Nera Plant să fie la mijloc.
Gem de zmeură și aronia
8. Pregătim budinca de zmeură cu care vom glazura fursecurile. Punem zmeura într-un vas, adaugăm zahărul și 4 linguri de apă și fierbem până începe să capete consistența unui sirop.
9. Trecem amestecul prin sită și păstrăm doar siropul. Adăugăm amidonul și punem din nou pe foc amestecând continuu până capată consistența unui budinci.
10. Lăsăm să se răcorească ușor apoi punem într-o pungă (din cea groasă pentru congelator) pe care o tăiem puțin într-un colț. Sprițăm budinca deasupra fursecurilor orice modele doriți.
11. Așezăm pe fiecare fursec câte o zmeură și câte o frunzuliță de mentă. E de preferat ca zmeura să fie proaspătă însă fiind extrasezon se poate folosi și cea congelată.
12. Le vom lăsăm câteva ore ca să se întrepătrundă aromele și apoi se pot consuma.
Fursecuri de post cu Gem zmeură și aronia
Poftă bună!
(rețetă inspirată după caietulcuretete.ro)
Vă invităm să descoperiți mai multe detalii despre Gem de zmeură și aronia de la Mănăstirea Nera Plant.