un singur produs

Săpun solid pentru păr

Săpun solid pentru păr – 120 grame

21,00 lei

Săpun solid pentru păr este un săpun natural mănăstiresc care ajută la regenerarea și fortificarea părului, reglând excesul de sebum și prevenind formarea mătreții.

În stoc

Descriere

Ce ingrediente conține?

Săpun solid pentru păr

apă, sare de sodiu, ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de ricin, ulei din nuci de Macadamia, ulei de semințe de cacao, unt de shea, ulei de avocado, ulei de nucă, ulei de migdale, ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de mentă, limonen*, linalol*.

*Componente ale uleiurilor.

Pentru ce se recomandă?

regenerarea părului, fortificarea firului de păr, hidratarea pielii scalpului, exces de sebum, psoriazis, piele uscată, piele aspră, piele sensibilă, roșeață, mâncărimi, negi.

Proprietățile ingredientelor regăsite în Săpun solid pentru păr
Ulei din nuci de Macadamia

Macadamia este un arbore originar din Australia. Uleiul este obținut prin presarea la rece a nucilor și este non gras, pătrunde rapid în piele, fiind recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii și ca bază pentru uleiurile esențiale în aromaterapie.

Uleiul de macadamia este unul dintre uleiurile vegetale rare, ca și uleiul de jojoba. Conține cantități mari de acid palmitoleic, care se aseamănă sebumului (grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protecție), fiind un emolient excelent și deosebit de bun pentru tenul uscat și matur, dar și hidratant pentru toate tipurile de piele.

Uleiul de macadamia pătrunde foarte ușor în epiderma, chiar și în straturile sale mai profunde. Rolul său este de a activa circulația limfatică și sanguină și de a crea un strat de hidratare la suprafața pielii fără a lăsa urme grase.

Uleiul pur, din nucă de macadamia, este recomandat pentru folosire zilnică, în curățarea și îngrijirea pielii, ca bază pentru uleiurile esențiale în aromaterapie, ca ulei de baie și pentru demachiere. Datorită conținutului mare în grasimi mononesaturate (peste 80%) este considerat un adevărat elixir împotriva îmbătrânirii.

Ulei din nuci de Macadamia- beneficii pentru păr

Săpun solid pentru păr

Multe persoane folosesc produse ce conțin ulei de macadamia pentru a proteja și întări firul de par. Totuși, uleiul de macadamia poate fi folosit și în stare pură pe firul de păr. În mod similar cu utilizarea uleiului de masline, se poate utiliza o cantitate mică de ulei cu care se va masa părul. De asemenea, se recomandă lăsarea uleiului să acționeze asupra firului de păr pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior clătind excesul cu apă.

Uleiul de macadamia poate fi folosit în amestec cu șampoanele  sau săpunurile naturale, întărind firul de păr, netezindu-l și adăugându-i un plus de strălucire. În plus, părul astfel spălat cu ulei de macadamia este mult mai ușor de așezat ulterior.

Uleiul de avocado

Datorită compoziției care include acizi grași și antioxidanți, uleiul de avocado este un foarte bun produs anti-aging. Acesta ajută la încetinerea procesului de îmbătrânire și protecția împotriva radicalilor liberi. Uleiul ajută de asemenea pielea să își revină după expunerea la soare.

Ulei de avocado pentru păr

Folosirea uleiului de avocado pentru ritualul de îngrijire a  părului poate aduce multiple beneficii. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot fi folosite pentru hrănirea, dar mai ales pentru stimularea creșterii părului.

Acest ulei conține o cantitate mare de nutrienți necesari: proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic și amino-acizi, fiecare dintre acestea cu un rol esențial în creșterea și hrănirea firului de păr. Pe lângă aceste elemete conținutul de lecitină care îl face să penetreze ușor, precum și ecranul UV pe care îl ofera, uleiul de avocado se dovedește a fi numărul unu în industria de cosmetice când vine vorba de produse pentru îngrijirea și tratarea părului.

