Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.
Produse naturiste de la Mănăstirea Nera
22 ianuarie 2020/Articole duhovnicești
  • de admin
  • 0
Introducere

Produse naturiste de la Mănăstirea Nera preparate din plante culese manual însoțite de post, nevoință, rugăciune și evlavie.

„Plantele le culegem singure din zonă, de pe Chei și uneori ajungem chiar pe Muntele Semenic. Aceasta este principala noastră sursă de venit, dar mai avem și altele”, declară una dintre măicuțe.

„În mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. Ceaiurile, tincturile sau alimentele sunt comercializate în magazinul mănăstirii şi în toate magazinele bisericeşti ale Episcopiei Caransebeşului. Mănăstirea are o frumoasă bibliotecă, ateliere de pictură, de litografie şi de sculptură în lemn”, a declarat Casian Rușeți.

Produse naturiste de la Mănăstirea Nera

În anul 2009, Mănăstirea Nera și-a acreditat Laboratorul de produse naturiste – doar suplimente alimentare la acea vreme – pe care l-a pus sub patronajul Sfinților Doctori fără de arginți.

Se concretiza astfel dorința maicilor de a întinde mâini calde și sigure spre cei aflați în nevoi. A devenit posibil ca în cât mai multe inimi să ajungă un gând bun, o rază din lumina lui Dumnezeu. Câtă nevoie avem cu toții să simțim că-i pasă cuiva de noi! Câtă nevoie de a fi ascultați! Câtă, de a fi încurajați! Să nu fii singur în vâltoarea greutăților vieții este deja o garanție a începutului biruinței asupra suferinței de orice natură, trupească sau sufletească.

Acest laborator a fost urmat la scurtă vreme de un altul, Laboratorul „Sfinții Tămăduitori”, ocrotit de Sfinții Ierarhi Nectarie din Eghina, Luca al Crimeii și Ioan Maximovici. Acest laborator este dedicat produselor cosmetice bazate tot pe extracte din plante.

Măicuțele de la Nera țin mult nu numai la seriozitatea și calitatea activității Laboratoarelor Nera Plant, ci și la caracterul mărturisitor al acesteia.

Produse naturiste de la Mănăstirea Nera

Preparatele Nera Plant au două mari calități:

  • În primul rând sunt manufacturate cu suflet, din inimă, cu rugăciune.
  • În al doilea rând sunt manufacturate din ingrediente naturale, cu grijă selectate, din plăntuțe culese fir cu fir de măicuțe.

Aceleași mâini pe care măicuțele le ridică la rugăciune, aceleași mâini care la începuturi au plămădit beton și l-au cărat cu roabele, pentru construirea chiliilor.

Astăzi plămădesc deopotrivă prescurile pentru dumnezeieștile liturghii care țin lumea. Tot aceste mâine au grijă și de preparatele de laborator, după străvechi rețete mănăstirești. Preparate aflate sub atenta îndrumare a aceluiași inimos și mărinimos doctor Pavel Chirilă.

Produse naturiste de la Mănăstirea Nera

Când am aflat prima dată despre activitatea maicilor de la Nera, mi s-a părut ceva mai mult decât măreț. Să știi să valorifici darurile lui Dumnezeu puse în natură și prin natură, pentru noi, este mai mult decât omul de rând poate spera. Este adevărat că astăzi simplitatea nu atrage, mai ales în condițiile în care ne-am obișnuit să punem accent mai mult pe imagine decât pe conținut.

Cu toate acestea, maicile de la Nera, au reușit „să-i mulțumească” chiar și pe cei mai exigenți consumatori, oferindu-le calitate și din punct de vedere al ambalării produselor, cât și din punct de vedere al certificărilor de care dispun. Noi le suntem recunoscători și le mulțumim!

Echipa Daruri mănăstirești

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook