Rețetă de post – Găluște cu prune

Rețetă de post – Găluște cu prune
În această zi de vineri vă invităm să descoperiți o rețetă simplă de post de găluște cu prune. Un desert delicios care cu siguranță va face ravagii după masa copioasă de prânz. Într-o singură oră, poți obține un desert simplu și de post, dar și sănătos datorită prunelor.
Prunele sunt fructe cu un conținut ridicat de vitamine și minerale care aduc multiple beneficii sănătății, dar și imunității. Consumate în stare proaspătă sau în diverse rețete sănătoase, prunele sunt recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice și biliare, dar și pentru a regla tranzitul intestinal. Prunele sunt o sursă importantă de vitamina A, C, K, potasiu și fibre. Consumate atât în stare pură, cât și uscate, prunele conțin doi fitonutrienți unici, neoclorogenic și acid clorogenic, substanțe antioxidante puternice, care distrug radicalii liberi ce atacă celulele umane.
Ingrediente
- 300 g cartofi
- sare
- 30 ml ulei
- 100 g făină de la Mănăstirea Turnu
- 12 prune mici
- 50 g margarina
- 50 g pesmet
- zahăr pudră
- scorţişoară pisată
- zahăr vanilat
Mod de preparare
- Se fierb cartofii 30 de minute cu sare, iar prunele se desfac și se curăță de sâmburi, apoi se lasă la scurs.
- Cartofii se curăță de coajă și se zdrobesc, apoi se adaugă uleiul și se amestecă. Când compoziția de prune s-a răcit, se adaugă făina. Amestecăm până când obținem un aluat consistent și omogen, apoi se împarte la 12 bucăți. Punem pe foc un vas de 2 litri de apă, în care se adaugă sare.
- Prunele scurse se acoperă cu aluat și formăm bile rotunde și uniforme. Se dau prin făină și se pun pe rând în apa fierbinte. Le lăsăm să fiarbă la foc mic 10-15 minute, cu oala acoperită.
- Într-o tigaie încinsă se rumenește pesmetul în margarină. Găluștele cu prune fierte se scot din apă și se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet și zahăr vanilat, apoi adăugăm și scorțișoara pisată.
Poftă bună la această rețetă de post de Găluște cu prune!