Mazăre cu Condiment roiniță tarhon mărar
Mazăre cu Condiment roiniță, tarhon, mărar
Mazăre cu Condiment cu roiniță, tarhon și mărar de la Mănăstirea Nera Plant
Ingrediente necesare
#Trai #sănătos
- 800 g mazăre
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 cartof
- 1 cățel de usturoi
- 2 conserve roșii în bulion
- puțin ulei
- sare
- piper
- 1 linguriță de Condiment cu roiniță, tarhon și mărar de la Mănăstirea Nera Plant
Modalitate de preparare
1. Taie ceapa cât mai mărunt și călește-o în 1-2 linguri de ulei. Când ceapa devine translucidă, adaugă morcovul dat pe răzătoarea mică și cartoful tăiat cubulețe.
2. Adaugă 2 căni de apă și pune capacul cratiței pentru 15 minute. Lasă mâncarea de mazăre la fiert până când bobul de mazăre se înmoaie, iar cartoful poate fi pătruns cu furculița.
3. Adaugă apoi cele 2 conserve de roșii în bulion și usturoiul mărunțit, amestecă bine și lasă mâncarea de mazăre să scadă până când sosul e potrivit ca și consistență.
4. Adauga Condimentul cu roiniță, tarhon și mărar de la Mănăstirea Nera Plant, apoi lasăa mâncarea să se odihnească pentru 10 minute cu capac, înainte de a o servi.
Poftă bună!
(reteță inspirată de pe retetepractice.ro)
Vă invităm să descoperiți mai multe informații despre Condimentul cu roiniță, tarhon și mărar de la Mănăstirea Nera Plant
Roinița
din Condiment roiniță. tarhon. mărar este apreciată ca mirodenie datorită gustului său proaspăt, ca al lămâii, mirtului lămâios și lemongrass-ului.
Totodată, Roinița e un excelent calmant nervos, recomandată contra durerilor de cap care apar pe fond de stres și de suprasolicitare.
Tarhonul
din Condimentul bio cu tarhon combină gustul dulce cu cel dulce piperat. Bogat în vitaminele A și C, în săruri minerale și iod, tarhonul este de mare ajutor persoanelor care trebuie să evite sarea, piperul și oțetul, el reușind să înlocuiască aceste condimente. Proprietățile tarhonului sunt incontaestanile: antiinflamator, antibacterian, decongestiv, antiviral, antiparazitar, expectorant, diuretic, stomahic (stimulează apetitul, favorizează digestia), antiseptic și anestezic în stomatologie, calmant rapid al durerilor gingivale şi dentare, imunostimulator.
Mărarul
Cu un gust dulce și aromatic, Mărarul din Condiment bio cu mărar este adesea asociat cu murăturile, ciupercile, iaurtul, și fasolea. Frunzele și semințele acestei mirodenii au ulei volatil cu un conțin de până la 60% de carvona (un antioxidant puternic care se mai găsește și în frunzele de dafin și în semințele de chimen), substanțe minerale (potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier etc.) și vitamine (A, B și C). Mărarul stimulează digestia și reglează metabolismul; consumul acestei plante aromatice are ca efect benefic combaterea balonărilor.
Mazăre cu Condiment roiniță, tarhon, mărar
Efectele mărarului dintr-un condiment bio sunt mai puțin cunoscute. Mărarul are efect carminativ, stomahic, antispastic, diuretic. Antiinflamator, antibacterian, antispasmodic, galactogen, sedativ. Diuretic, antiseptic intestinal, tonic fizic și psihic, calmant (sughițuri și dureri dentare).