Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

Tinctura Pancrestim pentru diabet – 100ml

14.99 lei

Informații produs

Tinctura Pancrestim pentru diabet este un remediu natural mănăstiresc care contribuie la reglarea valorilor oscilante ale glicemiei și protejează pancreasul.

În stoc

Descriere

Informații produs

Tinctura Pancrestim pentru diabet este un remediu natural mănăstiresc care contribuie la reglarea valorilor oscilante ale glicemiei și protejează pancreasul.

Complex natural cu o concentrație mare de principii active.

Tinctura Pancrestim pentru diabet- remediu naturist mănăstiresc
  • contribuie la normalizarea glicemie
  • adjuvant în diabet de tip I
  • contribuie la controlul diabetului zaharat de tip II
  • protejează și stimulează buna funcționare a pancreasului
  • contribuie la buna funcționare a mecanismelor de eliminare a apei și a produșilor toxici de metabolism
Ce ingrediente conține Tinctura Pancrestim pentru diabet?

soluție hidroalcoolică cca. 30% (apa- 65%, alcool etilic 96 grade- 35%), amestec de plante: ANGHINARE (Cynara scolymus)- frunze,  AFIN (Vaccinium myrtillus)- fruct, FASOLE (Phaseolus vulgaris)- teci, BRUSTURE (Arctium Lappa)- rădăcină, NUC (Juglans regia- pericarp)- frunze, SALVIE (Salvia officinalis)- partea aeriană.

Extract de plante bio, proaspete (necongelate).

Conținut alcoolic: 35% v/v

Ce proprietăți are fiecare ingredient?
Anghinarea adjuvant în eliminarea toxinelor

Anghinarea are un puternic efect diuretic, fiind foarte utilă în curele de detoxifiere, deoarece curăță sângele, ficatul și rinichii de toxine. Consumul de anghinare stimulează apetitul şi digestia, elimină apa și scade nivelul de colesterol.

Rolul afinului regăsit în Tinctura Pancrestim pentru diabet

Fructele și frunzele de Afin au efecte multiple:

Proprietatea de a scădea zahărul din sânge se datorează mirtilinei, numită şi insulină vegetală. Pentru a le spori eficacitatea terapeutică în diabetul zaharat, frunzele de afin se pot asocia cu păstăi de fasole şi frunze de dud.

Rolul afinului pentru vedere

Din fructele de Afin au fost obţinuţi derivaţi antocianici cu acţiune de protecţie vasculară, în special retiniană, favorizând acuitatea vizuală şi adaptabilitatea la întuneric.

Antocianozidele de Afin sunt ingredientul principal al multor medicamente fără rețetă pentru afecțiuni ale ochilor.

Extractul de Afin ajută la calmarea ochilor obosiți – o problemă pentru cei care lucrează timp îndelungat la computer, citesc mult, conduc pe distanțe lungi noaptea sau au dificultăți în adaptarea la lumină sau întuneric.

Teoria moderna asupra vederii este că acuitatea vizuală și capacitatea ochilor de adaptare la lumină difuză (scăzută ca intensitate) sunt direct legate de cantitatea de rodopsină (purpur retinian) din retină.

Rezerva de rodopsină scade atunci când ne încordăm ochii sau când ochii noștri sunt nevoiți să se adapteze la lumină. De asemenea, rezerva de rodopsină descrește constant pe măsură ce înaintăm în vârstă, ceea ce duce la slăbirea vederii. Ingredientul activ din Afine – antocianozida -stimulează producerea de rodopsină în ochi.

Potrivit unui raport publicat în Buletinul Societății de Oftalmologie din Egipt, în doar 10 zile antocianozida îmbunătățeste acuitatea vizuală și vederea nocturnă slabă la toți pacienții miopi studiați. Și asta pentru că extractul de Afine poate opri apariția miopiei și chiar să reducă miopia mai gravă.

Beneficiile Brusturelui regăsit în Tinctura Pancrestim pentru diabet

Brusturele eliberează organismul de toxine şi de mucozităţi. Excelent adjuvant în detoxificare se constituie într-un puternic purificator şi tonic sanguin şi hepatic. Este dovedit faptul că rădăcina de brusture are şi proprietăţi antioxidante şi antitumorale. Acesta protejează organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi şi, implicit, de cancer.

Teste de laborator și de medicină experimentală au arătat că administrarea brusturelui previne apariția și evoluția tumorilor canceroase, cu diferite localizări. Între altele, substanțele active din rădăcina acestei plante previn malignizarea celulelor normale datorată acțiunii substanțelor chimice cancerigene și a radiațiilor.

