Prăjitură cu mere și Miere cuișoare
Prăjitură cu mere și glazură de Miere de albine cu cuișoare de la Mănăstirea Dragomirna.
Ingrediente necesare pentru Prăjitură cu mere și glazură de Miere de albine cu cuișoare
- 1 kilogram de mere
- 175 grame de unt
- 4 ouă
- 100 grame zahăr
- 400 grame făină
- cca 100 ml lapte
- 4 linguri de Miere de albine cu cuișoare de la Mănăstirea Dragomirna
- 2 linguri zahăr
- 1/2 linguriță scorțișoară
- sucul de la o lămâie
- 2 lingurițe praf de copt
#Trai #sănătos
Modalitate de preparare Prăjitură cu mere și glazură de Miere de albine cu cuișoare
- Se decojesc merele, se curăță de cotoare și se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lămâie.Se încinge cuptorul la 180 grade.
- Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se înglobează pe rând ouăle și zahărul, apoi făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, alternându-se cu laptele.
- Aluatul obținut se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se repartizează deasupra feliile de mere.Se încălzește ușor Mierea de albine cu cuișoare de la Mănăstirea Dragomirna și se ung merele cu pensula.
- Prăjitura se coace 40-45 min.O scoatem din cuptor și o lăsam la răcit, după care o pudrăm cu zahăr pudră cu aroma de vanilie amestecat cu scorțișoară.
Poftă bună!
(rețetă inspirată după: petitchef.ro)
Descrierea ingredientelor
Miere cu cuișoare
Cuișoarele sunt muguri de flori aromatice, ale unui copac din familia Syzygium aromaticum. Sunt originari din insula Maluku din Indonezia, și sunt folositi de obicei sub formă de condiment. Cuișoarele întregi sunt pentru friptură de porc sau șuncă și se asezonează bine cu scorțișoară, ghimbir, coriandru, fenicul sau piper. Aroma este înțepătoare, caldă, fructată, cu tonuri de piper. Uleiul de cuişoare este compus în principal din eugenol, o substanţă anestezică şi antiseptică. Cuişoarele mai conţin tanini şi flavonoide – antioxidanţi anticancerigeni ajută la fortificarea peretelui venelor.
Miere cu cuișoare
Cuişoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice. Antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea). Antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizeaza digestia). Carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene. Cuişoarele sunt indicate în caz de: viermi intestinali, dureri de dinţi. Balonare, gastrită, dispepsii, dureri reumatice. Infecţii ale nasului, urechii, gâtului şi infecţii genito-urinare, tromboză etc.
Numit și „medicamentul vieții” , mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice. Minerale, vitamine și enzime care fac din ea cel mai rapid și cel mai puternic energizant natural.
Mierea are puternice proprietăți antiinfecțioase. Miere cu cuișoare acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism. De la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor. Acest produs al stupului este un puternic stimulent al digestiei și al metabolismului. Favorizează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism.
Vă invităm să descoperiți toate beneficiile Mierii de albine cu cuișoare de la Mănăstirea Dragomirna