Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

Capsule-Bio Pneumo-Complex 90 capsule

45.45 lei

Sănătatea căilor respiratorii.

Cum acţionează?
Calmează și tratează tusea şi durerile în piept care o însoţesc.
Elimină durerea în gât, cauzată de inflamaţia faringelui.
Decongestionează tractul respirator. Ajută la eliminarea secreţiilor bronşice. Previne și ameliorează pneumonia, pleurezia, tuberculoza.
Întărește sistemul imunitar, îndeosebi în perioada rece a anului.

 

Doar 2 rămase în stoc

Descriere

Ce ingrediente conține?

Capsule-Bio Pneumo-Complex

pulbere din 8 plante: muguri de Brad (Abies alba). Părţi aeriene de Grindelia (Grindelia robusta). Părţi aeriene de Isop (Hyssopus officinalis). Frunze de Mentă (Mentha piperita), frunze de Pătlagină (Plantago lanceolata). Părţi aeriene de Plămânărică (Pulmonaria officinalis). Flori de Salcâm (Robinia pseudoacacia), părţi aeriene de Trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor) – în părți egale (câte 37,5 mg/plantă); capsulă vegetală – 100 mg.

Remediu naturist mănăstiresc pentru
 • răceală, amigdalită,sinuzită, laringită, gripă,
 • astm bronşic, gripă, bronşită, bronsita alergica,
 • bronsita tabagica, bronsita infecțioasa,
 • bronşiolită (infecţia căilor respiratorii mici ce afectează sugarii şi copiii sub doi ani),
 • traheită, emfizem, pneumonie, pleurezie, tuberculoză,
 • Calmează și tratează tusea şi durerile în piept care o însoţesc,
 • Elimină durerea în gât cauzată de inflamaţia faringelui,
 • Decongestionează tractul respirator,
 • Ajută la eliminarea secreţiilor bronşice,
 • Calmează senzaţia de apăsare la nivelul pieptului,
 • calmeaza respiraţia accelerată,
 • calmează dificultăţile de respiraţie,
 • calmeaza wheezing-ul (hârâitul),
 • calmeaza simptomele astmului bronşic,
 • Previne și ameliorează pneumonia și pleurezia si tuberculoza,
 • Întărește sistemul imunitar,
 • trateaza afecțiunile aparatului respirator,

Capsule-Bio Pneumo-Complex

 • vindecă afecţiunile laringelui,
 • vindeca afectiunile traheei,
 • vindeca afectiunile bronhiilor,
 • tămăduiesc pneumonia,
 • ameliorează simțitor tuberculoza,
 • împrospătează respiraţia,
 • dezinfectează gura,
 • decongestionează tractul respirator,
 • elimină secrețiile,
 • reglator asupra circulaţiei pulmonare,
 • elimină apa din organism,
 • uşurează transpiraţia,
 • facilitează expectoraţia,
 • calmează gâtul, calmeaz faringele, calmeaza corzile vocale,
 • calmează răgușeala,
 • reglează expectorația,
 • susține funcționarea normală a tractului respirator,
 • fluidifică secrețiile bronșice, ajută la eliminarea lor din plămâni,
 • reglează sistemul imunitar
Proprietăți ingrediente

Mugurii de Brad sunt folosiți în tratarea afecțiunilor aparatului respirator (bronșite, emfizem, tuse, astm), precum și în sinuzită. Preparatele din muguri de Brad ajută la calmarea tusei. Vindecă afecţiunile laringelui, traheei şi bronhiilor. Tămăduiesc pneumonia, pleurezia, bronşita cronică, astmul bronşic şi ameliorează simțitor tuberculoza. Principalele componente ale mugurilor sunt uleiul volatil, cantități apreciabile de vitamina C și carotenoizii.

Mugurii de brad au calităţi deosebite în numeroase afecțiuni, sunt utilizați în special în afecțiuni ale aparatului respirator deoarece stimulează secreţiile mucoaselor, fiind apreciați pentru rolul expectorant. Componentele din uleiul esenţial al acestora au acţiune analgezică, antiseptică la nivel pulmonar, antitusivă, deodorantă, expectorantă, stimulentă şi tonică. De asemenea au proprietăţi uşor diuretice. Mugurii de brad sunt recunoscuți pentru efectul de vindecare a afecțiunilor laringelui, traheei și bronhiilor, efectul adjuvant în pneumonie, pleurezie, bronșită cronică, astm bronșic și tuberculoză.

Mugurii de brad mestecaţi în gură potolesc setea. Împrospătează respiraţia, reglează pofta de mâncare, dezinfectează gura și feresc de bolile de plămâni.