Deși poate fi folosit în mod regulat pentru îngrijirea cotidiană, și pentru toate tipurile de păr, el este în mod deosebit recomandat  pentru persoanele cu diverse probleme de  păr și scalp: mătreață , căderea părului,  păr decolorat, tratat și vopsit chimic, precum și fir de păr subțire, tern, lipsit de strălucire. Uleiul de avocado poate fi folosit ca atare, sau în combinație cu alte uleiuri  recunoscute ca având efecte benefice pentru păr, ca de exemplu uleiul de măsline sau uleiul de migdale. De asemenea, el poate fi inclus în produsele obișnuite de îngrijire: săpun, șampon, balsam, tratamente, măști.

Uleiul de avocado este un tratament simplu, natural, bogat în nutrienți și foarte eficient, lăsând părul mătăsos și strălucitor, plin de vitalitate și cel mai important sănătos.

Uleiului de avocado folosit pentru păr reprezintă o modalitate eficientă și ieftină de a-ți îngriji podoaba capilară, fără a folosi produse cosmetice costisitoare, sau care conțin o  multitudine de ingrediente chimice dăunatoare, iar includerea sa în rutina de îngrijire va genera cu siguranță  efecte uimitoare în timp.

Uleiul de argan- destinat pentru îngrijirea pielii și părului

Săpun solid pentru păr

Uleiul de argan conține 80% acizii grași nesaturați, care contribuie la menținerea sănătății celulelor care hrănesc pielea și părul. Aceste grăsimi conferă hidratare celulelor organismului fără a perturba mecanismele naturale de hidratare a corpului.

Unul dintre cei mai întâlniți acizii grași din uleiul de argan este acidul linoleic. Acești acizii grași dublu nesaturați fac parte din grupa aciziilor grași omega 6 și sprijină buna funcționare a organelor, reducerea inflamațiilor și menținerea unei mucoase intestinale sănătoase. Acidul linoleic conferă pielii și părului elasticitate și vitalitate.

Acest ingredient acționează ca o barieră de protecție împotriva agenților dăunători din mediu și împotriva uscării. În acest mod se previne apariția ridurilor și ruperea părului.

De asemenea, fitosteroli au un efect extraordinar de îngrijire. Aceste ingrediente vegetale bioactive contribuie la activarea substanțelor metabolice din piele care asigură hidratarea celuelor. Alte ingrediente active din uleiul de argan destinate îngrijiri pielii şi părului sunt triterpenoidele.

Aceste fitochimicale din uleiul de argan se disting în multe moduri în organismul uman. Acestea păstrează inima, ficatul și fierea sănătoase, neutralizează agenții cancerigeni, luptă împotriva virușilor și cel mai probabil chiar și împotriva HIV-ului.

De asemenea, contribuie la refacerea țesuturilor rănite a pielii, precum cicatrici, arsuri solare și au proprietăți antiseptice. Tulburări cutanate, cum ar fi acnee, varicela, psoriazis, erupţii cutanate şi eczeme uscate pot fi atenuate prin triterpenoide.

Uleiul de Jojoba

Săpun solid pentru păr

Uleiul de Jojoba este un adevărat paradis pentru piele și păr. Structura acestui ulei vegetal imită textura sebumului secretat de glandele sebacee, având proprietăți hidratante, calmante, hrănitoare, emoliente și regenerante minunate.

Nu are o textură uleioasă, se absoarbe rapid și oferă pielii elasticitate, catifelare, strălucire. Uleiul de Jojoba este un tratament eficient împotriva mătreții și a căderii părului, dar și pentru îndreptarea părului creț și rebel.

Acidul miristic din compoziția uleiului de Jojoba îi oferă proprietăți antiinflamatoare.

Ulei de Jojoba pentru păr
  • Hidratează și fortifică firul de păr
  • Tratament împotriva mătreții, în asociere cu uleiuri esențiale
  • Îndreaptă părul creț, rebel
  • Reduce căderea părului
Uleiul de nucă

Uleiul de nucă este foarte bun pentru sănătate, însă poate fi aplicat şi în industria cosmetică. Este perfect pentru hidratarea pielii, vindecarea leziunilor şi cicatricilor mici, acneei şi psoriazisului.

Uleiul de nuc este, de asemenea, utilizat în îngrijirea părului. Acesta protejează părul împotriva radiaţiilor solare (include filtru natural de protecţie solară 3-4), aerului fierbinte sau rece şi împotriva tuturor impurităţilor din mediul extren.

Uleiul de nucă hidratează şi conferă strălucire părului deteriorat. Mai mult decât atât, face părul neted şi catifelat la atingere. În plus, reglează nivelul de sebum produs la nivelul scalpului şi menţine un nivel corespunzător de hidratare.

În esenţă, poate fi util în combaterea afecţiunilor scalpului precum mătreaţapsoriazisul şi pruritul.

Uleiul extravirgin de măsline

Uleiul extravirgin de măsline este bogat în vitaminele A, D, E şi K. Protejează pielea de deshidratare și ameliorează semnele de îmbătrânire a pielii. Conține scualene, compuși fenolici, fitosteroli și vitamina E. Emolient și nutritiv, el hrănește pielea în profunzime și echilibrează sistemul natural de hidratare al pielii. Este un bun antioxidant, protejează împotriva acțiunii nefaste a radicalilor liberi, reduce efectele îmbătrânirii, roșeața și iritațiile. Este un ulei foarte blând, bine tolerat și de pielea cea mai sensibilă, având acțiune fortifiantă și asupra unghiilor.

Uleiul de cocos

Este obţinut din miezul nucilor de cocos. Previne uscarea și exfolierea pielii, întârzie apariția ridurilor și conferă pielii fermitate. Este folosit ca adjuvant în diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc.

Uleiul de cocos

Săpun solid pentru păr

Aplicat pe piele, o lasă mătăsoasă, hrănită și hidratată. Uleiul de cocos presat la rece, nerafinat și nedezodorizat păstrează principiile active intacte și aroma specifică a nucii de cocos. În special pielea uscată, descuamată sau aspră beneficiază de virtuțile acestui ulei exotic. Uleiul de cocos contribuie la restaurarea barierei hidrolipidice a pielii.

Hidroxidul de sodiu 

Are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite în prepararea săpunului. Cantitatea de hidroxid de sodiu folosită la prepararea săpunurilor este astfel calculată încât, la terminarea procesului de saponificare, acesta nu se mai regăseşte în produsul finit, fiind neutralizat.

Untul de shea

este regăsit în nenumărate aplicații cosmetice datorită proprietăților sale excepționale. Profilul său de acizi grași și bogăția în substanțe nesaponificabile susțin calitățile de necontestat ale acestui unt: stimularea epitelizării, hrănirea țesutului cutanat, protecția pielii împotriva factorilor de mediu, reducerea iritațiilor, revitalizarea podoabei capilare.

Untul de Shea

Săpun solid pentru păr

se obține din nucile arborelui Shea (Karité) ce crește spontan în savana africană. Arborele de shea este foarte important pentru dezvoltarea durabilă a economiei rurale africane. Este foarte apreciat grație proprietăților sale nutritive, protectoare, regeneratoare.

    • antiinflamator (acid oleic, esteri ai acidului cinnamic)
    • calmează iritațiile, reduce roșeața
    • hrănește pielea în profunzime și menține nivelul optim de hidratare (polifenoli, acid steraic și oleic)
    • regenerator cutanat, epitelizant, facilitează cicatrizarea
    • antibacterian (peste 7 compuși catehinici)
    • protejează pielea de factorii externi (alantoină prin ocluzie, acid cinamic)
    • prelungește bronzul pileii
    • netezește ridurile și reduce semnele de îmbătrânire ale pielii
Uleiul de migdale

Săpun solid pentru păr

este bogat în vitamina E, acizi grași monosaturați, proteine, potasiu și zinc. Pe lângă alte minerale și vitamine care explică de ce migdalele sunt nu doar gustoase, ci și utile sănătății și frumuseții. Utilizat încă din antichitate pentru îngrijirea pielii. Uleiul de migdale este azi unul din cele mai populare uleiuri vegetale datorită proprietăților sale emoliente, nutritive, calmante și catifelante. Este unul din cele mai răspândite uleiuri vegetale, bun emolient, delicat, fin, hrănitor și calmant. Este folosit pentru îngrijirea pielii în general. Pentru masaj corporal sau facial. Benefic pentru pielea uscată, iritată sau sensibilă în particular.
Protejează pielea sensibilă

Uleiul de migdale

Săpun solid pentru păr

este delicat, hipoalergenic, și din acest motiv poate fi folosit de către persoane cu pielea foarte sensibilă, predispusă iritațiilor. Este bun chiar și pentru îngrijirea pielii fine a bebelușilor. Prin aplicarea regulată a unui produs pe bază de ulei de migdale, hrănești și hidratezi pielea. Se îmbunătățește elasticitatea şi previne îmbătrânirea.
Combate acneea și previne ridurile

 Uleiul de migdale

are o textură ușoară, care penetrează rapid pielea. O curăță în profunzime, prin înlăturarea impurităților din pori și din foliculii piloși. Astfel, previne apariția punctelor negre și a acneei. Asta și datorită conținutului bogat de vitamina A, care poate reduce substanțial leziunile acneice. Uleiul de migdale are, de asemenea, o acțiune anti-cearcăn și anti-aging.

Proprietățile uleiului de migdale din Săpun solid cu Salvie și Gălbenele

    • emolient, înmoaie pielea și o protejează de deshidratare
    • nutritiv, hrănește pielea și contribuie la regenerarea cutanată
    • contribuie la menținerea integrității barierei de protecție proprie pielii
    • catifelant, delicat, conferă pielii finețe și o strălucire mătăsoasă
    • calmant, reduce iritațiile și mâncărimile

Recomandări, aplicații

Uleiul de ricin

Săpun solid pentru păr

este renumit pentru proprietățile de regenerare și fortificare a părului, genelor și sprâncenelor.  Este apreciat și pentru efectul de stimulare a creșterii părului. Asigură unghii mai rezistente, hrănește și hidratează tegumentele. Ricinul este o plantă anuală ornamentală. Este răspândită în zonele tropicale dar și în cele cu climat temperat. Tulpina are culoare verde sau roșie, florile sunt de un roșu intens. Fructul este o capsulă ce conține 3 semințe bogate în ulei. Uleiul de ricin mai este cunoscut și sub denumirea de ”castor oil” și este un ulei dens, vâscos, bogat în acizi grași.

    • este unul dintre cele mai vâscoase uleiuri vegetale
    • fortifiant pentru păr, gene, unghii
    • promovează creșterea părului
    • emolient și nutritiv
    • antibacterian datorită conținutului în acid ricinoleic
    • antipigmentar
    • ușor cicatrizant și calmant
    • fortifică părul, unghiile, genele și sprâncenele favorizând creșterea acestora
    • regenerator pentru părul uscat, tern, tratat chimic
    • sprijină refacerea pielii afectate de fisuri, crăpături, iritații
    • ameliorează petele pigmentare, petele de vârstă și de sarcină
    • întreține unghiile, unghii crăpate, casante sau care se despică
    • înlătură neplăcuta senzație de piele uscată
    • înmoaie pielea întărită de pe coate
    • vindecă negii
Ulei din semințe de cacao

Boabele de cacao sunt prețuite de azteci încă din antichitate datorită proprietăților afrodisiace, antioxidante și gustului plăcut. Ele sunt de fapt semințele interne ale fructului Arborelui de cacao. Nu conțin zahăr și sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, fier, calciu, magneziu, magneziu, crom, fosfor, cupru, seleniu, potasiu, zinc, vitamine B, C și E. Sunt apreciate pentru proprietățile antioxidante, de combatere a oboselii și a îmbătrânirii premature.

Ulei din mentă

Extractul şi pulberea din frunze de Mentă echilibrează pH-ul pielii,  ajutând astfel la reglarea secreţiei de sebum. Prin proprietăţile ei astringente, antiseptice şi antiinflamatorii, menta ajută la ameliorarea acneei, a punctelor negre, a erupţiilor cutanate şi calmează pielea înroşită.

Uleiul esențial de Mentă ajută la calmarea iritaţiilor pielii şi reduce pruritul provocat de înţepăturile de insecte.

Greutate netă: 100 grame
Mod de utilizare

Se umezește ărul cu apă caldă, se spumează abundent, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte bine, cu apă multă.

Mod de prezentare

pungă de plastic.

Informații suplimentare

producator

Mănăstirea Paltin Petru Vodă

Afectiuni

fortifiant pentru păr, întărește firul de păr, matreata, regenerator pentru părul uscat, reglarea secreţiei de sebum, sapun solid pentru par, sebum

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Săpun solid pentru păr – 120 grame”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiași categorie