Rețetă de post – supă de roșii cu tăieței Turnu
Rețetă de post – supă de roșii cu tăieței Turnu
În zilele toride de vară, o supă caldă și revigorantă este ceea ce avem nevoie. Așadar, astăzi, echipa Daruri Mănăstirești vă prezintă o rețetă simplă de post, de supă de roșii cu tăieței ca de casă de la Mănăstirea Turnu.
Supa de roșii este un preparat perfect pentru a oferi corpului nostru aportul necesar de nutrienți. Roșiile, fiind cele mai iubite legume ale verii, conțin vitamine precum A, C, K, dar și acid folic și potasiu. Acestea au un nivel scăzut de sodiu și oferă 2 grame de fibre, ceea ce înseamnă 7% din aportul necesar de fibre pe care trebuie să îl consumăm. Așadar, supa de roșii este o variantă ideală prin care ne putem hrăni corpul cu un strop în plus de sănătate. Citește mai jos și descoperă rețeta simplă de post!
Ingrediente
- 2 kg de roșii de vară sau 1 kg de roșii conservate
- sare și piper
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 2 felii de țelină
- 1 ceapă
- busuioc
- 3 linguri de ulei
- frunzele de la țelină
- 250 de grame tăieței Turnu
- pătrunjel verde
Mod de preparare
- Curățăm, spălăm și tocăm zarzavaturile în cubulețe.
- Spălăm roșiile și le tăiem în cuburi mari, fără să le decojim deoarece cojile acestora conțin o mare parte din aromă și multe fibre.
- Luăm o oală mare, de aproximativ 4 litri și așezăm zarzavaturile în aceasta. Punem cele 3 linguri de ulei, alături de sare și piper și călim zarzavaturile circa 5 minute la foc mic, sub capac, însă fără ceapă. Adăugăm apoi și ceapa feliată și amestecăm.
- Între timp, roșiile le pasăm cu blenderul. După ce obținem acel suc, le adăugăm peste zarzavaturi.
- Adăugăm circa 1 litru de apă, alături de țelină.
- Mărim flacăra focului și lăsăm să fiarbă. După aproximativ 30 de minute, testăm zarzavaturile.
- Adăugăm tăiețeii de la Mănăstirea Turnu și lăsăm alte 5-10 minute să fiarbă.
Poftă bună la această rețetă delicioasă de supă de roșii cu tăieței!