Puteți comanda produse în valoare de minim 100 lei și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.
Pui cu măsline verzi și lămâie

Pui cu măsline verzi și lămâie

Ingrediente

-700 g pulpe de pui dezosate;

-100 ml ulei de măsline;

150 g măsline verzi;

-1 lămâie;

-3 căței de usturoi;

-1 ceapă;

-1 morcov;

-1 linguriță de boia dulce;

-1 linguriță de curcuma, sare și piper, după gust;

-2 pahare de apă;

-1 linguriță de zahăr;

-1 linguriță de sare.

Pui cu măsline verzi și lămâie
Mod de preparare
Primul pas:
Pulpele de pui se spală bine, apoi se pun la prăjit într-o tigaie adâncă în care am pus jumătatea din cantitatea de ulei.
Pasul doi:
Peste pulpe se adaugă boiaua, curcuma, sare și piper după gust, usturoiul zdrobit,ceapa tocată mărunt și morcovul tocat mărunt.
Pasul trei:
Se amestecă bine și se lasă la prăjit circa 2-3 minute, timp în care le întorcem cu furculița, apoi se adaugă restul cantității de ulei, apa, și se acoperă tigaia cu un capac.
Pasul patru:
 Se lasă să fiarbă circa 1 oră, timp în care amestecăm  din când în când să nu se lipească.
Pasul cinci:
Lămâia se spală,se taie în cubulețe sau rondele după preferința fiecăruia și se pune într-o cratiță ,împreună cu 1 linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr.
Pasul șase:
Se toarnă peste ele 1 pahar de apă și se lasă să fiarbă la foc mic circa 20 de minute până se evaporă lichidul și vom obține niște lămâi ușor murate.
Pasul șapte:
Cu 20 de minute înainte de a opri mâncarea de pui, se adaugă bucățile de lămâie și măslinele, apoi se amestecă ușor și se lasă să fiarbă, să se întrepătrundă aromele. Vom obține un pui bine făcut și un sos dens și bine legat.

Pui cu măsline verzi și lămâie

Măslinele sunt fructele arborelui numit măslin (Olea europaea), au formă ovală și cântăresc în medie 3-5 g.

Măslinele se găsesc pe tărâmurile mediteraneene (Italia, Spania, Grecia). Au de culoare verde-deschis în procesul de creștere, iar la maturitate verde-închis, mov sau negru. Se culeg în diverse stadii, în funcție de modul în care vor fi utilizate. Culoarea acestora variază. De la verde intens, maroniu, verde-gălbui, mov, negru. În funcție de varietate, de perioada de maturitate sau de tehnicile de procesare.

Măslinele sunt alimente extrem de bogate în acizi grași sănătoși și vitamina E. O porție de măsline este reprezentată de aproximativ 16 măsline medii.

Măslinele conțin compuși cum ar fi oleuropeina și oleocantal, responsabili de gustul amar și aroma înțepătoare.

100 g de măsline conservate conțin 90% apă, aduc un aport de 115 kcal. organismului și conțin:

  • 0,8 g proteine;
  • 10,6 g lipide;
  • 6,2 g carbohidrați;
  • 3,2 g fibre;
  • 88 mg calciu;
  • 4 mg magneziu;
  • 735 mg sodiu;
  • 0,22 mg zinc;
  • 0,9 mg vitamina C;
  • 403 UI vitamina A;
  • 1,65 mg vitamina E.

Măslinele conțin și numeroși fitonutrienți cu multe beneficii asupra sănătății, cum ar fi:

  • oleuropeină;
  • acid măslinic;
  • hidroxitirosol;
  • tirosol;
  • acid oleonalic;
  • quercitină

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook