Ceai de Anghinare Turnu Apiplant
9,90 lei
Infuzia din frunze de anghinare are acțiune antiinfecţioasă la nivel hepatic, stimulează secreția și evacuarea bilei, favorizează regenerarea celulelor hepatice, normalizează valorile colesterolului, stimulează funcţia antitoxică a ficatului, stimulează peristaltismul gastric și intestinal, tonic amar, tonic digestiv, decongestiv renal, depurativ (ajută la eliminarea uraţilor), diuretic de intensitate medie.
Stoc epuizat
Descriere
Ceai de Anghinare Turnu Apiplant
Ceai de Anghinare Turnu Apiplant din infuzia din frunze de anghinare are acțiune antiinfecţioasă la nivel hepatic, stimulează secreția și evacuarea bilei, favorizează regenerarea celulelor hepatice, normalizează valorile colesterolului, stimulează funcţia antitoxică a ficatului, stimulează peristaltismul gastric și intestinal, tonic amar, tonic digestiv, decongestiv renal, depurativ (ajută la eliminarea uraţilor), diuretic de intensitate medie.
Descriere
Ingrediente:
Frunze de anghinare (Cynara scolymus) ce conțin, conform literaturii de specialitate, acizi fenolici, sesquiterpene lactonice amare, flavonoide, luteolină, fitosteroli, zaharuri, insulină, enzime.
Anghinarea
Desi este cunoscuta de multe persoane ca fiind o leguma, anghinarea sau „Cynara scolymus”, care este denumirea stiintifica, este o planta ierboasa perena care apartine familiei „Asteraceae”, aceeasi din care face parte si floarea soarelui, de exemplu.
O recunoaștem imediat după lobul format din mugurii de culoare violacee, grupați în vârful plantei. Originară din sudul Europei, din zona mediteraneană, anghinarea este cultivată în prezent mai ales în Spania, Italia, Franșa, dar și in Statele Unite ale Americii.
Compoziția și valorile nutritive ale anghinarei
Anghinarea se cultivă în special pentru frunzele sale care au un conținut de aproximativ 0,2-0,3% cinarină (un puternic antioxidant cu actiune hepatoprotector), pentru principiile amare azulenogene care ajută in detoxifierea ficatului, pentru enzime, sărurile de potasiu, magneziu s.a. Fiind asemănătoare cu un ciulin, anghinarea are 80% apă, restul ingredientelor fiind reprezentate de:
Mod de utilizare:
Infuzie timp de 15-20 min. din 1 lingură de plantă la 500 ml apă clocotită.
Din infuzia astfel preparată se bea o cană dimineața pe stomacul gol, după care se stă culcat pe partea dreaptă timp de 30 min.
A doua cană se bea fracționat în două reprize cu 30 min. înainte de masă de prânz și masa de seara. Administrarea durează 20-30 zile și se poate relua după o pauză de 30 zile.
Contraindicaţii:
• Obstrucţie biliară;
• Insuficienţă hepatocelulară gravă;
• Insuficienţă renală gravă;
• Stări grave de ulcer gastric;
• Litiază biliară – necesită consultarea medicului înainte de utilizare.
Atenţionări:
Acest produs este un supliment alimentar.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
A nu se lasă la îndemâna și vederea copiilor mici.
Suplimentele alimentare nu trebuie sa înlocuiască o dieta variata și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Informații suplimentare:
Prezentare: Pungă hârtie – 50 g.
Perioada de valabilitate: 24 luni
Condiții de păstrare: A se păstra în condiții calificate în ambalajul inițial bine închis – temperatură maximă 25°C, umiditate max. 75%.
Informații suplimentare
Afectiuni | afectiuni biliare, Afecțiuni hepatice, afectiuni renale, ceai de anghinare, ciroza hepatica, digestie, gastrita, hepatita cronica, secretia de bila, secretie gastrica, tulburari digestive |
---|---|
producator | Manastirea Turnu |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.