Comandați produse în valoare de 100 lei minim și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

 

Totul despre Crema cu sânziană

Maicile de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă prepară cu nevoință și rugăciune Crema cu sânziană este recomandată pentru acnee, furuncule, plăgi, noduli tiroidieni, tumorete cu diverse localizari, eripizel.

Măceșele- sursă de vitamine și minerale

Grija pentru imunitate este prioritară în orice anotimp…
Toamna aceasta avem grijă de imunitatea noastră cu produse pe bază de MĂCEȘE.

Cătina sau „ginsengul românesc”

Cătina cuprinde în bobițele mici de fructe o cantitatea foarte ridicată de vitamine, minerale, acizi grași, enzime, flavonoizi, carotenoide și lipide. Fructele de cătină sunt bogate în vitamine precum: A,C, B1, B2, B6, B9 , D, E, K, PP, F, studiile au demonstrat că fructul de cătină conține de 3 ori mai multă vitamina C decât măceșele și de 10 mai mult decât citricele, de asemenea conține mai mult beta-caroten decât conține morcovul. Tot în aceste fructe minune de toamnă se regăsesc o cantitate foarte bună de fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, seleniu, cupru, zinc, precum și acizi grași Omega 3, Omega 6, Omega 7 (un acid esențial foarte rar) și Omega 9.

Afinele- mențin glicemia sub control și acuitatea vizuală

Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente, vitaminizante, energizante, antioxidante, hipogliemiante, protectoare a vaselor de sânge și capilare, antiedematoase, antiinflamatoare, antiseptice, diuretice, antibacteriene, dezinfectante, antidiareice, imunostimulatoare și de îmbunătățire a acuității vizuale.

Sânzienele- Florile Sfântului Ioan Botezătorul

Sânzienele au fost recunoscute ca plante de leac pentru efectele lor terapeutice antispastice, antiinflamatoare, diuretice, depurative, laxative, antireumatice, sedative, anticanceroase și antitumorale.

Sunătoarea- planta cu sevă roșie

Sunătoarea este recunoscută pentru proprietățile sale antiseptice, antivirale, antidepresive, calmante, antibacteriene, antiinflamatoare, cicatrizante, antidiareice, antispastice, diuretice.

Rostopasca- planta de leac a ficatului

Seva de rostopască a fost utilizată încă din vechime pentru tratarea negilor și a problemelor de piele, iar în vechime se ungeau cu sevă de rostopască și pentru a fi preluată prin porii pielii de sânge și dusă la ficat pentru a ajuta refacerea și detoxifierea acestuia, considerându-se de către fitoterapeuții vremurilor trecute ca fiind asemănătoare cu secrețiile fierii. Administrată sub formă de ceaiuri sau infuzii, rostopascăi i s-a recunoscut efectul benefic în tratamentul bolilor de ficat și problemelor gastro-intestinale tot din Antichitate.

Păducelul- aliatul inimii

Păducelul este cunoscut încă de pe vremea daco-romanilor în domeniul medicinal sub numele de „planta inimii” sau aliatul inimii deoarece este utilizat în tratamentele de prevenție și tratare a problemelor cardiovasculare, precum și tratarea emotivității excesive.

Salcia- planta care îl plânge pe Mântuitorul Iisus Hristos

Salcia și-a dovedit proprietățile benefice prin efectele sale tonice, antiseptice, antiinflamatoare, sedative, astringente, antifebrile, antibacteriene, antioxidante, vasodilatatoare, anticoagulante, antireumatice, analgezice, hemostatice.

Măslinul- arborele tămăduitor din Biblie

Proprietățile terapeutice ale Măslinului au efecte benefice multiple deoarece acesta acționează natural cu rol vasodilatator, tonic, febrifug, revigorant, detoxifiant, antibacterian, antimicotic, hepatoprotectector, hipotensiv, antianemic, nutritiv, antidiabetic, antihemoroidal, diuretic, laxativ, antireumatic, antivaricos, antioxidant, cicatrizant, antiinflamator, decongestionant, colagog, anticancerigen.

Mesteacănul- arborele terapeutic al primăverii

Mesteacănul este recunoscut și valorificat în domeniul fito-terapeutic în special pentru frunze, scoarță și seva care o produce în cantități foarte mari primăvara înainte de apariția frunzelor. Studiile efectuate asupra mesteacănului au constatat că acesta este bogat în vitamine, minerale, flavonoide, acizi fenolici, taninuri, glucide.

Menta- planta aromatică de leac

Menta a fost și este apreciată pentru proprietățile sale antiseptice, analgezice, decongestionante, antibacteriene, antiinflamatoare, dezinfectante, cicatrizante și sedative, fiind utilizată în problemele aparatului respirator, digestiv, afecțiuni ale ficatului, intestinelor și ale circulației sângelui. Datorită efectului răcoritor și cicatrizant, menta se regăsește în foarte multe produse cosmetice.

Urzica- darul naturii pentru sănătate

Despre urzică se știe încă din Antichitate și până azi, însă tradiția creștină a păstrat și o legendă care spune că Mântuitorul Hristos în timpul Patimilor Sale a fost bătut cu frunze de urzică. Deși din punct de vedere al tradiției creștine nu are o reputație foarte bună, totuși ca plantă de leac și aliment i-au fost recunoscute proprietăți benefice asupra sănătății.

Salvia sau Palma Maicii Domnului

Salvia este cunoscută încă din Antichitate ca fiind o plantă cu proprietăți miraculoase pentru organism, așa cum însăși denumirea sa derivată din latinescul „salvare” (a vindeca, a însănătoși) o arată.

Leurda- planta mileniului trei

Leurda este recunoscută și apreciată în momentul de față pentru proprietățile sale hipocolesterice, stomahice, antibacterien, viermifungice, depurative, diuretice, hemostatice, bacteriostatice. Preparatele din această plantă curăță sângele, ficatul, stomacul, intestinele, rinichii.

Busuiocul- planta sfântă, leac pentru sănătate

Încă din vechime, busuiocul este recunoscut pentru proprietățile sale curative și tratarea diverselor afecțiuni precum: bronșită, afecțiuni gastro-intestinale, febră, gută, dureri de stomac, infecții urinare, ulcer gastric, cefalee, înțepături de insecte, eczeme, afecțiuni ale sistemului nervos, situații de stres, dureri de cap.

Ce este ISOPUL?

Proprietățile terapeutice pe care planta o are sunt datorate în special uleiul esențial care se găsește în părțile aeriene ale plantei. Uleiul de isop are proprietăți antibacteriene și antifungice, antiseptice, astringente, antivirale, antiasmatice, bronhodilatatoare, hipotensive, antilitiazice biliare, stomahice, antispastice, diuretice și carminative, cicatrizante, expectorante, sedative și tonice-amărui.

0770 948 482

Suntem pe facebook