Rețetă de post – Tăiței cu Sos Bolognese și Conopidă
Rețetă de post – Tăiței cu Sos Bolognese și Conopidă
Într-o zi de vineri călduroasă și extenuantă, o rețetă simplă de post poate salva întregul prânz în familie. Cu doar câteva ingrediente cheie, noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de post pe care o poți preara.
Tăiței de la Mănăstirea Turnu sunt o alternativă perfectă de la clasicele paste, dar și o alternativă mult mai sănătoasă. se folosesc în alimentație unde joaca un rol foarte important în ceea ce priveste sănătatea. Atunci când alegem alimente bogate în proprietăți nutritive, îi oferim organismului nostru exact ce are nevoie. Previne cancerul tubului digestiv – aceasta datorită fibrelor vegetale pe care le conține, care absorb materiile toxice de pe traseu și le transportă pentru a fi eliminate, păstrând astfel „curățenia” acestui tronson, care este foarte vulnerabil la boala canceroasa în condițiile alimentației moderne.
Ingrediente
- un cap mic de conopidă
- Tăiței cu Făină Neagră de la Turnu Apiplant
- o ceapă
- 2 căței de usturoi
- pasta de tomate
- Ierburi italiene (de obicei folosesc un amestec de busuioc, oregano, rozmarin și cimbru)
- roșii
- cubulețe
- oregano
- sare și piper
Mod de preparare
- Sparge conopida în mai multe bucăți și pune aproximativ jumătate dintre acestea într-un blender. Sfărâmițează până când devine aproape ca și o pastă. Adaugă și restul florilor de conopidă și sfărâmițează-le și pe acestea.
- Într-o tigaie mare, încălzește puțin ulei de măsline și adaugă ceapa tăiată. Călește-o aproximativ 5 minute până când devine transparentă. Adaugă usturoiul și gătește întreaga compoziție încă 2 minute.
- Adaugă conopida în tigaie și prăjește-o și pe aceasta. Adaugă apoi sosul de tomate și gătește alte două minute. Adaugă roșiile tăiate alături de condimente și gătește întreaga compoziție pentru alte 6 minute.
- Asezonează cu sare și piper și servește întregul sos cu tăițeii de la Turnu fierți în apă cu sare.
- Puteți adăuga dacă doriți și tofu deasupra, dar și pătrunjel.
Poftă bună la această rețetă de post – Tăiței cu Sos Bolognese și Conopidă!