Comandați produse în valoare de 100 lei minim și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

 

#Trai #sănătos

Pește cu sos de roșii și Măsline verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormylia din Grecia

Ingrediente necesare:

  • 800 grame file de cod, tăiate în 4 bucăți
  • 7 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • roșii decojite la cutie de 400 grame
  • 15 măsline Măsline verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormylia, din care scoatem sâmburii și le tăiem felii
  • 1 frunză de dafin
  • ½ linguriță de zahăr
  • pătrunjel tocat
  • sare, piper

Modalitate de preparare:

  1. Se pun 4 linguri ulei de măsline într-o cratiță pe foc, se adaugă usturoiul și se prăjește ușor pentru 20 de secunde. Se scoate și se adaugă ceapa tocată fin. Când devine sticloasă se adaugă pasta de tomate și se amestecă timp de 30 de secunde.
  2. Apoi adaugă roșiile tăiate și se fierb timp de 10-15 minute până se îngroașă. Adăugați zahărul și condimentați cu sare și piper. Dați deoparte.
  3. Într-o tavă de cuptor puneți cele 3-4 linguri de ulei de măsline rămase. Puneți bucățile de cod cu partea albă în sus și pielea în jos. Turnați peste pește sosul de tomate și împrăștiați măslinele fără sâmburi și tăiate în felii.
  4. Se coace în cuptor timp de 10-15 minute până când carnea a devenit opacă. Se scoate din cuptor și se presară cu frunze de pătrunjel tocat, înainte de servire.

Poftă bună!

(rețetă inspirată după: petitchef.ro)

Vă invităm să descoperiți beneficiile Măslinelor verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormyliaaduse în România de maicile de la Mănăstirea Nera Plant.

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook