Clătite de post-pufoase cu apă minerală
Rețetă de post – Clătite de post-pufoase cu apă minerală
Vă doriți un deliciu? Ei bine, echipa Daruri Mănstirești vă oferă o rețetă simplă și rapidă de clătite pufoase de post! Ceea ce e minunat la acest preparat ,pe cât de ușoar de preparat , pe atât de gustoas. Acestea pot fi făcute cu umpluturi sărate, cu legume sau umplutură dulce.
Clătitele pot fi pregătite la ocazii speciale sau pentru a satisface o poftă zilnică.
Ingrediente
- Ingredientul principal este gemul de coacăze negre de la Nera Plant;
- 250 g făină;
- 200 ml apă minerală;
- 3 linguri ulei;
- un plic zahar vanilinat;
- un praf sare;
- o lingură de zahăr;
- ulei pentru prăjit.
Rețetă de post – Clătite de post-pufoase cu apă minerală
Fructele de Coacăz-negru (Ribes nigrum) conțin un număr impresionant de minerale și vitamine. Sunt o sursă extrem de bogată de vitamina C (100 de grame de coacăze negre furnizează 300% din necesarul zilnic pentru un adult). Coacăzele negre au și statutul de aliment cu puternic efect antioxidant.
Aceste fructe ne oferă de 2 ori mai mulți antioxidanți decât afinele. Conţin vitamine din complexul B: B₃, B₅, B₆ ,B₉, acizi organici (citric, malic). Pectine, calciu, mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor, vitamina PP și fibre.
Potasiul stabilizează presiunea sanguină, fibrele previn constipația, vitamina C întărește sistemul imunitar, vitamina B6 regenerează celulele cutanate. Magneziul transmite impulsurilE nervoase și produce energie. Fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii. Calciul este important pentru oase și dinți puternici.
MOD DE PREPARARE:
- Primul pas.Într-un castron se amestecă făina, sarea, zaharul și zaharul vanilinat și se amestecă;
- Pasul doi.Se toarnă uleiul, se amestecă și apoi se toarnă apa minerală în timp ce se mixează;
- Pasul trei. După obținerea aluatului potrivit, se lasă la frigider 30 de minute;
- Pasul patru.Se unge tigaia cu ulei, se coc toate clătitele și apoi se umplu cu gem și sunt gata pentru a fi servite;
Poftă bună!