fbpx

Măsline verzi cu oregano și oțet, 500 grame

Măsline verzi cu oregano și oțet

Măsline verzi cu oregano și oțet, 500 grame

47,45 lei

Produs de Mănăstirea Ormylia din Grecia Culese cu grijă din culturile ecologice ale Mănăstirii Ormilya din Halkidiki, măslinele verzi cu oregano și oțet, preparate după rețete tradiționale de către maici, își păstrează gustul deosebit și proprietățile terapeutice.

Stoc epuizat

Descriere

Ce ingrediente conține?

Măsline verzi cu oregano și oțet

95% măsline varietatea „Kalamon” în saramură cu sare de mare. Oțet natural, oregano din Sfântul Munte Athos, ulei de măsline extravirgin, acid citric.

Măslinele 

sunt fructele arborelui numit măslin (Olea europaea), au formă ovală și cântăresc în medie 3-5 g.

Măslinele se găsesc pe tărâmurile mediteraneene (Italia, Spania, Grecia). Au de culoare verde-deschis în procesul de creștere, iar la maturitate verde-închis, mov sau negru. Se culeg în diverse stadii, în funcție de modul în care vor fi utilizate. Culoarea acestora variază. De la verde intens, maroniu, verde-gălbui, mov, negru. În funcție de varietate, de perioada de maturitate sau de tehnicile de procesare.

Măslinele sunt alimente extrem de bogate în acizi grași sănătoși și vitamina E. O porție de măsline este reprezentată de aproximativ 16 măsline medii.

Măslinele 

Măsline verzi cu oregano și oțet

Măslinele conțin compuși cum ar fi oleuropeina și oleocantal, responsabili de gustul amar și aroma înțepătoare.

100 g de măsline conservate conțin 90% apă, aduc un aport de 115 kcal. organismului și conțin:

  • 0,8 g proteine;
  • 10,6 g lipide;
  • 6,2 g carbohidrați;
  • 3,2 g fibre;
  • 88 mg calciu;
  • 4 mg magneziu;
  • 735 mg sodiu;
  • 0,22 mg zinc;
  • 0,9 mg vitamina C;
  • 403 UI vitamina A;
  • 1,65 mg vitamina E.      Măsline verzi cu oregano și oțet
Măslinele 

Măslinele conțin și numeroși fitonutrienți cu multe beneficii asupra sănătății, cum ar fi:

  • oleuropeină;
  • acid măslinic;
  • hidroxitirosol;
  • tirosol;
  • acid oleonalic;
  • quercitină

Sursa: USDA (Departamentul de Agricultură al Statelor Unite)

Măslinele au acțiune antioxidantă, anti-inflamatoare. Cardioprotectoare, neuroprotectoare, anticancerigenă. Antidiabetică și protejează organele și sistemele corpului.

Măsline verzi cu oregano și oțet

Un studiu publicat în European Journal of Pharmacology (2011) arată că oleuropeina, hidroxitirosolul și tirosolul sunt polifenoli majori din compoziția măslinelor. Au rol de formare osoasă pe baza osteoblastelor și a osteoclastelor. Acești compuși suprimă pierderile osoase de la nivelul oaselor mari. Au efecte benefice majore în formarea și menținerea matricei minerale osoase.

(sursa dieta.romedic.ro)

Uleiul extravirgin de măsline

reduce colesterolul, previne inflamarea arterelor și formarea plăcilor de aterom. Consumul zilnic de Măsline îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici.

Oregano (Șovârvul)

Compoziţia chimică complexă a speciei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede. Sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Substanţele amare şi tanoizii imprimă produsului acţiune tonic-amară, uşor astringentă. Produce o uşoară bronhodilataţie, fluidifică secreţiile bronhice, ajutând la expectoraţie.

Măsline verzi cu oregano și oțet

Intern, oregano (șovârvul) se recomandă în gastrita hipoacidă. Traheită, bronşită, astm bronşic. Extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Uleiul de măsline extravirgin

păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor. Are o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K. Acizi grași nesaturați 85%. Acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac. Ajută la combaterea ulcerului și a gastritei. Reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase. Mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului. Previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.

Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.

Utilizare

A se păstra la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.

După deschidere a se păstra la frigider.

Gustul amar propriu măslinelor a fost îndepărtat printr-un procedeu natural și tradițional, fără procesare chimică.

Mod de prezentare

Vidate, cutie carton.

Informații suplimentare

producator

Mănăstirea Nera Plant

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Măsline verzi cu oregano și oțet, 500 grame”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Instagram