NUCUL contribuie la normalizarea glicemiei

Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice ale frunzelor de Nuc:

  • sunt hipoglicemiante (utilizate în tratamentul diabetului zaharat)
  • depurative
  • stomahice
  • antidiareice
  • antiseptice intestinal
  • bactericide
  • antifungice
  • dezinfectante gastro-intestinale
  • astringente
  • vermifuge
  • antiscorbutice
  • tonic-amare
  • antiinflamatoare
Salvia ajută în reglarea glicemiei

Se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și pe cel nervos, pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală. În medicina noastră tradiţională se utilizează ca eupeptic-amar, stimulent în dispepsii şi atonii gastro-intestinale, colagog şi în disfuncţii ovariene, în sporirea secreţiei bilei, în diabetul zaharat, în circulaţia defectuoasă a sângelui, în astm bronşic și dischinezie biliară.

Infuzia din frunze de Salvie poate înlocui aportul zilnic de lichide pentru bolnavul diabetic. Salvia sporește foarte mult receptivitatea organismului la insulină (cu până la 2-3 ori). O eficiență crescută o are infuzia obținută dintr-un amestec de frunze de dud şi de salvie.

Iarba de salvie este o plantă emblematică pentru tratamentul bolilor specific feminine. Stabilizează tulburările de menopauză, oprește lactația, combate infertilitatea și transpirația excesivă.

Folosit extern, sub formă de gargară sau ca apă de gură, extractul din frunze de salvie este benefic în stări inflamatorii ale gurii, gâtului și amigdalelor, uleiurile sale volatile calmând mucoasele. În acest sens, el se poate utiliza în: inflamații generale ale gurii (stomatite), în caz de gingii inflamate și sângerânde (gingivite), în caz de ulcerații bucale (afte).

Teci de Fasole pentru diabet tip II

De la fasole, în scop terapeutic, se folosesc tecile bine uscate și mărunțite. Tecile sunt cojile în care se dezvoltă boabele și conțin aminoacizi, substanțe minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan. Tecile de fasole se recomandă în diabet și pancreatită cronică.

Conține substanțe nutritive precum vitaminele A, C, K, B6, B12, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, zinc, potasiu, seleniu, fier. Fierul este un mineral deosebit de important pentru organism. Fasolea este benefică persoanelor astenice, anemice, apatice, celor care au colesterol crescut, sau în constipație -, răspândirea acestei plante aliment este pe deplin justificată.

Tecile de fasole preparate sub forma de ceai au:

  • proprietăți diuretice, depurative, antireumatice și mineralizante,
  • proprietăți hipoglicemice – reduce cantitatea de zahar din sânge,
  • curăță organismul de toxine, mai ales rinichii și căile urinare,
  • combate acumularea de apă în țesuturi – hidropizie -,
  • calmează spasmele în afecțiuni ale vezicii urinare – cistite -, normalizând urinarea,
  • remineralizează organismul, datorită conținutului de acid salicilic,
  • tratează eczemele, erupțiile cutanate, fiind benefic și în TBC-ului pulmonar -,
  • combate acneea – o cură de ceai din teci de fasole, sau consumul de fasole verde preparată, duce la dispariția acestei afecțiuni.

Ceaiul din teci de fasole se recomandă în afecțiuni cronice ale rinichilor și căilor urinare, calculoză și colici renale, persoanelor care suferă de diabet, în reumatism și gută.

Ceai din teci de fasole – o lingură de teci uscate și mărunțite, la 250 ml de apă, se fierb, 15-20 de minute, se beau două-trei cești de ceai pe parcursul unei zile, este indicat ca ceaiul să se bea neîndulcit, în special persoanele care suferă de diabet.

Macerat din teci de fasole – 4 linguri de teci uscate și mărunțite, la 1 litru de apă rece, se pun la macerat de seara până dimineața, apoi se fierbe până când lichidul scade la jumătate, se bea pe parcursul unei zile neîndulcit.

Mod de utilizare Tinctura Pancrestim pentru diabet

Intern

  • adulți și tineri de peste 15 ani, câte 20 picături de 3 ori pe zi, înainte de masă, diluate în 50 ml apă
  • Copii între 7 şi 14 ani: ½ din doza adultului.

Indicații

Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și un stil de viață sănătos. Produsul nu conține conservanți și coloranți artificiali. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, a nu se lăsa la îndemâna și vedrea celor mici. A se consuma cu prudență de către persoanele care manipulează vehiculele.

Contraindicat

  • persoanelor cu alergie la oricare din componentele produsului
  • persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool, copiilor, femeilor însarcinate şi care alăptează, precum și în caz de afecțiuni psihice.
  • Se administrează cu prudență persoanelor cu gastrită hiperacidă și ulcer gastric și duodenal (alcoolul poate crește aciditatea gastrică).

Condiții de păstrare: în locuri uscate ferit de lumina directă a soarelui, la temperatura camerei.

Mod de prezentare Tinctura Pancrestim pentru diabet

Sticlă pet închisă la culoare.

Greutate Tinctura Pancrestim pentru diabet: 100 ml

Informații suplimentare

producator

Mănăstirea Paltin Petru Vodă

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinctura Pancrestim pentru diabet – 100ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

0770 948 482

Suntem pe facebook