Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

Tinctura Bio Renalo-complex – 200 ml

49.95 lei

Descriere produs

Tinctura Bio Renalo-Complex este un remediu natural mănăstiresc care susține buna funcționare a aparatului urinar și previne infecțiile căilor urinare.

Stoc epuizat

Descriere

Informații produs

Tinctura Bio Renalo-Complex este un remediu natural mănăstiresc care susține buna funcționare a aparatului urinar și previne infecțiile căilor urinare.

Complex natural cu o concentrație mare de principii active.

Cum acţionează?
 • Stimulează diureza (eliminarea retențiilor hidrice).
 • Curăță căile urinare.
 • Îndepărtează calculii renali și previne apariția acestora.
 • Reglează micțiunea.
 • Reduce senzația de arsură și iritație care însoțește infecțiile tractului urinar (urina acidă arde țesuturile deja inflamate de infecție).
 • Ajută la alcalinizarea urinei (urina devine mai puțin acidă și bacteriile nu se mai pot înmulți la fel de mult).
 • Purifică sângele prin eliminarea substanțelor dăunătoare din corp (uree, acid uric, azotați).
Pentru ce se recomandă?
 • Colici renale
 • Retenție de apă (la nivelul mâinilor, picioarelor, cavității abdominale – ascita,  plămânilor)
 • Incontinență urinară
 • Litiază renală (pietre la rinichi) și calculi biliari (dacă au compoziția chimică asemănătoare cu a calculilor renali)
 • Infecții ale tractului urinar (hipertrofia de prostată, cistite, pielite, prostatită și hematurie – urinarea cu sânge).
Ce ingrediente conține Tinctura Bio Renalo-Complex?

alcool etilic 40% v/v, 10 grame amestec de plante: frunze de Merişor (Vaccinium vitis-idaea) – 2 grame. Părţi aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum), părţi aeriene de Cimbrișor (Thymus serpyllum), părţi aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense). Rădăcină de Dud (Morus sp.), frunze de Mentă (Mentha piperita), frunze de Mesteacăn (Betula pendula). Părţi aeriene de Şovârv/ Oregano (Origanum vulgare), părţi aeriene de Urzică (Urtica dioica) – câte 1 gram fiecare.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?
Busuiocul regăsit în Tinctura Bio Renalo-Complex

Busuiocul are acțiune antiinflamatoare la nivel renal și intestinal, acțiune datorată uleiului volatil și flavonoidelor. El tratează și bolile rinichilor, având un efect de tonifiere asupra acestora.

Alte întrebuinţări medicinale ale acestei plante aromatice:

 • tulburări gastro-intestinale
 • inflamaţii ale căilor respiratorii – gripă, răceală, bronșite (e diuretic şi calmant)
 • nevralgii, migrene și afecţiuni pe fond nervos (e reconfortant și tonic)
 • lipsa poftei de mâncare și reglarea lactaţiei la femeile care alăptează
Beneficiile Cimbrișorului pentru aparatul urinar

Având o acţiune antibiotică, antimicotică și antiseptică puternică, Cimbrișorul ameliorează starea de funcţionare a ficatului şi rinichilor.

Un studiu german extrem de amănunțit arată că uleiul volatil de cimbrișor este eliminat in proportie de 20% prin urină, vreme de 41 de ore de la ingerare. În acest fel își exercită acțiunea curativă la nivelul rinichilor, al vezicii urinare și al uretrei.

Pentru a beneficia de aceste efecte terapeutice este esențial, însă, ca pe timpul tratamentului să fie menținută o dieta alcalină, care să favorizeze efectul antiseptic al cimbrișorului.

Același tratament este eficient și în tratarea infecțiilor genito-urinare cronice, cum ar fie nefrita, pielita, salpingita. Suplimentar, se pun comprese cu extractul alcoolic de cimbrișorul pe zonele afectate, comprese care se țin vreme de minimum o oră pe zi.

Extractul de Coada-calului este componentă activă regăsită în Tinctura Bio Renalo-Complex

Coada-calului este considerată planta cu cele mai puternice proprietăţi diuretice. Ea are o mare capacitate de a elimina apa din corp, crescând urinarea cu până la 30% mai mult decât în mod normal.

Dezinfectează căile urinare datorită acidului salicilic şi a equisetoninei pe care le conţine, îndepărtează calculii renali sau vezicali.

Cunoscutul neurolog german dr. Wagner-Jauregg subliniază în scrierile sale că funcționarea defectuoasă a rinichilor și acumularea de toxine reprezintă una din cauzele principale ale unor boli de nervi. Pentru a depura rinichii, leacul cel mai eficient îl constituie ceaiul de Coada-calului combinat cu cel din frunze de Afin.

Prin diureza pe care o produce, Coada-calului acţionează favorabil în boli de rinichi şi vezică. Ajută și în edemuri ale picioarelor, boli de inimă, ficat, piele, gută (ajută la evacuarea toxinelor) şi reumatism.

Rădăcina de Dud și Menta protejează aparatul renal

Rădăcina de Dud are efect diuretic și, în același timp, este un decongestiv renal. Extrem de importantă în ascită (acumularea de lichid în cavitatea abdominală), rădăcina de Dud ajută la eliminarea lichidului respectiv prin urină.

La începutul tratamentului pacientul va urina foarte des, iar urina va fi de culoare roșie. E un simptom normal care arată că procesul de vindecare a început. Rădăcina de Dud este utilă în cazul tuturor retențiilor hidrice.

Menta are acțiune diuretică. În combinație cu Ghimbirul, Menta ajută la alcalinizarea urinei (urina devine mai puțin acidă și bacteriile nu se mai pot înmulți la fel de mult).

Aceeași combinație ajută și la reducerea senzației de arsură și iritație care însoțește o infecție a tractului urinar (urina acidă arde țesuturile deja inflamate de infecție).

Rolul Merișorului regăsit în Tinctura Bio Renalo-Complex

Merişorul este un antiinflamator folosit cu rezultate bune în infecţiile tractului uro-genital. Foarte bogate în tanini și flavonoide, frunzele acestei plante sunt utile în tratarea tuturor formelor de infecții reno-urinare. Acestea reduc riscul de apariție a diferitelor tipuri de litiază renală și au efecte benefice în hipertrofia de prostată, în cistite, pielite, prostatită și hematurie (urinarea cu sânge).

Flavonoidele și saponinele conținute de Merișor au o puternică acțiune diuretică, curățând rinichii de microlitiază și fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor.

Studii de specialitate demonstrează că extractele din fructele, frunzele şi mugurii Merişorului sunt cele mai importante remedii pentru dizolvarea uraţilor, substanţe din care se formează pietrele la rinichi.

Cum ajută Mesteacănul în sănătatea căilor urinare?

Frunzele de Mesteacăn, foarte bogate în vitamina C, sunt considerate unul din cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea afecțiunilor tractului urinar.

Cu o acțiune diuretică puternică, acestea stimulează secreția urinei de 5-6 ori mai mult decât în mod normal, fără a produce iritaţii renale. Prin această diureză crescută, datorată prezenţei derivaţilor flavonici, are loc dizolvarea calculilor renali. Prin acest proces se evită edemele renale, umflarea picioarelor şi se elimină unele substanţe dăunătoare din corp (uree, acid uric, azotaţi, azotiţi şi cloruri), purificându-se astfel sângele.

În plus, ele au acțiune antiseptică urinară și intestinală, antibacteriană și diaforetică. Preparatele cu frunze de mesteacăn sunt recomandate în curele de detoxifiere, în tratarea gutei, în afecțiuni reumatismale cronice, în infecţiile bacteriene (cistită, nefrită şi uretrită).

Pe baza rezultatelor de până acum se poate afirma că infuzia din frunze de Mesteacăn este cel mai bun remediu în tratarea litiazei renale, având efecte de dizolvare a calculilor din rinichi şi din căile urinare.

Efectele benefice ale extractului de Oregano regăsit în Tinctura Bio Renalo-Complex

Şovârvul/ Oregano ajută la calmarea și îndepărtarea colicilor renale, biliare și abdominale. Acesta este eficient în infecţiile urinare și pentru eliminarea pietrelor de la rinichi şi reglează micțiunea.

Pentru calculii renali se foloseşte un decoct preparat din Șovârv în amestec cu Coada – calului şi rădăcină de Pătrunjel. Se obţine un decoct dintr-o linguriţă de amestec la o cană de apă, care se fierbe timp de 10 minute. Se beau câte 3 căni pe zi.

Șovârvul conține o cantitate considerabilă de vitamine A, C, E, taninuri și minerale – calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu, cupru Conține de asemenea uleiuri volatile:

 • carvacrol – un compus cu capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor, virușilor, ciupercilor
 • timolul – o substanță cu calități antiseptice
 • acidul rozmarinic – un antioxidant mult mai puternic decât vitamina E
 • acidul cafeic
Proprietățile urzicii pentru căile urinare

Urzica are valoroase proprietăţi diuretice. Majoritatea diureticelor utilizate în fitoterapie sunt utile în toate afecțiunile aparatului urinar, în special în cele cronice.

De exemplu, extractele din Urzică favorizeazã transferul acidului uric din ţesuturi în circulaţia sanguinã şi cresc eliminarea acestuia prin urinã.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu. Conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Ea se recomandă pentru stimularea moderată a diurezei în toate afecțiunile aparatului urinar. Se prepara 1 litru de infuzie (folosind 2-3 lingurițe de plantă la o cană cu apă) care se bea în cursul unei zile în loc de apă. Dacă nu există contraindicații, doza se poate crește până la 2 litri pe zi.

În sindromul de retenție azotată (creșterea atât în sânge, cât și în urină a ureii sanguine), fitoterapia recomandă un tratament îndelungat cu infuzii, decocturi sau alte preparate din plante medicinale, printre care și Urzica.

Mod de utilizare Tinctura Bio Renalo-Complex

Intern

Adulți: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de minimum 3-4 săptămâni.

Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: o jumătate de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool,  sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Mod de prezentare Tinctura Bio Renalo-Complex

Sticlă violet.

Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj. Aceasta oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil.  Sticla are rolul de a încetini procesul de alterare a produsului ca urmare a radiației luminoase.

O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu. Acest lucru contribuie la menținerea vitalității structurilor moleculare din substanțele conținute.

Greutate produs: 200 ml

Informații suplimentare

producator

Mănăstirea Nera Plant

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinctura Bio Renalo-complex – 200 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

0770 948 482

Suntem pe facebook