Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.
Prăjitură cu miere de albine
Prăjitură cu miere de albine
Buna dimineața! Astăzi vă propunem un desert de post,

Prăjitură cu miere de albine de la Mănăstirea Dragomirna.

Prăjitură cu miere de albine
Ingrediente pentru foile cu miere:
Ingrediente pentru crema de gris:
  • O ceașcă de zahăr;
  • O ceașca de apă;
  • Gris;
  • Un pachet de margarină;
  • Zeama și coaja de la o lămâie;
În plus:
Miere cu cătină și propolis:
Produs natural mănăstiresc.
Descrierea ingredientelor:
Miere cu cătină și propolis.
Numit și „medicamentul vieții”  mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice, dintre care minerale, vitamine și enzime care fac din ea cel mai rapid și cel mai puternic energizant natural.
În plus, mierea are puternice proprietăți antiinfecțioase. Acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor. Acest produs al stupului este un puternic stimulent al digestiei și al metabolismului. Favorizează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism.
Mierea este utilă și în menținerea echilibrului endocrin. Ea reglează activitatea principalelor glande din corp producătoare de hormoni.
Prăjitură cu miere de albine
Mod de preparare foi:
  • Se amestecă toate ingredientele, se adaugă făină până rezultă un aluat ușor de întins.
  • Se împarte aluatul în 4, se coc 4 foi pe dosul tăvii cu dimensiuni de 26×36.
Mod de preparare cremă:
Se pune la fiert o ceașcă de apă cu una de zahăr. Când a început a fierbe ,turnăm grisul în ploaie și fierbem până rezultă o  cremă consistentă. Luăm vasul de pe foc și adăugăm în ea :un pachet de margarină, apoi zeama și coaja de la o lămâie. O lăsăm să se răcească.
După răcirea foilor și a cremei asamblăm prăjitura:
  • foaie…gem de zmeură și aronia …foaie…cremă de gris…foaie…gem de zmeură și aronia;
  • prajitura se ambalează într-o folie alimentară și se ține în frigider până a doua zi;
  • a doua zi se pudrează cu zahar.
Va dorim poftă bună și spor la gătit.

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook