Comandați produse în valoare de 100 lei minim și primiți cadou Revista Daruri Mănăstirești.

 

#Trai #sănătos

Salată de legume cu brânză Feta și Ulei de sunătoare de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

Ingrediente necesare:

200 g brânză Feta ( sau orice fel de brânză de consistentă și tare )

10 bucăți roșii cherry ( sau 2 roșii mari coapte )

1 ardei gras roșu-verde

1 castravete

100 grame măsline negre rondele

1/2 ceapă albă ( roșie )

3 linguri ulei măsline + 1 lingură ulei Ulei de sunătoare de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

2 -3 linguri oțet balsamic ( după gust )

1/2 linguriță miere albine

sare, piper

Mod de preparare:

Vom pregăti legumele, spălându-le și curățându-le de coajă (pentru legumele care necesită acest lucru), apoi le adăugam într-un castron.

Roșiile cherry le tăiem în jumătăți, castravetele feliuțe subțiri ( dacă este mic) sau felii pe jumatate (daca este mare ), ardeiul gras fășii subțiri, iar ceapa julien și frecată cu puțina sare și stoarsă.

Punem astfel legumele pegătite în vas, adăugăm brânza Feta tăiată cubulețe mici și măslinele negre rondele.

Într-un bol mic vom face dresingul pentru salată astfel : punem uleiul de măsline, Ulei de sunătoare de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă, oțetul balsamic, mierea de albine, sarea și piperul, amestecând totul cu ajutorul unui tel, până se va obține un sos.

Adăugăm sosul peste legumele din vas, amestecându-le cu 2 linguri mari sau furculițe din teflon speciale pentru amestecul legumelor.

Această salată din legume este foarte bună pentru un prânz rapid și sănătos.

Poftă bună!

(rețetă inspirată de pe gastropedia.ro)

Descoperiți mai multe beneficii ale Uleiului de sunătoare de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0770 948 482

Suntem pe facebook