Prăjitură cu mere și glazură de miere
Prăjitură cu mere și glazură de miere
Aceasta este o prăjitură excelentă. Nu e foarte dulce, perfectă pentru cei care preferă prăjiturile cu miere.Se face rapid și ușor, nu este costisitoare dar în schimb este foarte bună.
-
1 kilogram de mere;
-
175 grame de unt;
-
4 ouă;
-
100 grame zahăr;
-
400 grame făină;
-
cca 100 ml lapte
-
4 linguri de Miere de albine cu cuișoare de la Mănăstirea Dragomirna;
-
2 linguri zahăr;
-
1/2 linguriță scorțișoară;
-
sucul de la o lămâie;
-
2 lingurițe praf de copt.
Prăjitură cu mere și glazură de miere
Modalitate de preparare:
-
Se decojesc merele, se curăță de cotoare și se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lămâie.Se încinge cuptorul la 180 grade.
-
Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se adaugă pe rând ouăle și zahărul, apoi făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, alternându-se cu laptele.
-
Aluatul obținut se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se repartizează deasupra feliile de mere.Se încălzește ușor Mierea de albine cu cuișoare de la Mănăstirea Dragomirna și se ung merele cu pensula.
Cuișoarele sunt muguri de flori aromatice, ale unui copac din familia Syzygium aromaticum. Sunt originari din insula Maluku din Indonezia, și sunt folositi de obicei sub formă de condiment. Cuișoarele întregi sunt pentru friptură de porc sau șuncă și se asezonează bine cu scorțișoară, ghimbir, coriandru, fenicul sau piper. Aroma este înțepătoare, caldă, fructată, cu tonuri de piper. Uleiul de cuişoare este compus în principal din eugenol, o substanţă anestezică şi antiseptică. Cuişoarele mai conţin tanini şi flavonoide – antioxidanţi anticancerigeni ajută la fortificarea peretelui venelor.
Cuişoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice. Antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea). Antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizează digestia).
Numit și „medicamentul vieții”, mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice.
-
Prăjitura se coace 40-45 min.O scoatem din cuptor și o lăsam la răcit, după care o pudrăm cu zahăr pudră cu aroma de vanilie.