Prăjitură de post cu mălai
Prăjitură de post cu mălai
Mălaiul dulce este o mâncare de post ce poate fi servit ca și desert.
INGREDIENTE
- 400 ml lapte de migdale;
- 3 cani faina de malai (aproximativ ; 200 ml);
- 3/4 cani făina de grâu;
- 3/4 căni zahăr;
- 1/2 căni ulei;
- 1/2 lingurițe bicarbonat de sodiu;
- Portocală;
- Praf de copt;
- Scorțișoară.
Pentru însiroparea preparatului avem nevoie de: suc de portocale și patru lingurițe de zahăr pudră.
MOD DE PREPARARE
Prepararea este simplă! Primul pas, luați o sită și cerneți în ea mălaiul, zahărul pudră și făina.
După acea, le puneți într-un bol în care le amestecați cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și adăugați laptele de migdale. În același vas mixați bine compoziția, la care adăugați treptat cojile de la portocala curățată și scorțișoara.
Compoziția trebuie să fie asemănatoare celei de la mămăligă, puțin mai tare. Dacă e mai lichidă, mai adăugați puțină făină de grâu.
Puteți folosi Mălai Extra Din Cultura Mănăstirii Turnu .Pe lângă faptul că conține cantități importante de apă, porumbul este compus în principal din carbohidrați și conține cantități reduse de proteine și de grăsimi.
Făină de porumb este lipsită de colesterol și o sursă de fitonutrienți și antioxidanți numiți luteină și zeaxantină.
Prăjitură de post cu mălai
Beneficii:
- Nu conține gluten;
- Fibre și proteine;
- Are antioxidanți puternici;
- Ajută la o mai bună digestie.
Turnați compoziția într-o tavă unsă cu ulei și dați la cuptor. Va trebui să stea la o temperatură de 170 de grade, pentru maxim 30 de minute.
Cât timp aveți prăjitura de post cu mălai la cuptor aveți timp să pregătiți și siropul de zahăr, cu sucul de portocale.
După ce trec cele 30 de minute, scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o la răcit și apoi adăugați peste ea siropul. Ca idee, ați putea înlocui acest sirop zeama dintr-un compot de fructe.
Puteți decora prăjitura cu câteva felii de portocale și este gata de mâncat.
Este o rețetă ușoară, sănătoasă, simplă și bună, și mai e și de post.
Poftă bună!