Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

Tinctura Bio Laxo-complex – 200 ml

49.95 lei

Descriere produs

Bio-Tinctura Laxo-Complex este un remediu natural mănăstiresc care sprijină buna funcționare a tranzitului intestinal și combate tulburările gastro-intestinale.

Stoc epuizat

Descriere

Informații produs

Tinctura Bio Laxo-Complex este un remediu natural mănăstiresc care sprijină buna funcționare a tranzitului intestinal și combate tulburările gastro-intestinale.

Complex natural cu o concentrație mare de principii active.

Cum acţionează?
 • Stimulează peristaltismul intestinal, favorizând o evacuare uşoară.
Pentru ce se recomandă?
 • Constipaţie
 • Colici și spasme abdominale
 • Cure de detoxifiere
Ce ingrediente conține Tinctura Bio Laxo-Complex?

alcool etilic 40% v/v, 10 grame amestec de plante: părți aeriene de Păpădie (Taraxacum officinale), părți aeriene de Senna (Cassia angustifolia) – câte 3 grame fiecare. Părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), părți aeriene de Șovârv/ Oregano (Origanum vulgare). Părți aeriene de Turiță-mare (Agrimonia eupatoria), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra) – câte 1 gram fiecare.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?
Cicoarea regăsită în Tinctura Bio Laxo-Complex

Prin conținutul bogat în principii active, în special cicorina si colina, Cicoarea stimulează secreţia de bilă şi de sucuri gastrice. Aceasta îmbunătăţește digestia şi elimină probleme cum ar fi balonarea, inapetenţa, atonia gastrica.

Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice.

Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, Cicoarea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi.

Cicoarea s-a dovedit a avea un rol eficient, prin proprietăţile sale diuretice şi depurative. În constipaţie – zaharurile nedigerabile din rădăcina de Cicoare stimulează formarea de bacterii ”bune” de tip bifidus în colon, creşte biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă și stimulează peristaltismul intestinal.

Prin faptul că sunt anorexigene (inhibă pofta de mâncare atunci când se administrează în timpul mesei) şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Beneficiile Păpădiei pentru tranzitul intestinal

Având un puternic efect alcalinizator, Păpădia este una din cele mai importante plante medicinale din natură.

În medicina tradiţională românească are multiple recomandări:

 • tonic amar şi general
 • diuretic depurativ
 • tonic pentru ficat şi colecist
 • susţine funcţia pancreatică
 • tonic şi purificator al rinichilor şi vezicii urinare (cu eliminare masivă de colesterol)
 • hipocolesterolemiant și decongestiv

Se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice).

Majoritatea forurilor ştiinţifice de fitoterapie recomandă extractele pe bază de Păpădie în restabilirea funcţiilor hepato-biliare, în dispepsii, în afecţiuni gastro-intestinale, în balonări, flatulenţă şi stimularea diurezei.

Proprietățile extractului de Senna regăsit în Tinctura Bio Laxo-Complex

Senna are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal.

Planta ajută și în iritarea mucoasei intestinale și în diminuarea consistenţei scaunelor (prin scăderea absorbţiei apei şi electroliţilor şi stimularea eliminării sodiului şi apei în lumenul intestinal).

Senna se administrează în dozele recomandate, pe perioade limitate (7-10 zile).

Soc, Oregano și Turiță-mare pentru afecțiuni intestinale

Socul (Sambucus nigra) este apreciat ca remediu natural eficient datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust. Frunzele de soc au acţiune laxativă, florile au efect diuretic și sudorific. Fructele sunt vitaminizante, antinevralgice, iar scoarţa de soc este foarte bogată în substanțe diuretice.

Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Șovârvul/ Oregano este una din plantele mult utilizate în medicina noastră tradiţională în diferite afecţiuni:

 • hepatită
 • ascită
 • gastrită hipoacidă
 • colici gastrice
 • atonie intestinală
 • halenă
 • aerofagie
 • diaree
 • dezinterie
 • anorexie
 • colitele de fermentație

De remarcat este faptul că are o capacitate antioxidantă de 3 până la 20 de ori mai mare decât la orice altă plantă.

Turița mare. Proprietățile sale astringente și tonice fac din această plantă un remediu excelent pentru sistemul digestiv. Este indicată și în lipsa poftei de mâncare. În plus, ea dezintegrează calculii biliari și stimulează contracţiile vezicii biliare (combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice).

Mod de utilizare Tinctura Bio Laxo-Complex

Intern

Adulți: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: o jumătate de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool,  sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare Tinctura Bio Laxo-Complex

Sticlă violet.

Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj. Aceasta oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil.  Sticla are rolul de a încetini procesul de alterare a produsului ca urmare a radiației luminoase.

O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu. Acest lucru contribuie la menținerea vitalității structurilor moleculare din substanțele conținute.

Greutate produs: 200 ml

Informații suplimentare

producator

Mănăstirea Nera Plant

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinctura Bio Laxo-complex – 200 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

0770 948 482

Suntem pe facebook