Pește la cuptor cu Măsline verzi
Pește la cuptor cu Măsline verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormylia din Grecia
Ingrediente necesare:
- 1 pește crap de 1,500 grame tăiat în felii potrivite
- 1 ceapă roșie mare tăiată rondele
- 1 linguriță paprika iute
- puțină sare
- piper
- 1/4 pahar ulei de măsline
- 1/2 pahar de vin alb
- 20 Măsline verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormylia tăiate în sferturi
- 1 foaie de frunză de dafin
- câteva boabe de enibahar
- suc de la 1/2 de lămâie
- 1 lămâie tăiată felioare subțiri.
#Trai #sănătos
Mod de preparare Pește la cuptor cu Măsline verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormylia din Grecia
- Într-un bol se pune uleiul, paprița iute, sare, piper. Se amestecă totul și se unge peștele cu uleiul cu mirodenii și se lasă la frigider pentru o jumătate de oră.
- Într-o tavă rezistentă la cuptor se așează un strat de ceapă pe toată suprafața tăvii, se așează peștele peste ceapă și se toarnă uleiul ce a mai rămas în bol.
- Se toarnă vinul și se dă la cuptorul încins la 200 de grade pentru 10 minute, după care se scoate din cuptor se adaugă sucul de lămâie, bucățile de Măsline verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormylia și feliile de lămâie, frunza de dafin și enibaharul și se lasă la copt încă 10-15 minute până peștele se rumenește puțin.
- Se poate servi călduț dar este mai gustos după câteva ore la rece.
Poftă bună!
(rețetă inspirată după gustos.ro)
Vă invităm să descoperiți beneficiile Măslinelor verzi Halikidi de la Mănăstirea Ormyliaaduse în România de maicile de la Mănăstirea Nera Plant.
Proprietățile terapeutice ale Măslinului au efecte benefice multiple deoarece acesta acționează natural cu rol vasodilatator, tonic, febrifug, revigorant, detoxifiant, antibacterian, antimicotic, hepatoprotectector, hipotensiv, antianemic, nutritiv, antidiabetic, antihemoroidal, diuretic, laxativ, antireumatic, antivaricos, antioxidant, cicatrizant, antiinflamator, decongestionant, colagog, anticancerigen.
De-a lungul timpului măslinul a fost utilizat atât în scop alimentar cât și în scop terapeutic atât sub formă proaspătă cât și sub formă de pulbere, extract, ulei, ceai, decoct, tincturi, sucuri, unguente care s-au obținut din fructe, frunze sau sâmburi de măsline