Rețetă de post – Chifteluțe de cartofi cu salvie
Rețetă de post – Chifteluțe de cartofi cu salvie
Astăzi, vă invităm să descoperiți o rețetă de post ușoară, care va fi vedeta prânzului în familie. Chifteluțele sunt preferatele tuturor românilor, iar această rețetă ușoară este o alternativă sănătoasă a acestui preparat.
Extractul de salvie adăugat în chiftele ajută la numeroase afecțiuni. Salvia este o plantă care protejează sistemul gastrointestinal și se recomandă ca stimulent în dispepsii şi atonii gastro-intestinale. De asemenea,salvia poate înlocui aportul zilnic de lichide pentru bolnavul diabetic. Salvia sporește foarte mult receptivitatea organismului la insulină (cu până la 2-3 ori). O eficiență crescută o are infuzia obținută dintr-un amestec de frunze de dud şi de salvie.
Ingrediente
- ulei de măsline de la Nera Plant cu salvie;
- cartofi;
- busuioc;
- 1 ceapă tăiată mărunt;
- 2 lingurițe de boia;
- sare și piper;
- 1 măr ras;
- jumătate de cană de orez brun;
- 2 frunze de salvie măcinate;
- 2 frunze de dafin uscate;
- 500 de grame de legume la abur.
Mod de preparare
- Pulverizați într-o tigaie ulei de măsline și încălziți-l la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o, amestecând în aceasta aproximativ 5 minute până când devine ușor transparentă. Adaugă boia, sarea și piperul după gust, alături de mărul ras. După ce gătim compoziția aproximativ 3 minute, o punem într-un bol și o lăsăm la răcit;
- După ce fierbeți cartofii și îi pregătiți pentru utilizare, adăugați alături de orez, ulei de salvie, sare, busuioc și piper în amestecul de mere. Se amestecă până se combină bine. Rulați compoziția în bile micuțe și le așezați la frigider. Acoperiți-le și puneți-le la frigider timp de 30 de minute;
- Pulverizați tigaia cu ulei. Se încălzește la foc mediu, apoi adăugați chiftele. Gătiți, agitând tigaia, timp de 10-12 minute sau până când chiftelele sunt aurii si prăjite;
-
Între timp, se topește puțină margarină într-o cratiță mică la foc mediu. Adăugați făină și gătiți, amestecând, timp de 30 de secunde. Scoateți tigaia de pe foc. Reveniți la compoziție și adăugați frunze de dafin. Gătiți, amestecând, timp de 3 până la 4 minute sau până când sosul fierbe. Îndepărtați frunzele de dafin. Împărțiți sosul între farfurii. Se acoperă cu chiftele și se condimentează cu piper. Se servește cu legume aburite.
Poftă bună la această rețetă de post – Chifteluțe de cartofi cu salvie!