Capsule-Bio Pneumo-Complex

Cunoscutul fitoterapeut, prof. univ. dr. Constantin Milică accentuează importanța acestora: „Datorită acţiunii antiinflamatoare şi fluidizante a secreţiilor bronhice, expectorante, bactericide și revulsive, pădurile de brad constituie un mediu excelent, în care se amenajează sanatoriile pentru refacerea sănătăţii bolnavilor cu afecţiuni respiratorii. Bolnavul aflat într-o pădure de brad beneficiază, în mod gratuit, de inhalaţii cu uleiuri volatile naturale, mai intense în timpul formării mugurilor, respectiv la sfârşitul lunii mai. În acest mediu curat şi bine încărcat cu oxigen, în care pădurea acţionează ca un filtru gigantic ce preia noxele poluante din atmosferă, se vor fortifica plămânii, căile respiratorii se vor elibera de mucozități, iar respiraţia va fi mai profundă şi mai uşoară”.

Capsule-Bio Pneumo-Complex

Grindelia

este o plantă medicinală cu proprietăți hidratante, protectoare și emoliente ale căilor respiratorii. Este folosită mai ales pentru proprietățile sale expectorante. Tratează tusea de diverse tipuri, guturaiul și bronșita, laringita, traheobronșita, astmul, decongestionează tractul respirator și elimină secrețiile, întărește sistemul imunitar. Părţile aeriene de Grindelia  au efect antibacterian, antiinflamator, antiseptic, expectorant și spasmolitic.

Înscrisă în Farmacopeea din Statele Unite încă din 1882 și în Farmacopeea Franceză din 1908, folosirea acestei plante s-a afirmat apoi datorită acțiunii de protejare faţă de principalii agenți responsabili de tulburările căilor respiratorii superioare în anotimpul rece.

Capsule-Bio Pneumo-Complex

Grindelia

are un efect calmant asupra mușchilor inimii, ajutând la calmarea durerii în piept cauzate de tusea uscată. Pulberea de Grindelia acţionează în sens reglator asupra circulaţiei pulmonare, fiind utilă în caz de tuse cu expectoraţie abundentă.

Isopul

este utilizat în bronșite și infecții cronice ale căilor respiratorii (astm bronșic, emfizem, pneumonie, traheită). Administrarea plantei produce o uşoară bronhodilataţie, elimină apa din organism, uşurează transpiraţia și expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie, totodată, la scăderea presiunii sanguine prin dilataţia arterială.Planta calmează gâtul, faringele și corzile vocale. Astringent, antiseptic, bronşic şi cicatrizant, Isopul curăţă plămânii, fiind util într-o diversitate de boli şi simptome precum tuse, răceli, guturai, probleme ale sinusurilor şi dureri în gât.

Capsule-Bio Pneumo-Complex

Isopul

este o plantă biblică, fiind menționată de proorocul David în Psalmul 50. Ea este foarte apreciată de către fitoterapeuți pentru acțiunea sa în ameliorarea sau prevenirea a peste 60 de afecțiuni, printre care cele mai importante sunt cele respiratorii precum laringită, traheită, bronșite acute și cronice, faringită, tuse, răgușeală, gripă, răceli, guturai, astm. Curele cu isop ajută la curățarea plămânilor, calmarea iritațiilor gâtului și faringelui, întărirea sistemului imunitar. Totodată isopul este apreciat și pentru acțiunea benefică asupra tubului gastro-intestinal, urinar și genital.

Capsule-Bio Pneumo-Complex

Mentă

Frunzele de Mentă conțin o substanță numită mentol care are o acțiune anestezică locală, inclusiv analgezică și antipruriginoasă. Uleiul volatil de Mentă ajută la decongestionarea mucoasei nazale, precum și în reducerea secrețiilor mucoaselor. Pulberea de mentă asociată cu iarba de Trei-fraţi-pătaţi, are un efect bronhodilatator rapid, fiind eficientă în tratamentul astmului și a bronșitei. Infuzia combinată de Mentă are un ușor efect de scădere a temperaturii organismului și face accesele de febră mai suportabile prin faptul că reduce senzația de vertij și de confuzie mentală. Se indică mai ales în accesele de febră asociate infecțiilor acute.

Pătlagina

este un remediu foarte bun pentru tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare datorită acțiunii expectorante și protectoare asupra mucoaselor. Se folosește în catar al căilor respiratorii, bronșite cronice, faringite, laringite, tuse, afecțiuni pulmonare și chiar și în tuberculoza pulmonară.

Se folosește ca adjuvant în bronșite cronice, faringite, laringite, tuse, afecțiuni pulmonare și chiar și în tuberculoza pulmonară. Pătlagina are acţiune emolientă, cicatrizantă şi antiseptică, fiindu-i recunoscută acţiunea antibacteriană şi astringentă datorată taninurilor, a preparatelor obţinute la rece sau liofilizate. În frunzele de pătlagină se găsește un iridoid numit acubină care, alături de flavonoizi, tonifică vasele de sânge și are efect antiinflamator.

Bolnavilor cu afecțiuni respiratorii, Maria Treben le recomanda să consume o infuzie dintr-un amestec de Pătlagină și Cimbru, în părți egale. Se pune la fiert o cană cu apă și o felie de lămâie. Se dă în 4-5 clocote, apoi se infuzează timp de un minut o linguriță de amestec de plante. Ceaiul se consumă cald, în cazuri grave și de 4-5 ori pe zi, cu înghițituri mici. Este un tratament deosebit de eficient pentru astmul pulmonar și bronșic.

Capsule-Bio Pneumo-Complex

Plămânărică

Părţile aeriene de Plămânărică sau „mierea-ursului” sunt utilizate în tratamentul bronșitelor cronice și contra tusei, în tratamentul inflamațiilor gâtului, a febrei și pentru persoanele aflate în convalescență. Planta calmează răgușeala și reglează expectorația. La mijlocul secolului al XVIII-lea, medicii prescriau decoctul din frunze de Plămânărică pentru tuse, dificultăţi de respiraţie şi toate bolile plămânilor. Gmelin, medic şi naturalist german din aceeași perioadă, o recomanda pentru tuberculoză.

Plămânărică

Plămânărica are o acţiune expectorantă, dezinfectantă, sudorifică, diuretică şi antiinflamatoare şi reduce congestia bronhiilor. Datorită conţinutului crescut de mucilagii, planta are un efect emolient foarte util pentru tractul respirator. Proprietățile sale terapeutice se datorează conținutului de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) și de vitamina C, caroten și săruri minerale bogate în magneziu.

Capsule-Bio Pneumo-Complex

Florile de Salcâm

constituie un antitusiv eficient și susțin sănătatea plămânilor. Dintre substanţele active importante, doi compuşi specifici – robinina şi acaciina – împreună cu uleiul esenţial calmează crizele puternice de tuse convulsivă.Florile de salcâm ameliorează și starea de uscăciune a mucoaselor, au efect ușor sedativ, liniștesc stările de nervozitate și iritabilitate.

Infuzia caldă din flori de salcâm, îndulcită cu miere, potolește accesele de tuse, durerile de piept și febra, având proprietăți emoliente, antiiritative și expectorante. Se bea câte un litru pe zi.

Trei-fraţi-pătaţi

Planta Trei-fraţi-pătaţi este utilizată în afecțiuni respiratorii, având o acțiune emolientă, calmantă și expectorantă. Ea menține plămânii sănătoși și curăță sângele, susține funcționarea normală a tractului respirator, fluidifică secrețiile bronșice și ajută la eliminarea lor din plămâni.Studii recente o recomandă în tratarea tusei și a bronșitei (de tip alergic, tabagic sau infecțios).Proprietățile vindecătoare ale plantei se datorează unui fitocomplex format din acidul salicilic și derivații săi – flavonoide, saponine și mucilagii.

Extractul de Trei-frați-pătați este cel mai puternic antialergic cunoscut în lume, la ora actuală, eficienţa sa fiind observată în toate tipurile de alergie (cutanată, respiratorie, digestivă etc.), precum şi în cazul bolilor autoimune, în dermatita atopică. Conține un puternic detoxifiant, neutralizează radicalii liberi din sânge, este diuretic și reglează sistemul imunitar.

Utilizare Capsule-Bio Pneumo-Complex

Intern

Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu 200 ml de apă, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare

Flacon sticlă violet cu capsule vegetale.

Capsulele vegetale sunt obținute din celuloză, principala substanță din pereții celulari ai plantelor. Celuloza vegetală are un rol cunoscut în protecția enterică, fiind ușor de digerat. Capsulele se pot administra și copiilor. Capsulele sunt naturale, nu conțin conservanți sau alergeni și prezintă o rezistență ridicată în cazul expunerii la temperatură și umiditate. Capsulele se pot administra și copiilor.

Informații suplimentare

producator

Mănăstirea Nera Plant

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Capsule-Bio Pneumo-Complex 90 capsule”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

0770 948 482

Suntem pe facebook