Gogoși mănăstirești cu Gem de aronia
Gogoși mănăstirești umplute cu Gem de aronia și portocale de la Mănăstirea Nera Plant
Gogoși mănăstirești umplute cu Gem de aronia și portocale de la Mănăstirea Nera Plant
Gogoși mănăstirești cu Gem de aronia și portocale
Ingrediente necesare
- 1 kg făină
- 1 cub drojdie proaspătă
- 150 g margarină
- 250 ml apă minerală
- 250 g zahăr
- ulei pentru prăjit
- sare
- Gem de aronia și portocale de la Mănăstirea Nera Plant
- zahăr pudră amestecat cu scorţişoară
#Trai #sănătos
Modalitate de preparare Gogoși mănăstirești cu Gem de aronia și portocale
1. Din cantitatea de făină se lasă deoparte circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină.
2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite şi sarea şi se frământă bine, bine până ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să crească până îşi dublează volumul.
3. Apoi, aluatul se întinde cu sucitorul, se taie în forme pătrate cu ajutorul unui cuțit, se pune cu ajutorul unei lingurițe pe mijlocul fiecărui pătrat Gem de aronia și portocale de la Mănăstirea Nera Plant, se împăturesc formele şi se prăjesc în baie de ulei.
4. Se scot gogoşile pe şerveţele de hârtie şi, după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.
Poftă bună!
(rețetă inspirată după retete.unica.ro)
Vă invităm să descoperiți mai multe beneficii ale Gemului de aronia și portocale de la Mănăstirea Nera Plant
Fructele de Aronia din gemul bio de aronia și portocale au un efect tonic general extraordinar, întăresc sistemul imunitar, echilibrează metabolismul. Scad nivelul hormonilor de stres. Cresc vitalitatea întregului organism datorită concentrației mari de vitamine și substanțe nutritive pe care le conțin. Aronia are în componența sa vitamina P într-un grad mai ridicat decât în orice alt fruct, vitamina P având rolul de a fixa vitamina C în organism.
Studii
Ultimele studii au dovedit că acest fruct contribuie la menţinerea sănătăţii creierului, îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale, previne pierderile de memorie, pierderea echilibrului și a coordonării. Potrivit unor teste realizate în SUA, fructul de aronia se situează pe locul 1 din punct de vedere al valorilor antioxidante (în comparație cu alte 276 de alimente). El are cea mai mare valoare ORAC – Capacitatea de Absorbție a Radicalilor de Oxigen – o modalitate de măsurare a puterii unui antioxidant de neutralizare a radicalilor liberi.