Principiile făinii dietetice.Idei de utilizare
Principiile făinii dietetice.Idei de utilizare
Faină Dietetică cu măciniș integral este obținută prin măcinarea integrală a grâului provenit din cultura mănăstirii Turnu, păstrându-se în totalitate componentele nutritive naturale ale acesteia (vitamine, minerale, fibre).
Făina nu conține agenți de creștere și nici conservanți.
Pentru a i se păstra în totalitate calitățile, la moară grâul nu este spălat. Făina obținută nu este îmbogățită în compuși bioactivi.
Cea mai valoroasă făină obţinută prin măcinişul integral al grâului la granulozitate foarte fină, echilibrată nutriţional.
Făina de grâu dietetică este obţinută din măcinişul integral al bobului de grâu care recuperează componentele nutritive naturale ale acestuia (vitamine, minerale, fibre).
Ingredientele specifice:
Grâul, numit pe bună dreptate „regele cerealelor”, este cea mai utilizată cereală pentru producția de făină din lume. În trecut, a fost utilizat ca un privilegiu al familiilor bogate, iar oamenii săraci nu aveau dreptul la acest lucru.
Grâul este o sursă bogată de fibre. Este o parte importantă a alimentației, deoarece previne constipația, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, protejează împotriva bolilor de inimă și ajută chiar și la pierderea în greutate.
Făina de grâu are și un conținut bogat de vitamine B1, B3 și B5, riboflavină și folat. De asemenea, are mai mult fier, calciu, proteine și alți nutrienți decât alte tipuri de făină și este o sursă de beta-glucani și alte substanțe benefice.
Principiile făinii dietetice.Idei de utilizare
Câteva avantaje ale introducerii în alimentație a făinii dietetice:
- Făina dietetică te ajută să slăbești.
- Făina dietetică previne și poate ameliora simptomele mai multor afecțiuni.
- Contribuie la reducerea dozelor de insulină pentru bolnavii de diabet.
- Făina dietetică te apropie din nou de prăjiturile tale preferate.
- Făina dietetică este pentru întreaga familie.
- Făina dietetică facilitează o nutriție diversificată și echilibrată.
- Făina dietetică îmbunătățește digestia.
Idei de utilizare a făinii dietetice:
- Deserturi dietetice;
- Panificație;
- Tăiței de casă.
Făina dietetică este un sortiment care utilizează doar materii prime de calitate, având un index glicemic mai mic.
Făina dietetică este recomandată persoanelor cu exces de grăsime, care vor să slăbească, dar și bolnavilor de diabet sau celor care suferă sau sunt predispuși la afecțiuni cardiovasculare.
Pentru mai multe informații ne găsiți pe darurimanastiresti.ro.