Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

Tinctura Crușen pentru constipație – 100 ml

14.99 lei

Descriere produs

Tinctura Crușen pentru constipație este un remediu natural mănăstiresc care susține funcționarea normală a aparatului digestiv și combate afecțiunile gastrointestinale.

În stoc

Descriere

Informații produs

Tinctura Crușen pentru constipație este un remediu natural mănăstiresc care susține funcționarea normală a aparatului digestiv.

Complex natural cu o concentrație mare de principii active.

Tinctura Crușen pentru constipație – remediu naturist mănăstiresc
 • adjuvant în constipație acută și cronică
 • are rol protector la nivelul tubului digestiv
 • ajută în boala hemoroidală
 • susține funcționarea normală a sistemului gastrointestinal
Ce ingrediente conține Tinctura Crușen pentru constipație?

soluție hidroalcoolică (apa- 73%, alcool etilic 96 grade- 27%), amestec de plante: ANGHINARE (Cynara scolymus)- frunze (12,5%), LEMN DULCE (Glycyrrhiza glabra)- rădăcină (17,5%), SOC (Sambucus nigra)- flori (17,5%), SENNA (Cassia angustifolia)- părți aeriene, semințe (17,5%), CICOARE (Cichorium intybus)- părți aeriene (17,5%), MUȘEȚEL  (Matricaria chamomilia)- flori (10%), CRUȘIN (Rhamnus frangula)- scoarță (7,5%).

Extract de plante bio, proaspete (necongelate).

Conținut alcoolic: 27% v/v

Ce proprietăți are fiecare ingredient?
Anghinarea adjuvant în constipație

Anghinarea are un puternic efect diuretic, fiind foarte utilă în curele de detoxifiere, deoarece curăță sângele, ficatul și rinichii de toxine. Consumul de anghinare stimulează apetitul şi digestia, elimină apa și scade nivelul de colesterol.

LEMNUL-DULCE remediu naturist mănăstiresc pentru afecțiunile gastrointestinale

Lemnul-dulce este o plantã din familia leguminoaselor, cunoscut încã de pe vremea egiptenilor. Creşte în tufe cu flori liliachii, în locurile joase, prin albiile pãrãsite ale râurilor. În scop medicinal se recolteazã rãdãcinile de culoare galbenã la interior şi dulci la gust. Recoltarea se face fie în lunile martie-aprilie, fie în lunile septembrie-octombrie. Acestea se folosesc tăiate bucăţi, ca pulbere (pentru infuzii şi macerate) sau ca suc.

Rãdãcinile de lemn-dulce conţin saponine triterpenice, dintre care cea mai importantã este glicirizina, prezentã fie ca atare, fie sub forma unor compuşi derivaţi, cum este acidul gliciretic. Rãdãcinile mai conţin fitosteroli şi flavonoizi (liquirizina), care le şi conferã culoarea galbenã. Gustul dulce al rãdãcinilor se explicã prin prezenţa unor cantitãţi apreciabile de glucozã, fructozã şi zaharozã.

Preparatele din rãdãcinã de lemn-dulce au acţiune expectorantã, antispasticã, diureticã, estrogenã, antialgicã şi antiinflamatoare, anorexigenã (scad pofta de mâncare). De asemenea, lemnul-dulce potenţeazã acţiunea antiinflamatoarelor cortizonice. Experimental s-a dovedit cã acidul gliciretic din lemnul-dulce are o capacitate remarcabilã de a neutraliza toxine precum cea a bacilului tetanic sau alte substanţe cu efect letal cum ar fi stricnina.

Produsul medicinal din lemn-dulce are aplicaţii în fitoterapia gastritelor, ulcerului gastric şi ulcerului duodenal, pentru reducerea inflamaţiei şi calmarea durerii. Lemnul-dulce poate fi folosit în tratamentul adjuvant al obezitãţii, datoritã efectului de diminuare a poftei de mâncare. Este util în inflamaţiile gingiilor, în afecţiuni dermatologice, cum este psoriazisul, sau în eczeme. A mai fost folosit  şi în tratamentul poliartritei reumatoide. Acţiunea expectorantã are aplicaţii în tratarea infecţiilor respiratorii.

Socul componentă din Tinctura Crușen pentru constipație

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust:

 • frunzele au acţiune laxativă
 • florile au acțiune diuretică și sudorifică
 • fructele pentru proprietățile vitaminizante, antinevralgice
 • scoarţa care este foarte bogată în substanțe diuretice

Proprietăţile laxative şi de eliminare a apei din ţesuturi, precum și inhibarea apetitului alimentar (pe termen lung) fac din această plantă un medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Comisia Europeană menţionează efectele florilor de Soc ca diaforetice şi diuretice, datorită conţinutului în flavonoide şi acizilor fenolici – validând astfel utilizările tradiţionale.

Beneficiile extractului de Senna pentru constipație

Senna are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal.

Planta ajută și în iritarea mucoasei intestinale și în diminuarea consistenţei scaunelor (prin scăderea absorbţiei apei şi electroliţilor şi stimularea eliminării sodiului şi apei în lumenul intestinal).

Senna se administrează în dozele recomandate, pe perioade limitate (7-10 zile).

Cicoarea stimulează aparatul digestiv

Prin conținutul bogat în principii active, în special cicorina si colina, Cicoarea stimulează secreţia de bilă şi de sucuri gastrice. Aceasta îmbunătăţește digestia şi elimină probleme cum ar fi balonarea, inapetenţa, atonia gastrica.

Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice.

Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, Cicoarea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi.

Cicoarea s-a dovedit a avea un rol eficient, prin proprietăţile sale diuretice şi depurative. În constipaţie – zaharurile nedigerabile din rădăcina de Cicoare stimulează formarea de bacterii ”bune” de tip bifidus în colon, creşte biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă și stimulează peristaltismul intestinal.

Prin faptul că sunt anorexigene (inhibă pofta de mâncare atunci când se administrează în timpul mesei) şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Mușețelul adjuvant în constipație cronică

Muşeţelul este indicat în tratamentul stărilor inflamatorii acute sau cronice ale mucoasei gastrice, al afecţiunilor digestive (digestia leneşă, balonarea şi flatulenţa) şi ajută la regenerarea florei intestinale.

El poate inhiba dezvoltarea ulcerului de stres, acelui provocat cu indometacin sau alcool etilic, iar bisabololul (un compus din Muşeţel) are un efect favorabil în cazul colitelor care însoţesc de cele mai multe ori afecţiunea ulceroasă.

Infuzia de Mușețel calmează spasmele mușchilor stomacului provocate de gastritele și colitele însoțite de colici. Un alt efect remarcabil al Mușețelului este acela de inactivare a toxinelor bacteriene, în special a stafilococilor şi streptococilor.

Planta se recomandă contra diareei și, în general, în toate afecțiunile stomacului și intestinelor, de cele mai multe ori, în asociație cu frunze de Mentă.

Ameliorează durerile de stomac și simptomele sindromului de intestin iritabil, precum și refluxul gastroesofagian, crampele specific sindromului premenstrual și durerile de încheieturi. Bătrânii din satele dobrogene îl mai numesc „floarea-raiului” datorită uimitoarei sale puteri tămăduitoare.

CRUȘINUL componentă principală regăsită înTinctura Crușen pentru constipație

Scoarţa de cruşin conţine glicozide antrachinonice, ca de exemplu glucofrangulozida şi frangulozida. Acestea se formeazã printr-o reacţie de oxidare prin care compuşii antranolici, din produsul proaspãt, se transformã în compuşi antrachinonici derivaţi.

Alte substanţe prezente în scoarţa de cruşin sunt principiile amare,  mucilagii, saponine, rãşini, sitosterol, flavone şi alcaloizi peptidici (frangulina şi franganina).

Substanţele active din scoarţã imprimã produselor medicinale din cruşin o acţiune laxativã, purgativã, colagogã, antivirală şi colereticã. Efectul laxativ/purgativ se instaleazã lent, dupã 8-10 ore de la administrare şi este diferenţiat în funcţie de dozã.

La doze mai mici efectul este mai blând, pe când la doze mai mari efectul este mai intens. S-a constatat cã principiile active purificate au o acţiune relaxantã asupra musculaturii intestinale, în timp ce extractele totale mãresc peristaltismul intestinal.

Scoarţa de cruşin îşi gãseşte utilitatea în fitoterapia constipaţiei şi a disfuncţiilor hepato-biliare însoţite de constipaţie. Decoctul frecat pe gingii poate vindeca gingivita; aplicat pe scalp, elimină păduchii. Extractul de cruşin pare să inhibe dezvoltarea tumorilor.

Mod de utilizare Tinctura Crușen pentru constipație

Intern

 • adulți și tineri de peste 15 ani, câte 20 picături de 3 ori pe zi, înainte de masă, diluate în 50 ml apă
 • Copii între 7 şi 14 ani: ½ din doza adultului.

Indicații

Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și un stil de viață sănătos. Produsul nu conține conservanți și coloranți artificiali. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, a nu se lăsa la îndemâna și vedrea celor mici. A se consuma cu prudență de către persoanele care manipulează vehiculele.

Contraindicat

 • persoanelor cu alergie la oricare din componentele produsului
 • persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool, copiilor, femeilor însarcinate şi care alăptează, precum și în caz de afecțiuni psihice.
 • Se administrează cu prudență persoanelor cu gastrită hiperacidă și ulcer gastric și duodenal (alcoolul poate crește aciditatea gastrică).

Condiții de păstrare: în locuri uscate ferit de lumina directă a soarelui, la temperatura camerei.

Mod de prezentare Tinctura Crușen pentru constipație

Sticlă pet închisă la culoare.

Greutate Tinctura Crușen pentru constipație: 100 ml

Informații suplimentare

producator

Mănăstirea Paltin Petru Vodă

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinctura Crușen pentru constipație – 100 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

0770 948 482

Suntem pe facebook