un singur produs

Ulei de floarea soarelui Turnu Apiplant

Ulei de floarea soarelui Turnu Apiplant

14,50 lei

Uleiul de floarea-soarelui se obține prin extracția și presarea semințelor de floarea-soarelui. Are o aromă neutră, este galben – deschis la culoare și este uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol). Are punct de ardere ridicat (232 °C), fiind recomandat pentru gătirea termică.

În stoc

Descriere

Ulei de floarea soarelui obținut prin presare.
Uleiul de floarea-soarelui se obține prin extracția și presarea semințelor de floarea-soarelui. Are o aromă neutră, este galben – deschis la culoare și este uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol). Are punct de ardere ridicat (232 °C), fiind recomandat pentru gătirea termică.

Ulei de floarea soarelui Turnu Apiplant

Beneficiile uleiului de floarea-soarelui
1. Activitatea anti-bacteriană și anti-microbiană a uleiului de floarea-soarelui
2.Uleiul de floarea-soarelui și bolile cardiovasculare

Acizii grași Omega-6 din uleiul de floarea-soarelui și conținutul de fitosteroli ajută la reglarea cantității de lipide din sânge și reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.

3.Posibilul efect anti-cancerigen al uleiului de floarea-soarelui

Ulei de floarea soarelui Turnu Apiplant

Într-un studiu publicat în anul 2002 s-au prezentat efectele benefice ale consumului de uleiuri vegetale, printre care și cel din semințe de floarea-soarelui crud, asupra riscului de apariție a cancerului.

4.Utilizarea în cosmetică a uleiului de floarea-soarelui

Uleiul de floarea-soarelui are rol umectant și emolient asupra pielii, datorită naturii lipidice. Este absorbit relativ ușor în piele și formează un strat protector care previne deshidratarea pielii, infecțiile și inflamarea.

Este utilizat în industria cosmetică, pentru fabricarea produselor cu activitate emolientă și hidratantă, pentru a proteja integritatea pielii (produse anti-îmbătrânire) dar și culoarea părului (produse pentru protecția culorii).

Unele studii menționează activitatea foto-protectivă a uleiului de floarea soarelui, protejând pielea împotriva radiațiilor ultra-violete.

Vitamina E joacă un rol important în prevenirea căderii părului, prin stimularea micro-circulației la nivelul scalpului. De aceea, uleiul de floarea-soarelui este utilizat și pentru fabricarea cosmeticelor pentru tratamentul căderii părului.

5.Efectul benefic datorat vitaminei E

Ulei de floarea soarelui Turnu Apiplant

Conținutul ridicat de vitamina E face ca uleiul de floarea soarelui să aibă un posibil efect benefic în prevenirea aterosclerozei și a carcinogenezei, dar și împotriva îmbătrânirii premature a pielii. Efectul antioxidant al vitaminei E (alfa-tocoferolul) poate reduce riscul de inflamații și tumori prin neutralizarea radicalilor liberi, precum și riscul de declanșare a accidentului vascular cerebral.

Prezentare Pet — 1 litru.
Condiții de păstrare A se păstra la temperatura ambiantă, în locuri ferite de acțiunea directă a razelor solare.
Contraindicații

Ulei de floarea soarelui Turnu Apiplant

  • Poate reprezenta un factor alergic pentru unele persoane, provocând rinite alergice, conjunctivite alergice, alergii dermice sau simptome astmatice.
  • se recomandă consumul moderat de ulei din semințe de floarea-soarelui. Depășirea dozei zilnice recomandate poate crește nivelul glucozei din sânge și cantitatea de insulină secretată, în special la persoanele care suferă de diabet. De asemenea, poate crește nivelul grăsimilor din sânge.

Informații suplimentare

Afectiuni

Afecțiuni hepatice, ateroscleroza, boli cardiovasculare, ulei de floarea soarelui

producator

Manastirea Turnu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de floarea soarelui Turnu Apiplant”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *