Rețetă de post – Bulz ardelenesc delicios
Rețetă de post – Bulz ardelenesc delicios
Cine nu iubește tradiționala mămăligă românească? Ei bine, echipa Daruri Mănstirești este sigură că toată lumea o face! Așadar, propunem în această zi de vineri, o rețetă simplă de post de bulz ardelenesc delicios.
Bulzul ardelenesc este o cale ușoară de a crea un prânz copios în familie. Cel mai important ingredient al acestui preparat este însăși făina de mălai. Așadar, noi recomandăm alegerea făinii de mălai de la Mănăstirea Turnu, care va reuși să vă ajute în prepararea unui bulz ardelenesc delicios și excelent. Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui mălai este că nu conține gluten. Făina de porumb este o alternativă fără gluten la făina albă și la cea de grâu. Deoarece inflamația cauzează cele mai multe boli, eliminarea sau minimizarea alimentelor responsabile de apariția inflamaților te poate ajuta să să îți îmbunătățești calitatea vieții.
Ingrediente necesare
- 400 de grame mălai de la Mănăstirea Turnu
- 1 litru de apă
- 200 g brânză tofu
- 200 g șuncă vegană
- 150 g iaurt vegan
- margarină
- sare
Mod de preparare
- Punem apa la fiert într-un ceaun mediu și adăugăm trei lingurițe de sare, după gust. Când apa începe să clocotească, luăm făcălețul și începem să turnăm din mălaiul extra.
- Amestecăm în mălai până când devine ușor consistent, apoi lăsăm mămăliga pe foc aproximativ cincisprezece minute pentru a se fierbe.
- Între timp, luăm o tigaie și tăiem șunca vegană pentru a o prăji. După ce se rumenește, oprim focul.
- Răsturnăm mămăliga pe un platou și o împărțim în patru bucăți mari. Luăm o lingură mare, preferabil de lemn, și începem să turtim la mijloc fiecare bucată. Luăm brânza tofu și o așezăm rasă peste bucăți, după care adăugăm și șunca deja prăjită.
- Luăm fiecare bucată și le modelăm cu mâinile în forma unor bile.
- Învelim fiecare bulz în folie de aluminiu și le așezăm apoi pe jar.
- După ce se coace, îndepărtăm folia și turnăm iaurtul vegan peste bulz.
- Gata! Avem un bulz ardelenesc delicios!
Poftă bună!