Gemul BIO de coacăze negre. 230g
38,95 lei
Produs natural.
Descriere
Gemul Nera Plant de coacăze negre este un aliment hrănitor și aromat. Informații nutriționale pentru 100g: Valoare energetică: 1233kJ/291kcal Grăsimi: 0,4g – din care acizi grași saturați: 0,1g Glucide: 70,1g – din care zaharuri: 64,2g Fibre: 2,5g Proteine: 0,4g Sare: 0,002g
Stoc epuizat
Descriere
Ce ingrediente conține?
Gemul BIO de coacăze negre ideal în budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste, plăcinte, clătite, prăjiturilor sau la micul dejun.
Fructe de Coacăz-negru (Ribes nigrum) și zahăr invertit.
Proprietăți ingrediente Gemul BIO de coacăze negre
Fructele de Coacăz-negru (Ribes nigrum) conțin un număr impresionant de minerale și vitamine. Sunt o sursă extrem de bogată de vitamina C (100 de grame de coacăze negre furnizează 300% din necesarul zilnic pentru un adult). Coacăzele negre au și statutul de aliment cu puternic efect antioxidant.
Aceste fructe ne oferă de 2 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Conţin vitamine din complexul B: B₃,B₅,B₆,B₉, acizi organici (citric, malic). Pectine, calciu, mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP și fibre.
Potasiul stabilizează presiunea sanguină, fibrele previn constipația, vitamina C întărește sistemul imunitar, vitamina B6 regenerează celulele cutanate. Magneziul transmite impulsurilE nervoase și produce energie. Fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii. Calciul este important pentru oase și dinți puternici.
Antocianinele, împreună cu flavonoizii conținuți de coacăzele negre, scad riscul de cancer sau boli neurologice.
Coacăzele negre
Coacăzele din Gemul BIO de coacăze negre au efect aperitiv, digestiv, tonic, răcoritor, laxativ, diuretic, astringent. Depurativ și hemostatic. Fructele consumate în stare crudă sau sub formă de extract au efecte benefice în anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, pneumonie, gastrită, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, şi afecțiuni ale sistemului nervos.
Coacăzele negre protejează împotriva agentului patogen ce provoacă pneumonia. Pot fi folosite şi la tratarea gutei și anginei. Ele contribuie la scăderea acidului uric și a colesterolului. Cura cu fructe proaspete sau sucul obținut din acestea este recomandat și persoanelor care suferă de diabet, artrită și reumatism. Acestea scad glicemia și stimulează funcționarea pancreasului.
Ele tratează peste 50 de boli și tulburări.
Zahărul invertit
din Gemul BIO de coacăze negre conservă produsul, fiind o alternativă mai sănătoasă pentru organism. Conține melasă – bogată în minerale și vitamine (fier, calciu, magneziu, seleniu, vitamina B6), aceasta asigurând un suport sănătos pentru corpul uman.
Pentru a fi asimilată de organism, zaharoza conținută de zahăr necesită să fie transformată în glucoză şi fructoză prin intermediul invertazei. O enzimă ce acţionează la nivelul intestinului subţire. Acest proces implică atât un consum mare de calciu (ceea ce poate duce în timp la decalcifieri, osteoporoză, tetanie, tulburări intestinale), cât şi riscul epuizării resurselor de invertază (cauză a intoleranţei alimentare şi asteniei).
Avantajul zahărului invertit este că, la nivelul lui, nu se mai regăseşte zaharoza, care creează mari probleme de asimilare, ci este direct scindat în cele două componente: glucoza şi fructoza, nemaifiind necesară solicitarea organismului, pe care o implică invertirea.
Utilizare Gemul BIO de coacăze negre
Surprinde-i pe cei dragi cu un desert delicios și sănătos!
Gemul Nera Plant de coacăze negre – „o linguriță de sănătate dulce” – dă savoare și vitamine deserturilor: budinci cu griș, orez, mei, hrișcă sau paste, plăcinte, clătite, prăjiturilor, rețete sănătoase de tort preparate în casă, mai ales celor cu pastă de brânză dulce, frișcă și smântână.
Produs natural fără aditivi, conservanți sau coloranți.
Mod de prezentare
Gemul BIO de coacăze negre în Borcan sticlă.
Informații suplimentare
producator | Mănăstirea Nera Plant |
---|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.